reklama

Staranka od stycznia 2012.

różniczka mi lekarz powiedział to w maju 2012, ze mam pcos ale w stopniu lekkim. Od listopada 2011 miałam problem z okresem musiałam cały czas brac duhastone na wywołanie okesu i stasznie przytyłam. Od sierpnia przeszłam na dietę i schudłam a od października mam regularne cykle co 43 dni. Bez żadnych wywoływaczy. Mm nadzieję, że tak bedzie jak najdłużej. A u Ciebie jak wygląda.
Pytałam się Agacyndy bo pamiętam, że ona też coś mówiła o tej chorobie i musiała brać duphastone na wywolanie.

reklama
no straszny ten sen ale juz staram się nie myśleć o nim....
coś tam ciągnie w dole brzucha, najadłam się to nie mdli, no i narazie waga raczej ta sama no wahania są , 0,5 w dół 0,5 w górę, ale tragedi nie ma,
patrzylam do książeczki ciąży z Oliwią to w 20 tygodniu ważyłam 8 kilo więcej niż teraz, to raczej wątpie że tyle dobiję do 20tego tygodnia, no ale nie ma co zapeszać ;-)

Ja wiem, że mam to ustrojstwo od 09.2011 zaczęłam brać metforminę, przeszłam na dietę (schudłam ok. 10 kg) no i muszę więcej się ruszać. Owulację niby mam, ale nie w każdym cyklu (obecny jest bez owu najprawdopodobniej, bo mam torbielkę), dlatego biorę clo (dość długo już, ale przy PCOS tak może być-słowa mojego lekarza). Odkąd przeszłam na dietę to owu się pojawiła, no i endometrium też jest piękne, bo było cieniutkie.
Duphastonu nie brałam jeszcze ani razy. Tylko luteinę jak na razie.
W sumie nie wiem w jakim stopniu mam PCOS, bo tego mój gin nie powiedział :-D
No i najbliższe 3 cykle będą znów z clo i monitoringiem, żeby była pewność, że jest owu, bo przechodzimy do inseminacji

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jakiego ja mam nygusa :szok: dosłownie nic mi się nie chce :no: dzisiaj jeszcze pościemniam a jutro zabieram się ostro do pracy bo szefowa wraca jutro z urlopu :nerd:
Ja zastanawiam się czy nie umówić się na wizytę tylko nie wiem kiedy 13-stkę dostanę, więc chyba na wizytę umówię się n najwcześniej po połowie cyklu :-( ale przynajmniej pogadam z nowym gin. wyjaśnię mu wszystko i od kolejnego cyklu będzie można działać ;-)
Mgiełko sen okropny, ale sny czyta się na odwrót czyli będzie wszystko dobrze :tak:

Ja mam nadziję, ż u mnie bez inseminacji sie obejdzie. Tez planuje jeszcze schudnąć, więcej się poruszać i w ogóle rzucić papierosy, bo teraz 2-3 dziennie palę, nie dużo no ale nie powinnam wcale. :/. Ja byłam ostatnio w czerwcu ostatnio u gina , też miałam monitoring bo juz nie było tak dużo tych pęcherzyków a jeden dominujący a po dóch dniach nie było go wcale ale też ni było blizny, która powinna być i owu nie było. Teraz muszę sie przejść jak te jajniki moje tam się maja.

Ciekawa porada :-D
Prawdopodobnie jednym z najbardziej nielubianych przez kobiety starające się o dziecko stwierdzeń jest: „zrelaksuj się, a na pewno zajdziesz w ciążę!”. Z pewnością relaks i odprężenie sprzyjają zapłodnieniu, ale prawda jest taka, że jeśli istnieje fizyczna przeszkoda do zajścia w ciążę, nawet całkowity relaks nic nie pomoże. Zatem zanim skorzystasz z tej rad i zdecydujesz zdać się na los, upewnij się najpierw, że ani Ty ani Twój partner nie macie schorzeń, które mogą powodować potencjalne problemy z płodnością.

Anke też miałam taką nadzieję, ale chcę spróbować, bo co mi szkodzi. Ja schudłam tyle, że mam niedowagę obecnie :) i więcej nie zamierzam.
Idź na monitoring, bo ja chodziłam co któryś cykl, ale teraz będą 3 pod rząd to może znajdzie się jeszcze coś z czym jest problem i można naprawić :-D w końcu cuda się zdarzają ;-)

Ciekawa porada :-D
Prawdopodobnie jednym z najbardziej nielubianych przez kobiety starające się o dziecko stwierdzeń jest: „zrelaksuj się, a na pewno zajdziesz w ciążę!”. Z pewnością relaks i odprężenie sprzyjają zapłodnieniu, ale prawda jest taka, że jeśli istnieje fizyczna przeszkoda do zajścia w ciążę, nawet całkowity relaks nic nie pomoże. Zatem zanim skorzystasz z tej rad i zdecydujesz zdać się na los, upewnij się najpierw, że ani Ty ani Twój partner nie macie schorzeń, które mogą powodować potencjalne problemy z płodnością.

W 100% się z tym zgadzam :tak: a u mnie dzisiaj obok w pracy przychodzą mamy z niemowlakami na kontrolę :-(

Anke jeden jajnik mialam policystyczny a na drugim torbiel... Tak mi gin powiedzial we wrzesniu.

Mgielko czuje sie w miare. Juz mdlosci i rzyganko nie dokuczaja mi tylko wieczorami, ale przez caly dzien...

reklama
Agacynda ile ja bym dała żebym miała mdłości spowodowane ciążą :-(
tak bardzo chce mieć bąbla, że nawet zazdroszczę Wam tych mdłości, odwala mi już :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry