ja jeszcze się zastanawiam co do tempki, wczoraj i dzis zmierzyłam 2 raz po 2 minutach. mam elektorniczny. I wczoraj pierwszy pomiar 36,4 a drugi 36,2 :/ a dziś odwrotnie..pierwszy 36,2 a drugi 36,4 :/ zgłupiałam...u mnie w całym cyklu temperatury są w granicach 36 a 36,4 ..nie ma wyraźnego skoku..więc albo termometr do d..albo z cyklami coś jest nie tak :/ ale wg kalendarza, śluzu i szyjki stwierdzam dni płodne...
reklama
Mynia_82
Fanka BB :)
Mi się wydaje, że lepiej nie mierzyć drugi raz, zawsze wyjdzie coś innego ale możesz spróbować z innym termometrem.
...ale 0,2 to duża różnica...
...ale 0,2 to duża różnica...
Ostatnia edycja:
K@ti@
ja właśnie używałam tylko tych aptecznych i zawsze tylko ta 1 kreska a gin na odwrót :/ (testy owu kosztowały mnie ok.30 zl w zależności od apteki)
Teraz mam odwrotnie - test pokazuje 2 krechy a ja zero objawów owulacyjnych i ciążowych (śluz niepłodny bo w tym cyklu tylko to obserwuje).
Tak jak Agacynda wyluzowałam w tym cyklu i dlatego nie mierzyłam temp ani nie chodziłam na monitoring ale ponieważ zbliża się termin @ ciężko już mieć takie lajtowe podejście
Agus ja także bym nie mierzyła drugi raz temp., a mierzysz o tej samej porze zanim wstaniesz? bo to jest ponoć najistotniejsze..
Teraz mam odwrotnie - test pokazuje 2 krechy a ja zero objawów owulacyjnych i ciążowych (śluz niepłodny bo w tym cyklu tylko to obserwuje).
Tak jak Agacynda wyluzowałam w tym cyklu i dlatego nie mierzyłam temp ani nie chodziłam na monitoring ale ponieważ zbliża się termin @ ciężko już mieć takie lajtowe podejście
Agus ja także bym nie mierzyła drugi raz temp., a mierzysz o tej samej porze zanim wstaniesz? bo to jest ponoć najistotniejsze..
No trochę posprzątałam zanim bałaganiarz wróci
Teraz chyba zrobię szybko mufinki, zostało mi jeszcze pół godzinki 
JA osobiście nigdy temp. nie mierzyłam, obserwuję tylko śluz, wcześniej nawet zdarzała się kropeczka krwi w śluzie płodnym co podobno znaczy że jest jajeczko ale teraz przez kila miesięcy nie widziałam..........
JA osobiście nigdy temp. nie mierzyłam, obserwuję tylko śluz, wcześniej nawet zdarzała się kropeczka krwi w śluzie płodnym co podobno znaczy że jest jajeczko ale teraz przez kila miesięcy nie widziałam..........
K@ti@
może przez te przesunięcia w stawaniu w weekendy Agus tak nie do końca można wierzyć tym Twoim pomiarom...ja właśnie przez to, że codziennie wstaję o różnej porze to nie stosuję tej metody jako głównego wyznacznika (przez 3 ostatnie cykle mierzyłam ale po wstaniu z łóżka więc nie uznawałam tego za jakiś konkret w wyznaczaniu owu - ale mimo wszystko wzrosty i spadki można było zauważyć, no chybaże cykl był bezowulacyjny i wzrost nie następował)
A krwi podczas owu nigdy nie zauważyłam więc nie wiem jak to tam jest ale też o tym słyszałam
A krwi podczas owu nigdy nie zauważyłam więc nie wiem jak to tam jest ale też o tym słyszałam
reklama