reklama

Staranka od stycznia 2012.

ojej jak dobrze!!!!
Aguś gratulacje
no a za Domik trzymam kciuki
ja soczewice jadłam wiele razy, tata mój wegetarianin od 30 lat ;-) działa w różnych organizacjach, byłam na wielu imprezach z wegetariańskim jedzeniem więc znam ten temat, mi najbardziej smakuje pasta z soczewicy taka na kanapki mniam

reklama
Hej babeczki
właśnie wróciłam z wizyty i dostałam skierowanie na patologię ciazy:(
bo lekarz chce mi zroić jakieś badania dokladne OPC NST GAS ( Noelle kochana co to są za badania bo z tych nerwow to zapomniałam się zapytać lekarza ) nO i jeszcze podejrzewa u mnie cholestazę bo strasznie mnie swędzi skóra na brzuchu ramionach i udach
siedzę i wyję
z małym wszystko ok waży 2607 (+- 380g)

Nie płacz!!Dobrze bedzie. OPC to badanie?z skrot nazwy oddzialu??:-Dbo ja nie kojarze tego badania.Z tych skrotow to tylko znane mi jest pod tymi skrotami NST.Tylko czemu kaze ci to robic?

NST-polega na jednoczesnym zapisie kardiotokograficznym i zapisie ruchów płodu. Do aparatu kardiotokograficznego dołącza się specjalny przycisk, za pomocą którego ciężarna sygnalizuje odczuwane ruchy płodu.

Spokojnie,kochana.pobiora badania sprawdza czy to faktycznie cos z wątroba.Cholestaza wystepujaca w ciazy,nie oznacza ze watroba jest chora czy uszkodzona tylko funkcjonuje troche inaczej w trakcie ciazy pod wplywem hormonow.
Jesli w badaniach wyjdzie ze cos jest nie tak to dadza Ci leki.Prawdopodobnie dlatego do szpitala ,zeby wykluczyc cholestaze,a w razie potwierdzenia monitorowac Antosia i zadzialac cos zeby dolegliwosci minely!

Agnieszko wcale Ci sie nie dziwie,tez bym pewnie plakala bo to stresujaca sytuacja.Szpital,badania.Ale kochana Ty jestes juz w 35 tygodniu!!Rzut kamieniem od terminu porodu.I tak naprawde nic nie jest potwierdzone.wiec rownie dobrze wszystko moze byc ok!! A moze masz takiego lekarza jak i ja,co woli dmuchac na zimne i wychodzi z zalozenia ze lepiej przebadac niz potem pluc sobie w brode.

eh tylko ze on mnie wysłał do szpitala o 80 km oddalonego od mojego miasta:( będę tam sama i będę się martwić czy maż daje rade z córcia
mam nadzieję że z Antkiem wszystko ok, zwariuje jak nie cukrzyca to jeszcze jakieś inne g**** .
jedyne pocieszenie ze jutro zaczynam 36 tc i to naprawdę jeszcze tylko chwila

reklama
Agus spokojnie, wszystko bedzie dobrze :*

zobaczcie co dzisiaj zakupilam :)
zdjęcie-29.jpg

Załączniki

• zdjęcie-29.jpg
    zdjęcie-29.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 59

Nowe wątki

reklama
reklama