reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Dobry wieczór kochane u mnie dziś 9 - ty dzień brania Lutki i zero @, jutro ostatni dzień i odstawienie - zobaczymy co to będzie, bo póki co piersi tylko lekko bolą i zawroty głowy a w podbrzuszu nic a nic :/

Agus i Agacynda dlaczego ta wredota????!!!!!!! przecież miałyście nam listę odczarować, tak to pięknie szło...jaj ja nienawidzę tej @, że Wam to zrobiła...

jak chodzi o badanka to prolaktynę robi się w pierwszych dniach cyklu i najlepiej ją zrobić z obciążeniem (tzn podwójne pobieranie krwi), progesteron powinno się robić 2 x w cyklu: w pierwszej fazie i po owulacji, a tarczycę (TSH, T3 i T4) chyba obojętne...tyle wiem i tak mi zalecał gin

Jeśli natomiast chodzi o badanka męża to mój także to strasznie przeżywał. Z domu mógł dowieźć ale wtedy zrobili mu tylko jakieś nosicielstwo czy bakteriologiczność (coś w tym stylu), a te całe najistotniejsze jak żywotność, lepkość, budowę itp musiał już w laboratorium - ale okazało się tam w laboratorium, że Panów "obsługuje" bardzo fajny koleś, który ponoć rozładowywał atmosferę (w sensie spisywania wszystkich formularzy itp a nie samego oddawania nasienia of kors) i jakoś poszło... ;)

a mój ginek z kolei mówił, że teraz już się odchodzi od robienia prolaktyny z obciążeniem, ale czemu to nie wiem, a jeśli chodzi o dc w którym trzeba wykonać, to powiedział, że jemu to obojętnie, bo on wie kiedy naturlnie powinna wzrosnąć, prosił tylko żebym zapamiętała, w którym dc robiłam, a robiłam dziń po okresie i tak, bo akurat tak mi pasowało

Sailor, Karola jak mówicie o plamieniu to co macie na myśli? Ja z tym plamieniem mam wieczny problem, w sensie nie wiem co nim jest a co nie. Czy jeśli dzień przed @ powiedzmy od połowy dnia poprzedniego, wycierając się mam na papierze lekko różowy albo lekko brązowy śluz to to już jest krwawienie? Czy to normalne na parę godzin przed @?

reklama
Mnie się tak @ zaczyna, że mam plamki, brudny śluz parę godzin, np. od wieczora, a rano już mnie wylewa. Chodzi o to, że jak brudzisz, plamisz w małych ilościach parę dni przed @, a dopiero później Cię wylewa, to może być za mało progesteronu. Gin oprócz badań stwierdził, też na tej podstawie u mnie, że nie powinnam mieć niedomogi lutealnej, a w ogóle jak już brałam lutke przez 3 miechy, to teraz przynajmniej w tym cyklu odrazu mnie wylało.

Najlepiej zbadać sobie progesteron, bo innego wyjścia nie ma. Jeśli nawet macie za niski, to to jest najmniejszy problem, bo wprowadza się luteine albo dhupaston w II fazie i po problemie, także głowa do góry :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry