reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

witam
nie będzie fasolki temp spadła masakrycznie w dół, @ dalej nie ma ale jajniki zaczęły ostro boleć pewnie zaraz sie zjawi ,śluz biały , dziewczyny jak ja bym chciała żeby jakimś cudem ta tempka jutro wróciła na swoje miejsce
azy.jpg no ale trudno widocznie tak miało być, teraz tylko czekać na @ i d owulki ,z wami szybko zleci

i teraz sie uda, byle tylko już przyszła
ciekawa jestem dlaczego mi sie przesunęło, może to że miałam taką silną miesiączkę to z powodowało

Ostatnia edycja:
reklama
hej :) moja temp w tym cyklu jakas dziwna :D:D haha :p
ale oby po skoku juz sie trzymała ;d teraz to nie wazne ;p

Agnieszka, jeśli @ nie ma to jeszcze nic straconego, słyszałam o wykresach nawet bez skoku temperatury które były ciążowe :)

ja dzis na monitoring ide ! trzymac kciuki :D:D

hejka kochane. ja jeszcze sobie leniu****e i Was czytam. u mnie zimno i pogoda taba brzydka!!! ja chcę słońce. myślałam, że na wesele choc jakiś rumieniec zagości na mojej bladaj skórze a tu masz...
@ dalej nie ma... dziś 47dc:szok: i nic z tego nie rozumiem... szyjka to mi się chyba zmienia według swojego widzimisię a nie od pory danego etapu cyklu. teraz jest tak wysoko i się prawie "zlała""czy zeszła" z resztą otoczenia...nie wiem jak to nazwac... prawie wogól jej nie czuje. zamkneła się i poszla w cholerę:angry::wściekła/y: a ja chce @@!!!!!!!!!!! kurde mol!!!!
agnieszka przykro mi z powodu tej temperatury....bedzie dzidzia w nastęnym cyklu. wierzę w to:*
miałam taki zamiar mierzenia tempki ale boję się takiego nakręcania przy wyższych i utrzymującyhc się temperaturach i jeszcze z tego nici. widzę po Was jak to przezywacie:-( tulę Was:*
mynia fajnie, że widac już zarysy końcowych efektów mieszkanka. wiesz ja słyszałam, że takie bóle miesiączkowe przechodzą po urodzeniu dziecięcia. więc teraz masz jeszcze jedną dodatkową motywację:-p
sailor nie tylko ty urlopik spędzisz w domu. my też pieniądze władowaliśmy w auto i w remont. tez może skoczymy gdzieś w góry na weekend. jeszcze mi kilka dni zostało i bedę miec 8 dni urlopu. szał:-D ale musze wykorzystac bo to jeszcze stary, a potem w sierpniu bedzie nowy. dłuższy:tak:
alg spokojnie kochana, nie nakręcaj sie tak bo oszalejesz. co ma byc to bedzie. a bedzie dobrze:tak:
krolewna a jak po wizycie?? mylę się czy miałaś wczoraj ten monitoring?? opowiedz nam cos
sihaya kiedy masz miec @??? oby śledzie były zwiastunem dobroci:-D mój małżonek też chciałby codziennie:zawstydzona/y: tylko, że ja nie zawsze mam ochotę...:zawstydzona/y::-(
aniulkas gratuluje 2 rocznicy ślubu. wszystkiego najlepszego. dużo miłości:*

witam nowe dziewczyny. życzę szybkiego zafasolkowania:)
miałam coś jeszcze napisac ale nie pamietam co:baffled:

Aguś, trzymaj się kochana. Ja podobnie czułam się w poniedziałek, cały przepłakałam, nawet w pracy siedziałam i ryczałam. pewnie normalnie bym nie ryczała bo az tak mocno się nie nastawiałam (choć nadzieję miałam ogromną, tym bardziej, że mi temperatura nie spadła.... )ale ja podczas @ płaczę z byle powodu. Może ta temperatura jakimś cudem okaże się zaburzona a jak nie to zacznie się nowy cykl, głowa do góry. Mogło Ci się rozregulowac coś po stracie... ja po zabiegu na szyjce miałam nieregularne @ przez 2 lata. Tzn raz miałam 27 dni, raz 33... A co dopiero po stracie...
Królewna trzymam kciukasy, żebyś miała dużo wielkich pęcherzyków:) No może nie wielkich ale takich w sam raz :) I żeby udało się trafić w bliźniaki:)
Domiku, wesele w ten weekend? Nie martw się brakiem słońca, opalenizna ponoć jest teraz passe:)
ALG trzymam kciuki :)

Agnieszko nawet jeśli @ przyjdzie to znowu będzie następny cykl. Ja już mam teraz 3 po poronieniu w tym ten poprzedni na 90% przypuszczam,że bez owulacji był. I problemy z hormonami.

Nikt dokładnie nie wie, ile czasu potrzeba, żeby zajść w ciążę. Można jednak określić, ile mniej więcej czasu upływa do momentu, kiedy para spodziewa się dziecka i jak ten proces przyspieszyć.
Jak długo przeciętnie trwa staranie się o dziecko?
Większość par zachodzi w ciążę po trzech miesiącach współżycia. Z pewnością ten czas wydłuży się, biorąc pod uwagę wiek, przyzwyczajenia, które mają negatywny wpływ na płodność (np. palenie) lub zaburzenia płodności.
Średnia statystyka zajścia w ciążę przez pary:

• 30 procent zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu (1 miesiąc)
  • 59 procent zachodzi w ciążę w trzecim cyklu (3 miesiące)
  • 80 procent zachodzi w ciążę w szóstym cyklu (6 miesięcy)
  • 85 procent zachodzi w ciążę w dwunastym cyklu (jeden rok)
  • 91 procent zachodzi w ciążę w 36 cyklu (3 lata)
  • Od 93 do 95 procent zachodzi w ciążę w 48 cyklu (4 lata).
Jeżeli od roku próbujesz zajść w ciążę i nic z tego nie wychodzi, warto udać się do specjalisty ds. niepłodności. Być może po wielu staraniach w końcu uda się osiągnąć upragniony cel, jednak przezorności nigdy za wiele, lepiej wykluczyć możliwe problemy związane z płodnością.
Jeśli masz 35 lub więcej lat, napotykasz trudności z zajściem w ciążę, a nieubłaganie płynący czas staje się coraz droższy, powinnaś czym prędzej zwrócić się o pomoc. Do specjalisty ds. niepłodności najlepiej udać się po sześciu miesiącach nieudanych prób.
Ile par woła o pomoc?
Około 90 procent par zachodzi w ciążę w sposób naturalny. Pozostałych 10 procent cierpi na zaburzenia płodności. (Od 93 do 95 procent par najprawdopodobniej zaszłaby w ciążę w sposób naturalny, jeśli zachowałaby cierpliwość i dłużej czyniła starania, ale pragnienie dziecka jest silniejsze, dlatego pomoc specjalisty jest tu niezbędna).
Diagnoza „niepłodność” najzwyczajniej oznacza rok nieudanych prób. Większość par, które udały się do specjalisty ds. niepłodności w celu rozpoznania problemu i zastosowania odpowiedniego leczenia, zachodzi w ciążę. Pozostali mają możliwość skorzystania z nasienia dawcy, usług surogatki lub adopcji dziecka.
Czy wiek ma wpływ na zajście w ciążę?
Im człowiek starszy, tym trudniej mu będzie począć nowe życie. Po roku starań mniej więcej 86 procent zdrowych dwudziestoletnich kobiet zachodzi w ciążę. Liczba ta zmniejsza się o 36 procent w przypadku zdrowych płodnych kobiet w wieku około 40 lat.
Średnio, szczyt płodności kobieta osiąga pomiędzy 24 a 30 rokiem życia. Chociaż z wiekiem ciężej jest mieć dziecko, większość zdrowych kobiet szczęśliwie zachodzi w ciążę w wieku 40 lat.
Czy można szybciej zajść w ciążę?
Na szczęście, tak. Oto kilka rad, jak tego dokonać.
Przede wszystkim dowiedz się, kiedy zachodzi u ciebie owulacja. Zajść w ciążę można tylko w trakcie owulacji. Dlatego wtedy uprawiajcie seks. Badania pokazały, że pary, które nie wybierają przypadkowo dni na seks, szybciej zachodzą w ciążę. (Najlepszy czas na seks to dwa - trzy dni przed owulacją i w dniu jej wystąpienia).
Oto wyniki par, które uprawiały seks w trakcie owulacji:

• 38 procent zachodzi w ciążę w pierwszym cyklu.
  • 68 procent zachodzi w ciążę w trzecim cyklu.
  • 81 procent zachodzi w ciążę w szóstym cyklu.
  • 92 procent zachodzi w ciążę w dwunastym cyklu.
Przygotuj swój organizm na ciążę. Twój ogólny, reprodukcyjny stan zdrowia jest bardzo ważny dla płodności, dlatego zanim zajdziesz w ciąże dobrze jest się przepadać. Dowiedz się, jakich składników odżywczych potrzebuje twój organizm i zacznij zdrowo się odżywiać, sprawdź jaki ciężar ciała może mieć wpływ na zajście w ciążę, itp.
Źródło: BabyCenter | Homepage - Pregnancy, Baby, Toddler, Kids

Hej

No i po naszym świetowaniu... wczoraj jak pisałam mielismy rocznicę ślubu.
Były lody szampan torcik... prezenty ;)
A teraz moje pytanko...
jak rownież pisałam ..mam ten mikrosopk owulacyjny i wczoraj i dzis robiłam to badanko... i wychodzą mi paprotki jak na dni płodne a jestem przed @ mozliwe ze pojawi sie za 2- 3 dni... Czy ktoraś z Was miala ten mikroskop i miała podobne doświadczenie?

reklama
Hej

Królewna trzymam kciuki za monitoring

A ja dostaje nerwa bo chce się dostać do pewnej lekarki ale terminy ma boskie

W przychodni przyszpitalnej termin na 30 lipca, w prywatnej przychodni w warszawie na nfz termin na 12 lipca :angry:

Boże chce dobrego lekarza na nfz czy to tak dużo:confused:

Na dodatek mały znów ma katar:crazy:

Dobrze że @ się kończy powoli i słoneczko ładnie świeci

Do góry