reklama

Staranka od stycznia 2012.

W ogóle to z tych wykresów nic nie wiadomo cholerka... jakieś skaczące są raz tak raz siak
Karolka, twój wykres wygląda ładnie:) Tylko mam jedno pytanie. Czy ty masz termometr z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku? Bo widzę, że u ciebie te temperatury takie okrąglutkie wszystkie... A być może wczoraj np był skok tylko tego nie widać przez zaokrąglenie. Nawet jeśli korzystasz z termometru tzw rtęciowego (one jakoś inaczej się teraz nazywają) to są one też w wersji z powiększoną podziałką. Specjalne owulacyjne. I tam możesz odczytywać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Myślę, że warto w taki zainwestować...

reklama
A u mnie normalnie jak w zegarku zaczely sie dni plodne. Wg kalendarza powinny sie zaczac dzisiaj no i sie zaczely. Ciekawa jestem czy owulka bedzie 2 maja tak jak powinna byc.

kurcze dziewczyny żałuje ze nie poszłam dzisiaj na to badanie TSH (wyczytałam w necie że dopiero po 3 cyklach od straty powinno się robić)
bo teraz siedzę myślę czy mam tarczyce szukam w sobie objawów, normalnie w głowę idzie dostać . W poniedziałek idę na bank ide zrobić lepiej się zbadać bo jak się okaże ze jestem w ciąży to lepiej leczyć od początku . jaka ja głupia jestem zamiast najpierw zbadać a potem się starać , no ale pytałam się lekarza czy jakieś badania są potrzebne on powiedział że morfologia w normie wiec nie . Normalnie aż ryczeć mi się chce taka jestem wkur** na siebie .

Po sluzie. Zrobil sie przezroczysty i wodnisty :-)
Ahaś:) No ja musze się chyba nauczyć przywiązywać większą wagę do śluzu...
A wczoraj miałam jakieś takie dziwne uczucie jakby ze mnie leciało cały czas i wkładkę miałam tak mokrą że w końcu podpaskę włożyłam. Uczucie miałam takie jakbym się... zsikała :zawstydzona/y: nigdy nie miałam czegoś takkiego

Agnieszko kochanie nie przejmuj się nie czytaj tych durnot w necie.TSH możesz zrobić w każdym momencie nawet nie musisz prosić lekarza o skierowanie na te badanie. Pracuję w przychodni to wiem :)
Nic się nie przejmuj. koszt TSH bez skierowania ( tzn prywatnie) wynosi 18 zł.( bynajmniej w tej przychodni co ja pracuję ).
Z TSH nie czekaj im szybciej zrobisz te badanie to będzie lepiej:)i nie będziesz się tak stresować.
Pracuję również z ginekologiem więc podsunę wam parę ciekawostek.:)
Ważne jest by przed rozpoczęciem starań o dziecko przez 3 ms brać FOLIK ( kwas foliowy).W trakcie ciąży niedobór kwasu foliowego może wywołać drastyczne zmiany w rozwijającym się organizmie dziecka. Skutkiem tego mogą być takie powikłania, jak: rozszczepienie kręgosłupa, przepuklina mózgu i rdzenia kręgowego oraz bezmózgowie.
W razie pytań walcie jak w dym:)

Agnieszko kochanie nie przejmuj się nie czytaj tych durnot w necie.TSH możesz zrobić w każdym momencie nawet nie musisz prosić lekarza o skierowanie na te badanie. Pracuję w przychodni to wiem :)
Nic się nie przejmuj. koszt TSH bez skierowania ( tzn prywatnie) wynosi 18 zł.( bynajmniej w tej przychodni co ja pracuję ).
Z TSH nie czekaj im szybciej zrobisz te badanie to będzie lepiej:)i nie będziesz się tak stresować.
Pracuję również z ginekologiem więc podsunę wam parę ciekawostek.:)
Ważne jest by przed rozpoczęciem starań o dziecko przez 3 ms brać FOLIK ( kwas foliowy).W trakcie ciąży niedobór kwasu foliowego może wywołać drastyczne zmiany w rozwijającym się organizmie dziecka. Skutkiem tego mogą być takie powikłania, jak: rozszczepienie kręgosłupa, przepuklina mózgu i rdzenia kręgowego oraz bezmózgowie.
W razie pytań walcie jak w dym:)

właśnie naczytałam się głupot w internecie i teraz mam ... a to wszystko przez węzły chłonne ( z tysiąca robionych USG wszystkie są Hipoechogeniczne -odczynowe ) bo mam z nimi problem są powiększone na szyi i podrzuchwą oczywiście byłam z tym u lekarza . I przebadali mnie we wszystkie strony na onkologi , pumonologi i w szpitalu zakaźnym niczego nie znaleźli i powiedzieli że taka moja uroda ,ale nie badali mnie w kierunku tarczycy

reklama
właśnie naczytałam się głupot w internecie i teraz mam ... a to wszystko przez węzły chłonne ( z tysiąca robionych USG wszystkie są Hipoechogeniczne -odczynowe ) bo mam z nimi problem są powiększone na szyi i podrzuchwą oczywiście byłam z tym u lekarza . I przebadali mnie we wszystkie strony na onkologi , pumonologi i w szpitalu zakaźnym niczego nie znaleźli i powiedzieli że taka moja uroda ,ale nie badali mnie w kierunku tarczycy
Aguś, nie nakręcaj sie na razie. Najpierw zrób badania:)
Internet to przekleństwo akurat pod względem wynajdowania sobie chorób. Masz gdzie zrobić badania jutro czy musisz czekać do poniedziałku?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry