reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka od stycznia 2012.

ja jeszcze się zastanawiam co do tempki, wczoraj i dzis zmierzyłam 2 raz po 2 minutach. mam elektorniczny. I wczoraj pierwszy pomiar 36,4 a drugi 36,2 :/ a dziś odwrotnie..pierwszy 36,2 a drugi 36,4 :/ zgłupiałam...u mnie w całym cyklu temperatury są w granicach 36 a 36,4 ..nie ma wyraźnego skoku..więc albo termometr do d..albo z cyklami coś jest nie tak :/ ale wg kalendarza, śluzu i szyjki stwierdzam dni płodne...

reklama
ja właśnie używałam tylko tych aptecznych i zawsze tylko ta 1 kreska a gin na odwrót :/ (testy owu kosztowały mnie ok.30 zl w zależności od apteki)
Teraz mam odwrotnie - test pokazuje 2 krechy a ja zero objawów owulacyjnych i ciążowych (śluz niepłodny bo w tym cyklu tylko to obserwuje).
Tak jak Agacynda wyluzowałam w tym cyklu i dlatego nie mierzyłam temp ani nie chodziłam na monitoring ale ponieważ zbliża się termin @ ciężko już mieć takie lajtowe podejście ;)
Agus ja także bym nie mierzyła drugi raz temp., a mierzysz o tej samej porze zanim wstaniesz? bo to jest ponoć najistotniejsze..

mierze zanim wyjdę z łóżka, ale różnie godzinowo. w tygodniu wstaje 6.30, 7 a w weekend po 9..chyba przestane miezryc po tym cyklu..

No trochę posprzątałam zanim bałaganiarz wróci :) Teraz chyba zrobię szybko mufinki, zostało mi jeszcze pół godzinki :)

JA osobiście nigdy temp. nie mierzyłam, obserwuję tylko śluz, wcześniej nawet zdarzała się kropeczka krwi w śluzie płodnym co podobno znaczy że jest jajeczko ale teraz przez kila miesięcy nie widziałam..........

może przez te przesunięcia w stawaniu w weekendy Agus tak nie do końca można wierzyć tym Twoim pomiarom...ja właśnie przez to, że codziennie wstaję o różnej porze to nie stosuję tej metody jako głównego wyznacznika (przez 3 ostatnie cykle mierzyłam ale po wstaniu z łóżka więc nie uznawałam tego za jakiś konkret w wyznaczaniu owu - ale mimo wszystko wzrosty i spadki można było zauważyć, no chybaże cykl był bezowulacyjny i wzrost nie następował)
A krwi podczas owu nigdy nie zauważyłam więc nie wiem jak to tam jest ale też o tym słyszałam :)

dzięki dziewczyny za wypowiedzi :)

my już po obiadku..duszone warzywka w placku pszennym :) teraz chwila odpoczynku a potem sprzątanie mieszkania..

pogoda ładna, ale nie będę wychodzic, jeszcze gardło boli :/

Agus mi też dalej gardło boli, juz 3 tydzień i nic nie pomaga. Już nie wiem co z nim robić :no: I był antybiotyk, i syropy, i tabletki i czosnek i cebula i płukanie i dalej nic.:crazy:

reklama
Do góry