reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2009

reklama
kasia@kruszyna gratulki obrony!!!!!!!:)

mamjakty
trzymam kciuki za jutro!!!!!!!!! to tylko formalność :)

Celinko
moja Oliwia w 20 tc i na kolejnych usg co 4 tygodnie była już obrócona. A teraz jeszcze nie i też się stresuję bo nie chcę cc. Mam nadzieje że się obróci. Lekarz mi mówił że mają jeszcze czas. Niektóre dzieci parę dni przed porodem robią fikołek. Kiedyś czytałam o obraceniu dziecka w łonie przez lekarza. Spotkałyście się z tym gdzieś.

Kruszyna gratulacje wielkie..!!!!!!!!!!

Mamjakty też trzymamy kciuki .. bedzie ok.. Beda sie speczyc żebyś im przypadkiem nie urodziła ze stresu;-)

Celinka Julka była bardzo szybko odwrócona gdzies w połowie ciązy już.. teraz też mały lezy głowa w dół 9 września na 100% bo wtedy miałam ostatnie Usg

Daga tez gdzies to słyszałm o odwracaniu w łonie ale nie wiem jak to wygląda technicznie.. Ale mam wrażenie ze nie nalezy do przyjemności..

ups.. nawet nie strasz.. mam nadzieje ze mojemu nic nie odbiło i nie zmienił kierunku patrzenia;-) wizyte mam we wtorek a Usg dopiero 7 go (4d) w klinice

Dziewczyny ( te, ktore juz mają dzieci) kiedy wasze maluchy w pierwszej ciąży opwrocily sie glowkami w dol? Moja ginka mi powiedziala,ze w 32tyg bede miala USG, zeby sprawdzic, czy sie przekrecil. Jesli nie, to po kilku tyg. jeszcze jedno USG, ale potem jest juz coraz mniejsze prawdopodobienstwo na odwrocenie, bo maluch jest duzy. Boje sie cesarki i lezenia w szpitalu jak ognia. Dla mnie kazda godzina w szpitalu to kara :-(
moj maly obrucil sie kolo 30 tygodnia
ale tez slyszlam ze im puzniej tym mniejsze szanse na fikolek w brzuchu
drugi maluszek jeszcze glowa do gory ciekawe kiedy ten sie przekreci

kruszyunka GRATULUJE OBRONY :))))
mamajakty juz trzymam mocno kciuki :-) bedzie dobrze:tak::tak:

Kasia, gratuluję obrony! :-D
Mamjakty, nie przejmuj się, wszystkie podręczniki psychologii mówią, że na dzień przed ważnym egzaminem należy się już tylko relaksować, więc siedź na necie, idź na spacer albo rób dzisiaj cokolwiek sprawia Ci przyjemność :-)
Celinka, nie wkręcaj się za bardzo. Ja miałam to samo z ruchami dziecka - dałam sobie termin, że zacznę się martwić, jak ich nie poczuję do 24 tygodnia. Na Twoim miejscu dałabym sobie termin, że jak się nie odwróci do 35 tygodnia, to dopiero zacznę się martwić możliwością cesarki. A poza tym możesz na to spojrzeć w drugą stronę - im później się odwróci łebkiem na dół, tym mniejsza szansa, że zdąży jeszcze potem fiknąć w drugą stronę :-) Ja nie mam pojęcia, jak moja Mała leży, USG mam dopiero 10.11, a jakoś zupełnie się nie stresuję :-)

Kruszynka i ja sie przyłączam do GRATULACJI!!
Fajnie że masz już to za sobą teraz poczekamy tylko na Mamjkaty i będziemy wszystkie się całkowicie relaksować :-) Mamjakty - trzymam kciuki ;-)

Celinka nie martw się - a najlepiej wyskocz z mężem na jakieś tańce poskaczesz troszkę to dzidzia odwróci się tak jak moja (pamiętasz jak ja w strachu byłam że będe miała cesarkę - a teraz Karolka jest już główką na dół .... przekręciła się właśnie po weselu :tak:

Wlasnie przeszlam kolejną misje w mojej ulubionej grze komp. i stwierdzilam, ze mam na dzisiaj dosyc komputera i telewizora. Problem w tym, ze wszystkie ksiazki mam przeczytane, a zeby wypozyczyc nową, musze wyjsc z domu- to dla mnie ostatnio duuuzy problem ;-) Chyba sie zmusze, bo moj Pawel jest dzisiaj dla mnie niemily i nie mam ochoty sie do niego odzywac. Poza tym mam dzisiaj jakis dolek, wiec lepiej,zebym Wam juz nie smucila.
Milego wieczorku dziewczyny :-)

reklama
Do góry