reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Cześć dziewczynki :) u nas dalej sypie śnieg :baffled:
Agnieszka ja też ostatnio bez wkładki ani rusz, pytałam lekarza zajrzał i powiedział że nie dzieje się nic co by nadawało się do leczenia więc widocznie tak ma być :-)ja skurcze mam już od dłuższego czasu ale szyjka mocna i nic się nie dzieje, trenuje sobie :tak:ostatnio trochę się zestresowałam bo wieczorem miałam piękne silne co 10 min regularne jak w zegarku i oczywiście wtedy jak mąż na służbie a ja sama z małą ale nafaszerowałam się nospą i zaczęły się rozmywać. Z łożyskiem lekarz mówi że ok, nie pytałam który stopień ale z córą szybko zaczęło się starzeć, wapnieć i mała mniej zaczęła przybierać ale nic się dodatkowo złego nie działo i skierowanie do szpitala miałam dopiero na 3 dni przed terminem :baffled:na szczęście mała sama zdecydowała i wyszła dzień wcześniej niż skierował lekarz :-D. A pogoda faktycznie fatalna, ja ledwo żyję, niskie ciśnienie, do tego muszę morf zrobić bo chyba żelazo mi poleciało - słabiej się czuję i usta pękają maskara a do tego mimo łykania mg mam takie skurcze łydek że ciężko chodzić takie nogi obolałe i kostek już nie widać tak popuchły - jednym słowem zaczął się najgorszy okres ciąży...:-pto sobie ponarzekałam..:-D
Noelle kciuki za wizytę! niech Natasza się pięknie popisze na USG ;-)
rożniczko
a Ty porób badania, idź do nefrologa na konsultację i dopiero ewentualne czarne myśli bo na ślepo też nie ma co wierzyć :tak:
domik a dzisiaj już nic Ci się nie sączy? mi jak odeszły wody to pierw miałam niewielką plamę na majtkach jakbym się posikała a za kilkanaście minut jak chlusnęło to już po całości nie dało się pomylić - tak jakbyś sikała tyle że nie kontrolujesz, samo ciepłe leci :-D

PIANKA dzięki:) u mnie się wszystko wyciszyło. nic bolącego mi nie jest. mąż jak się mnie pyta jak się czuję to odpowiadam, że NIESTETY DOBRZE...:baffled: widocznie spa mi pisane, poród w boksach i bez męża:( a mialo byc tak pięknie. w nowej sali, z męzusiem... chce mi się wyc...
skurczów łydek nie zazdroszczę... na całe szczęście miałam tylko może ze 2 razy w ciązy, ale przed ciążą to mnie też często nawiedzały. boli jak.... a bierzesz magnez?? a jak Ci tak nogi puchna to skonsultuj się z lekarzem!
AGNIESZKA może trochę odpoczynku co?? nie szalej. w sumie mnie już od miesiąca boli brzuch jak na @ a efektów nie widac. ale dmuchac na zimne trzeba. u Ciebie jeszcze nie czas na rozpakowanie.

witam sie z wisielczym humorem i deprecha jak stad do Chinn.Co tu duzo mowic wizyta dzisiejsza nie nalezala do udanyxh.Z szyjka ok-i to jedyna dobra wiadomosc. Eh... Podejrzenie hypotrofi plodu.Mala jest za mala.Wazy tylko 1307g.a brzuszek ma za maly o 2 tygodnie.Mam lezec wypoczywac faszerowac sie wszelkimi witaminami zelazem itd. Za 2tygodnie kontrolne usg.I jak nie bedzie poprawy to czeka nas szpital i szczegolowa diagnostyka.Poki co lozysko wyglada na ok.Ale sprzetu tez tam za dobrego nie maja.
lykne garsc witaminek i doczytam was

hej dziewczyny ja was od czasu do czasu podczytuje bo tez przez pewien czas sie staralismy dzis juz jestem szczesliwa mama;) Pisze tu glownie do
Noelle odkada dowiedzialam sie o ciazy oszczedzalam sie lykalam wszelkie witaminki zeby wszystko bylo oki w 22 tyg moja kruszynka byla na granicy normy jednak w 29i2 dniu ciazy na usg rownierz wyszedl brzuszek 2 tyg mlodszy a mala wazyla zaledwie 1188 g wiec jeszcze mniej jak twoja cora. nastepne usg mialam w 34i2 dniu ciazy gdzie brzuszek byl juz mniejszy o 4 tyg a mala wazyla 1936g ale przybierala na wadze. Jednak ja przez cala ciaze sie stresowalam i na nastepne usg poszlam 37i4 dniu ciazy gdzie wazyla niecale 2500 i brzuszek wciaz mniejszy o 4 tyg. wtedy pani doktor sprawdzila lozysko przeplywy i brzuszek czy aby wszystko na swoim miejscu. Mala urodzila sie 8 dni po terminie z waga 2950 cala zdrowa i miala 10/10 pkt Apgar.
teraz ladnie je i robi sie papusna a apetyt ma bardzo duzy! Nie martw sie na zapas bo w ciazy to najgorsze co mozesz zrobic. Dziewczynki zazwyczaj sa mniejsze wiec glowa do gory! Pozdrawiam wszystkie panie z tego watku zycze dwoch kreseczek zdrowych dzieciaczkow i szybkich porodow! ;)*

Noellku a to mała waga? bo wydaje mi się bardzo ok, a jak z ciekawości weszłam na kilka przypadkowych tabel z wagą płodu w poszczególnych tygodniach to dla Nataszki wychodzi jak najbardziej ok :eek: hmm może mała się tak ułożyła że mały brzucholek wyszedł? mi ostatnio jak doktorek mierzył to główka wyszła ze 2 tyg większa ale stuknął małego żeby się przesunął zmierzył jeszcze raz i wszystko wyszło w normie:tak:ale Ty kochana leż i pakuj w siebie witaminki i może słodkości - podobno dzieci lubią słodkie to może będzie szamać i zrobi się okrąglutka ;-)głowa do góry!! na bank za dwa tyg pomiary będą w normie!!
domik na opuchnięte nogi to może mi zalecić leżenie z nimi w górze bo ciśnienie mam bardzo niskie, białka w moczu też brak czyli po prostu zmiana krążenia i gospodarki wodnej tak się odbija, z córą też to przerabiałam tyle że lato było i miałam nadzieję że teraz mnie to ominie :baffled: a magnez łykam codziennie głównie na ból brzucha więc zapasy powinny być

reklama
Noelle mi również się wydaje ze mała waży ok, u nas też wychodzi brzuszek o tydzień do tyłu a główka tydzień do przodu ale lekarz mówi ze nie mam się martwić bo jest wszystko ok a takie lekkie odchylenia to może być wina aparatu

Pianeczko dzięki za pocieszenie :) mnie też łapą straszne skurcze w łydki ale ostatnio sie uspokoiło i odpukać na razie ich nie ma, kostki na razie mi nie puchną, ale pewnie niedługo zaczną

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry