reklama

Stopa końsko-szpotawa

Siemanko dziewczynki :)
Jestesmy w domu juz od wtorku :) tylko nie miałam kiedy napisac. Wrociliśmy z Aneczka ok 18 :) Zabiegł byl szybki a Niunia poszła jako pierwsza :) pytałam sie siostry z oddziału z ktora szlismy na sale operacyjna :) Niestety gips jest za kolano bo trzeba bylo unieruchomic 2 stawy :( Anusia musi sie do tego gipsu od nowa przyzwyczaic :( Noc z wtorku na srode okjropna. Nie spaliśmy do 3 w nocy bo biednba cały czas płakała :( Dzisiejsza noc była juz nawet nie taka streaszna. Płakała ale jakos wczesniej zasneła i nie budziła sie juz w nocy :) Złości sie jak chce sie przeciagnac a tutaj nie moze wyprostowac nozki :( Cierpi strasznie i płacze jak ona ma łzy w oczkach i tak smutno na mnie patrzy, ale wiem, ze przeciez to dla jej dobra, potem bedzie mi wdzieczna... Mam przynajmniej taka nadzieje :)

reklama
fajnie, ze sie odezwalas bo juz sie zastanawialam jak malutka.
kurcze szkoda mi jej, ze cierpi a tym bardziej, ze juz byla nauczona ruszaniem nozki.
ale przyzwyczai sie i bedzie dobrze i nozka bedzie ok. chociaz ja na twoim miejscu jednak udalabym sie jeszcze na dodatkowa konsultacje mimo super zaufania itd...
ale dobrze, ze juz w domku jestescie.
a gips dlugo bedzie miala?

Na inna konsultacje do innego lekarza nie ide... To juz postanowione. Gips bedzie przez 3 tygodnie chyba, ze bedzie bardzo niezadowolona to wczesniej. Ale chciałabym aby wytrzymała do 10 maja. Lepiej dłuzej niz krocej i potem znowu cos :(

magda a jak gips bedzie zdjety to jakie buty?
najgorsze pare dni aby sie przyzwyczaila a potem juz gorki poleci :)
tylko moze byc jej cieplo w ta nozke bo jednakjuz cieplo na dworze.

Magda domyślam się co przeżywacie, ale masz rację to dla dobra Maleńkiej. Kiedyś będzie Wam wdzięczna a szybko zapomni. No tak myślałam, że będzie z tym gipsem. Ale to dobrze niż gdyby miała go zrzucić. Szybko miną te 3 tygodnie...rozpieszczajcie Ją jak możecie teraz. A po gipsach szyna czy buciki? Trzymajcie się!
kalinka zastanawiałaś się nad żłobkiem dla Jeremiego? Ja dzisiaj przypadkiem byłam i chciałam Małego od września zapisać, ale listy już zamknięte. Jednak złożę, może na rezerwowej się znajdzie ale sama nie wiem czy bym Go tam oddała (przynajmniej się jakoś zabezpieczę). A co ciekawe jednym z kryteriów przyjęcia jest niepełnosprawność i posiadanie orzeczenia;)

ponoc maja to byc wiazane buciki ale juz noie do szyny. Ja na szyne sie nie zgadzam bo bedzie powtorka z rozrywki :( Dzisiaj juz bylo lepiej w nocy niz poprzednio. Ania spała cała noc w swoim łozeczku :) Dopiero rano zabrałam ja do nas do łozka :)
Kalinka własnie dlatego chciałam aby gips byl teraz bo 10 maja bedzie po wszystkim a tak to do konca maja by go miała gdybysmy chcieli czekac nba zabieg po swietach. Albo co gorsze do chrztu byłaby w gipsie :(

Kaja oddajesz takiego Malca do złobka ? Ja juz rozmawiałm z kolezanka co jest opiekunka do dzieci od 5 lat takze ewentualnie od wrzesnia bede miała z kim zostawic Anie :) Teraz nie wyobrazam sobie powrotu do pracy i zostawienie Anusi z gipsem :(

kaja u nas nie ma zlobka wiec go nie zapisuje. malym moim opiekuje sie moja mama wiec pojdzie do przedszkola jako 3 latek :)
magda a to dobrze, ze na poczatku maja juz bedzie po gipsie :)
a chcialam wam zyczyc spokojnych swiat wielkanocnych.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry