reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

anik
Co do czkawki to daj jej picie np. herbatkę i powinno pomóc czasem okrycie kocykiem zwłaszcza główki może pomóc lub tez sprawdź czy nie ma czasami chłodnego ciałka od przemieszczenia się z pokoju do pokoju i zmiana temperatury bo od chłodu tez ją się dostaje.
A jeśli chodzi o pokarm to trzeba przystawiać bardzo często małą do cyca lub pić herbaty (chyba z szałwii) która pobudza laktacje. No i się nie stresować to rzecz też ważna.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelka Karolina dobrze napisała.425g ma puszka Nutramigenu.
No niestety,smak nie jest najwspanialszy,ale jak się maleństwo przyzwyczai to ok bedzie :-) teraz jest nowy smak Nutramigenu.Jest słodszy i nie taki cierpki,choc pewnie Ciebie odrzuci hihi :-)

My juz po lekarzu

mlody ma zaczerwienione gardlo i wg dr dochodzi jeszcze do siebie po ospie ,stad stan podgoraczkowy itp...
ma posieziec do niedzieli w domku jeszce,w poniedzialek mam mu zrobic krew i mocz...
no zobaczymy co tam bedzie dalej

mala juz troszke lepiej,,,ladnie jej przysycha wszystko...
tylko na pupie jeszce nie bardoz bo caly czas sie podraznia a to siki a to kupa i tak ciut gorzej z gojeniem sie tego obszaru...ale odkazamy gencjana na wodzie,smarujemy vratizolinem a na to linomag i mam nadzieje ze bedzie ok niebawem

hihih andzia ale chyba nowy smak nutramigenu jest tylko odnosnie 2ki(od 4go m-ca zycia)bo jeszcze kilka m-cy temu jedynka byla bez sacharozy itp,....moze i dobrze bo duzo dzieci uczula i to...ale moze juz cos wymyslili dla 1ki.

moje dzieci oba chowane na nutramigenie..syn od 5m-ca corka od 3go i jest ok,da rade przyzwyczaic dzoecko do"kiszonki"hihihi:-D

anik
jak Karola pisała ze na czkawke picie i kocyk dobre...ale pamietaj ze czkawka dziecku krzywsdy nie zrobi,dzidzia cwiczy przeponke..podrosnie troszke to czkawki beda rzadsze ... moj syn jak byl maly to czy dzien czy noc budzil sie co 30-40 min az do roczku...to wierze ze chodzisz po scianach...teraz z corcia lepiej troche...choc dzis dała popis nieziemski...:baffled:i co godzine placz...nie wiem czy ta ospa ja jeszcze meczy czy jak...no nic"co mnie nie zabije to mnie wzmocni..":-D

miłego dnia wszystkim:happy::happy::happy:

Cześć dziewczyny!
Jestem jestem, ale nie chce mi się za bardzo pisać, poza tym nie za bardzo mogę:zawstydzona/y:.
Ja się czuję dobrze, Haniusia zdrowa, z mężem też w porządku.
Zaglądam tylko do was i czekam na nowe dzidziusie.
bużka

Cześć dziewczyny

trochę sie przestraszylam bo od wczoraj boli mnei brzych-tak jakby pecherz czuje taki jakby ucisk,nie wiem jak to nazwac, ale nie boli przy sikaniu , jak chodze ruszam sie, nieraz nawet nogi do gory nie moge podniesc,
chyba pojde dzis do lekarza rodzinnego bo moj gin nie przyjmuje dzis

ktoras z was tak miala? czy to mozliwe zeby dziecko uciskało na pęcherz? czy to jakies zapalenie pęcherza?

hej kochane
a ja sobie siedze w domku, mama wlasnie zadzwonila ze mam położna zalatwiona na porod to juz sie lepioej czuje i moge juz rodzic:-D bo wczoraj mialam stracha ale juz wsio ok....dzis juz nic sie nie dzieje...tylko kurde leci ze mnie troche....:baffled: ale daje rade...
dzis zostalo 13 dni do terminu;-)
uciekam bo sie troche znowu za duzo najdalam i musze polezec.....:-D

Hej wszystkim :-)
Agacjone to super że masz już położną :-)
Pisałaś,że "leci z Ciebie trochę"...A co leci,że tak spytam może trochę nieładnie?

reklama
No a tak poza tym to u na już lepiej.Izek ma już mniejszy katar,ale gilonki jeszcze jej lecą.Nocke przespała,więc ok.
Anekha Iza z Anitką to się chyba tak zamieniają.jak moja śpi ładnie,to Twoja daje czadu :-D
Hannah fajnie że zajrzałaś.Jak masz jeszcze mój numer gg,to pisz śmiało,o ile tylko masz ochotę ;-)
Tulipanek a który Ty już tydzień jesteś?

Do góry