reklama

Staranka od stycznia 2012.

Ja prenatal biorę nie ze względu na imbir ale przez zalecenie gin - bo poza oczywistym kwasem foliowym muszę jeszcze wspomagać tarczycę jodem. Kiedyś brałam "folio" takie połączenie właśnie kw.foliowego i jodu ale ciężko je dostać, więc gin zmieniła na prenatal lub femibion, które zawierają to i to. A wczoraj doczytałam jeszcze, że imbir i aż mi się śmiać zachciało bo jakoś jego efektywności nie czuję;)

Uciekam do łóżeczka, odpalę sobie "jedz, módl się i kochaj" a potem porozkoszuję się snem bez mdłości:D

MARZEN trzymam kciuki za jutrzejszy teścior!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Myniutku zgadza się samotne wieczorki to masakra ;( jednak wolałabym by ktoś zjadł tego wafla :d
Marzeń kochana trzymam kciuki za teściora :)
Sihaya moja kumpela piła mięte na mdłości.
Sailor jak rączka?
Ficaria jak samopoczucie?
Asitko wcielasz plan walentynkowy?:D
Mgiełko będzie dobrze ;)

Hej dziewuszki, jam na chwilkę :)

Bo Mgiełkę trzeba podnieść na duchu! Moja bratowa złapała toxo w ciąży (pierwszy wynik był ok), po porodzie okazało się że jednak ma toxo i syneczek też. No i wiadomo badania różne, stres, lekarze, szpital Matki Polki przez 2 tygodnie. Ale lekarze mówili, żeby tylko nie sugerować się, tym co w necie piszą i śmiali się, że wyniki albo są nieprawdziwe, albo maluszek jest symulantem... :) Po kuracji lekami okazało się, że miano znacznie spadło. Co prawda, co jakiś czas jeszcze badają krew, wyniki się poprawiają a Szymuś się normalnie rozwija. Więc nie czytaj Kochana netu na ten temat, jeśli dasz radę - słuchaj tylko lekarzy (no i nas, zwłaszcza dziewczyn, które mają doświadczenie w tym temacie)
Domik- nie pozostało Ci nic innego, jak prowadzić peleton :p

Różniczko, ja też nie lubię testować. I pomyśleć, że kiedyś testowało się ze strachem :D hihi

Czarnooczko, nie przerywaj leków, trzeba się "poszprycować" troszkę !

Ficiara, niezły pomysł na wyłudzanie leków... Ja bym chyba męża wysłała, ma większy dar i odwagę :)
Aneczku, mam nadzieję że się uda!

Marzen, ja już paluchy zaciskam i wysyłam moce z Polesia. A masz test czuły jakiś? Czy to już jest TEN moment?

Margotko, jak tam zdrówko i w ogóle? :D

Dziewczynki,a czy są jakieś objawy tzw,ewidentne zmniejszania się torbieli?
Dobrego wieczoru

Dziewczyny pomóżcie!!!! Heeeelp!!!
jak ja mam sobie radzić z mdłościami?????
już tydzień będzie jak dzień w dzień jest mi ciągle niedobrze... nie wymiotowałam ani razu za to cały czas czuję jakbym za chwilę miała iść, cały czas mi się odbija... z głodu jest mi niedobrze, zjem coś to jeszcze gorzej, nie mam przez to apetytu dziś to się aż poryczałam mężowi z bezsilności, że nie umiem sobie pomóc :( nawet na forum nie mam siły, żeby przysiąść z Wami na dłużej i poklikać...:(
teraz mąż poszedł na imprezę z pracy, nie chciał jak mnie widział taką no ale go wygoniłam, niech korzysta póki może;)
macie jakieś sprawdzone sposoby??

Kochana sądząc po twoich mdłościach będziesz miała córeczkę :) Ja w ciąży z córcią przechodziłam to samo zero wymiotów tylko mdłości od rana do wieczora a o jedzeniu nie było mowy przez bite 3 mc

aw tej było normalne rzyganko chociaż mdłości też ale już mniej dokuczliwe niż z małą

mnie dzisiaj strasznie męczy zgaga ale to strasznie nie mogę sobie z nia poradzić

Sihaykomchcialabym Ci pomoc, ale sama szukam sposobu... i nawet rzyganie nie pomaga, wiec nie czekaj na to jak na zabwienie, bo nim nie jest...
ja sie zastanawiam nad l4, bo ciezko mi w pracy wytrzymac, biegajac tylko miedzy klientami do lazienki...

Dziękuję dziewczyny, samopoczucie dobrze. Trochę się boję żeby ta torbiel nie pękła, bo będzie lipa, ale mam nadzieję, że tak się nie stanie... Miłego weekendu dla Was!

Jaka tu dzisiaj cisza... łeeee...

Fiaciarko, i ja się tego boję. A jeszcze bardziej tego, że się powiększy. no i nie wiem co myśleć, bo zażyłam opakowanko duphastonu, w ostatnich dniach brania pojawiło się plamienie ( słabe krwawienie), no i nie wiem jakby zanikało, nie wiem co myśleć. Czy to oczekiwana 100 dni @ była? Jak ma działać dupek w tej sytuacji ? Będę wdzięczna za podpowiedź :)

Do Marzen muszę zajrzeć...
Dobrego dnia wszystkim

No no Sailor takie żarty na bok :szok::-D:-D
marzen chwal się tu nam szybko!!
Agnieszko a ja na początku w ciąży i z córą i synkiem po równo rzygałam :/ za to z małą odrzuciło mnie zdecydowanie od mięsa a teraz bardziej od kawy i teraz to mogłam spać i spać na początku, z córcią miałam więcej energii i byłam mniej wrażliwa na smaki i zapachy:tak:
Miłego dnia dziewuszki!

reklama
hejka :)

otóż testowałam i gołym okiem nie widać drugiej kreski ale jak się przyjrzeć to jest cień drugiej...ale oczywiście moglam to sobie wmówić :)

Zaraz Was doczytam i napiszę resztę ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry