reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Skurcze i kłucie doszło. Cały kręgosłup boli, łopatki i piersi.
Skąd ja to znam! Dlatego niestety jak tylko poczuję, że już zaczyna się @, to od razu muszę wziąć ibuprom, bo później właśnie do takiego bólu się rozkręca, że nie wstanę z łóżka, a jak wezmę tabsa później, to już nie pomaga :(

Próbowałaś castagnus? Wspomaga ponoć zajście, bo reguluje cykl i owulację (ja na nim mam owu wcześniej niż normalnie), a głównie jest po to żeby łagodzić PMS i bóle miesiączkowe. Robi się z nim cykle 3 miesięczne :) Ja już mam drugą serię i na nim rzeczywiście @ są krótsze i mniej bolesne, a owulacja wcześniej.

reklama
Od poniedziałku lekarka zwiększyła mi do 50 mg dziennie, a wcześniej przez 3 lata brałam 2 dni w tyg po 25 mg i 5 dni w tyg po 50 mg :) Ostatnio mi TSH stopniowo wzrastało i zbliżało się do 2,5 więc już mam wyrównane żeby przez cały tydzień brać po 50 mg dziennie :)
Ja w zeszłym roku TSH>3, tym roku 2,6 i biorę codziennie 25mg, choć ginek nie chciał ale wyprosiłam. A teraz się zastanawiam czy nie za dużo biorę

Wiesz co nie polecam robienia tych badań w szpitalu. Trzy dni wyjęte z życia, a później dostać się na wizytę poszpitalną to jakiś dramat. Ja w Warszawie czekałam ponad pół roku po wyjściu ze szpitala - to jakiś żart, bo badania już mogą być nieaktualne.

Dopiero później lekarz prywatnie powiedział mi, że te wszystkie badania co robią w kilka dni w szpitalu można zrobić samemu i to w jeden dzień... W dodatku od razu masz wyniki i od razu idziesz do szpitala.

Ja teraz te wszystkie badania co kiedyś w szpitalu zrobiłam sama w 24 i 3 dc :) Ale wiadomo, jak nie ma się ubezpieczenia prywatnego, to kosztuje to dużo...
Ja byłam na wizycie prywatnej i ona skierowała mnie do poradni leczenia niepłodności wiesz bo mówi że będzie szybciej ale wcale nie jest, nawet myslalam zeby poprostu isc do diagnostyki i zrobic za pieniadze, tylko nie wiem dokladnie co mialahym zrobic i dokladnie kiedy.

Tak mysle umowie sie do jakiegos innego lekarza bo to troche mi sie to wszystko jie podoba.

Ja byłam na wizycie prywatnej i ona skierowała mnie do poradni leczenia niepłodności wiesz bo mówi że będzie szybciej ale wcale nie jest, nawet myslalam zeby poprostu isc do diagnostyki i zrobic za pieniadze, tylko nie wiem dokladnie co mialahym zrobic i dokladnie kiedy.

Tak mysle umowie sie do jakiegos innego lekarza bo to troche mi sie to wszystko jie podoba.
Z badan krwi trzeba zrobic glukoze, insuline, anty TPO, anty TG, TSH, FT3, FT4, prolaktyne, kortyzol, testosteron, estradiol, progesteron, 17-OH-progesteron, najlepiej jeszcze wit. D3 i wit. B12, DHEA jeszcze chyba tez bylo. To standardowy zestaw :)

EDIT: Jeszcze FSH i LH i androstention :)

Te badania miałam robione w szpitalu i teraz kontrolnie. No i oczywiście USG jajników i tarczycy o ile hormony tarczycowe wyjdą źle.

Jak chcesz to jeszcze możesz zrobić rezerwy jajnikowe - AMH i inhibina.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w tym cyklu nie miałam aż tak bolesnej jak zawsze Ale mega obfita. Strasznie! Dzisiaj jest 4 dc A ja nadal krwawie jak w 2 dniu... [emoji58]
Może hormony Ci się poprzestawiały.
Chyba dokupię jeszcze lubrykant i tabletki, taki mały zestaw [emoji6] próbuję namówić męża, by kupił albo to albo to, a ja drugą rzecz. Tak żeby rozdzielić to na dwa portfele, bo wspólnego konta nie mamy. No i oczywiście dieta być musi. Szkoda, że przy @ rzucam się na jedzenie [emoji849]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry