Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja gdzieś czytałam, że dziecko płacząc przed samym zrobieniem kupki poprzez płacz zwiększa ciśnienie "w sobie", bo się napręża przy płaqczu i napina i w ten sposób kupka łatwiej wychodzi
, bo małe dzieci nie umieją jeszcze przeć przy wypróżnianiu, a płacz im w tym pomaga. Mój mały też tak robi. Jak jest spokojny i nagle zaczyna przeraźliwie płakać, tyo wiemy, że to własnie z tego powodu, a ponieważ ma problemy ze zrobieniem kupki
:-(, ściągamy mu pieluszkę i czasem poprzez uniesienie nóżek podczas jego wypróżniania, łatwiej mu ta kupka wychodzi
niż w pozycji zupełnie płaskiej, jak leży.

no u nas po pierwsze małej sie przestawil dzien z nocą...w dzien spi regularnie dlugo (po 3 godziny) w nocy budzi sie z byle powodu i jest od razu ryk...
witam mamuski
oj dokladnie cie rozumiem mam to samo moj spi w dzien jak kamien a w nocy od 22 do 5 rano nie zasnie chocbym na uszach stawala:-(
macie moze jakis pomysl jak malemu przestawic w glowce zeby w nocy spalbo ja juz pomyslow nie mam i nie mowcie mi ze mam go w dzien budzic bo to niemozliwe nie da sie nie reaguje na nic... nawet je i spi rownoczesnie
![]()
Mój mężuś na szczęście ma wolne ale jest całkowicie odelegowany do opieki nad naszą starszą pociechą. Właśnie gotuję obiad dla siebie i dla nich (musze ich troszkę podkarmić bidulków). Synus daje popalić tak, że tatuś nie ma możliwości zająć się mną:-( muszę sobie jakoś radzić!!!

a czasem bywały i dwie kupajdy pod rząd i trzebabyło od nowa całą ceremonię zmiany pieluchy przeprowadzać
no cóż, lubią te dzieciaki drażnić się z rodzicami