reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2009

reklama
no to poczekamy do poniedziałku na wieści od Celinki :tak:
landryneczka - ja takiej płytki nie mam, nie słyszałam nawet o takowej :no:
Marcia - witaj po przerwie :-)

ja porządki sobie darowałam - takie porządne, no bo tak powierzchniowo to jest sprzątnięte ;-)

dziewczyny wezcie mi jeszcze raz powiedzcie jakie badania powinnam miec powtorzone jak pojde do szpitala? bo ja mam wizyte na 29grudnia dopiero...boje sie ze nie dotrwam do tego czasu i postanowilam to olac i jutro pojsc do laboratorium i zrobic prywatnie sobie bez skierowania...i teraz tak zrobie morfologie, analize moczu...i co jeszcze musze miec powtorzone? i jak to jest z tym okresleniem grupy krwi? podobno nie wystarczy ze mialam przy urodzeniu okreslana i w ksiazeczce wpisana...do szpitala musze miec okreslone raz jeszcze teraz...prawda to to? bo podobno to niezle kosztuje ..to ja polece to jutro wykonac...

też chyba musisz mieć oryginał tego badania grupy krwi, (ja płaciłam chyba 30-40zł)
ale w sumie co szpital to obyczaj- ja się dzisiaj dowiedziałam że lepiej żebym wzięła wszystkie badania ze sobą....
także najlepiej to sprawdź co wymagają w Twoim szpitalu:tak:

no ja wezme wszytskie jakie mam przez caly okres ciązy ale wqiem ze pod koniec musze miec nienktore swieze zeby byly aktualne tak jakby...tylko juz sie pogubilam ktore to musze powatzrac..tak samo z grupa krwi podobno jak mam grupe krwi z odczynnikiem plus to wystarczy moja a jak mam z minusem to jeszcze maz musi miec tez to badanie okreslania grupy krwi aktualne...

Trzeba mieć dokument okreslajacy grupe krwi z pieczatka laboratorium. Dziwie sie ze lekarz tego do tej pory nie zlecil.... Zazwyczaj robia to przy pierwszych badaniach.
Ja mam sprzed 4 lat ale jest osobny dokument i wtedy jest ok. Srednio widze ksiazeczke z urodzenia. Dzieciom po urodzeniu przestali juz dawno okreslac grupe krwi bo ta sie zmienia...

reklama
ja mam jakas karteczke w ksiazeczce zdrowia ale to jest takie stare ...pieczatki sa tak starte ze nawet nie da sie nic przeczytac poza wielki jak wol literami "0 Rh +"
to ja sobie sama zrobie skoro lekarz o tym nie pomyslal do tej pory...

Do góry