Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ja gdzieś czytałam, że dziecko płacząc przed samym zrobieniem kupki poprzez płacz zwiększa ciśnienie "w sobie", bo się napręża przy płaqczu i napina i w ten sposób kupka łatwiej wychodzi
, bo małe dzieci nie umieją jeszcze przeć przy wypróżnianiu, a płacz im w tym pomaga. Mój mały też tak robi. Jak jest spokojny i nagle zaczyna przeraźliwie płakać, tyo wiemy, że to własnie z tego powodu, a ponieważ ma problemy ze zrobieniem kupki
:-(, ściągamy mu pieluszkę i czasem poprzez uniesienie nóżek podczas jego wypróżniania, łatwiej mu ta kupka wychodzi
niż w pozycji zupełnie płaskiej, jak leży.

no u nas po pierwsze małej sie przestawil dzien z nocą...w dzien spi regularnie dlugo (po 3 godziny) w nocy budzi sie z byle powodu i jest od razu ryk...
witam mamuski
oj dokladnie cie rozumiem mam to samo moj spi w dzien jak kamien a w nocy od 22 do 5 rano nie zasnie chocbym na uszach stawala:-(
macie moze jakis pomysl jak malemu przestawic w glowce zeby w nocy spalbo ja juz pomyslow nie mam i nie mowcie mi ze mam go w dzien budzic bo to niemozliwe nie da sie nie reaguje na nic... nawet je i spi rownoczesnie
![]()
Mój mężuś na szczęście ma wolne ale jest całkowicie odelegowany do opieki nad naszą starszą pociechą. Właśnie gotuję obiad dla siebie i dla nich (musze ich troszkę podkarmić bidulków). Synus daje popalić tak, że tatuś nie ma możliwości zająć się mną:-( muszę sobie jakoś radzić!!!

a czasem bywały i dwie kupajdy pod rząd i trzebabyło od nowa całą ceremonię zmiany pieluchy przeprowadzać
no cóż, lubią te dzieciaki drażnić się z rodzicami