reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
W końcu w domku!!!!!!!!! :-)

Różniczko no to Sailor Ci przeliczyła prolaktynę i masz super, ja mam 10,5 i tsh 1.78 ;-)

Czarnooka trzymam kciuki za nowy UDANY cykl :-)

Mój małżon idzie w środę na 18.00 na badanie ale nie wiem ile u nas się czeka na wynik ...

Czarnooka tulam mocno :* Będzie dobrze i uda nam się kiedyś wszystkim na pewno :)

Ja zmierzyłam sobie teraz tempkę i wyszło mi 37,86:szok: więc myślę chyba mam gorączkę, zmierzyłam pod pachą a tam tylko 36,02 - skąd taka rozbieżność temperatur? Jakaś masakra... Na dodatek od jakichś dwóch dni mam takie kłucia w pachwinach, raz jednej raz drugiej i czytałam, że to może być od jajników więc kolejne zmartwienie

Laluś spojrzałam na Twój wykres i widzę, że nie mierzysz tempki codziennie o tej samej porze a to niedobrze, bo z godziny na godzinę temperatura ciała rośnie i mogą Ci wychodzić przekłamane pomiary, a jeśli już nie możesz mierzyć o tej samej porze to powinnaś dodawać lub odejmować ileś tam stopnia w zależności ile czasu po lub przed ustaloną godziną mierzysz.

Sailorka trzymam kciuki moooocno
Czarnooczko tulę. Miałaś taką piękną temperaturę...
Miałam coś jeszcze pisać ale tak strasznie głowa mi pęka i wymiotuję od rana... postaram się później skrobnąć kochane

Margotka no teraz chodzę na 6 więc wstaje o 4:30 więc powinnam dodać czy odjąć od wczorajszej temperatury? Ale testy i tak wychodzą negatywne... :(

Ostatnia edycja:
Laluś jeśli różnica w czasie jest większa niż 30 min to wartość temperatury zmierzonej o innej porze niż ustaliłaś możesz skorygować, aby była ona porównywalna z pozostałymi. Wystarczy do mierzonej wcześniej (niż ustaliłaś) temperatury dodać 0,1°C za każdą godzinę.
Tymczasem, jeśli obudziłabyś się później niż zwykle, to od mierzonej temperatury należy odjąć 0,1°C za każdą godzinę opóźnienia.

Margotka to jeżeli teraz wstaje o 4:30 to mam dodać sobie 0,1 stopnia do tej temperatury, którą mierzyłam we wcześniejszych dniach? Jak na teście owulacyjnym jest ta druga kreska ale słabsza to owulacji jeszcze nie ma?

Ostatnia edycja:
reklama
Laluś o której zazwyczaj wstajesz? Musisz sobie ustalić jakiś odnośnik czyli np. widzę że w pierwszych dniach cyklu temperaturę mierzyłaś o 6:30 czyli ustalmy, że to jest Twoja godzina pomiaru. W dniach kiedy wstałaś o 7:20 powinnaś odjąć sobie od temperatury zmierzonej 0,1 st. czyli np. w 7dc powinnaś wpisać 36,50, a dziś powinnaś dodać 0,2st bo wstałaś dwie godziny wcześniej czyli powinnaś wpisać 36,80. Widzę, że masz termometr z jednym miejscem po przecinku a żeby było dobrze to powinnaś mieć taki z dwoma miejscami wtedy łatwiej jest zaonserwować zmiany temperatury. Popatrz sobie na allegro są niedrogie Microlife MT.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry