reklama

Staranka od stycznia 2012.

Sihaya, jeszcze nie rozpaczaj nad wykresem, jest ciągle powyżej linii:) ja dalej trzymam kciuki. A te moje wyniki to tak jak pisałam... nie mam pewności czy w ogóle miałam przepisane coś więcej, ale lekarz na pewno nei zostawił nic sobie.

reklama
obiecana fotka jakość może nie najlepsza bo z telefonu

DSC_9617.jpg

Czarni super brzuszek:)
Ja ma większy bez ciąży, buuuuuuuu ;-) ale nie taki ładny:)
Co do moich wyników znalazłam w necie coś takiego "Do oceny stanu tarczycy przed ciążą wystarcza oznaczenie w surowicy krwi stężenia TSH (przyjmuje się, że prawidłowe to 0,4–6,0 IU/ml, ale normy mogą być różne w różnych laboratoriach, zwykle są podane na wyniku)."

Mój wynik:
Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 1,794 'mi'lU/ml norma: 0,550-4,780

nie mam znaczka mi więc napisałam 'mi' :)

Czarni tylko pozazdrościć brzuszka :tak: Zgadzam się z Mynią, ja też bez ciąży mam większy :wściekła/y:
Dziewczyny robiłam test owu i druga kreska wyszła mi blada IMG00089-20120611-1552.jpg co mówicie zbliża się owu czy nie? zdjęcie kiepskie ale te paski takie cieniutkie że masakra. Wcześniej jak robiłam to ta pierwsza nawet była blada. Już sama nie wiem czy jest owu czy nie :-(

Myniu masz nawet lepszy wynik niż ja bo ja miałam ciut wiekszy ale też niecałe 2 to dobry wynik a prolaktynę badałaś kochana?
Właśnie nie badałam bo tamten cykl miałam tak popieprzony, że pomyślałam, że może wynik wyjść niewiarygodny... Czyli przy starankach powinnno TSH być poniżej 2 mimo, że ogólna norma jest wyższa, tak? A jak TSH mam dobre to nie muszę badać tych fT3 i 4?
No i może tą prolaktynę razem z progesteronem bym zbadała w tym cyklu...? To jakoś po owu trzeba badać, prawda?

reklama
Czarni tylko pozazdrościć brzuszka :tak: Zgadzam się z Mynią, ja też bez ciąży mam większy :wściekła/y:
Dziewczyny robiłam test owu i druga kreska wyszła mi blada Zobacz załącznik 473914 co mówicie zbliża się owu czy nie? zdjęcie kiepskie ale te paski takie cieniutkie że masakra. Wcześniej jak robiłam to ta pierwsza nawet była blada. Już sama nie wiem czy jest owu czy nie :-(

mnie się wydaje że test jest negatywny. masz może ulotkę? ale też pamiętaj że testy nie są potwierdzeniem owulacji..jeśli test będzie pozytywny oznacza że w ciągu 48 godz owulacja powinna wystąpic, ale w cale nie musi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry