witajcie dziewczyny.Wiem że długo mnie nie było ale same wiecie jak to jest z niemowlęciem i jeszcze do tego trzylatkiem czasem nie można nawet do łazienki wyjść.
A więc ja urodziłam 21.01. akurat w dzień babci ładny prezent co?nieważne że wnuczek a nie wnuczka ale ważne że akurat w dzień babci, spodziewałam się że mały będzie troszkę cięższy bo przecież to już był 39,4 tc a tu ważył tylko 2500 i miał 48 cm wzrostu taka kruszynka, najmniejsza na oddziale do tej pory choć już troszkę urósł nie mogę się nadziwić że taki malutki,pierwszy syn był troszkę większy, sam mój gin stwierdził że na pewno będzie większy niż pierwszy syn a tu zaskoczenie!!ale najważniejsze że jest zdrowy, przechodził dość ostro żółtaczkę właściwie to leżał non stop pod lampami jedynie był przynoszony na karmienie ale na szczęście już po wszystkim.Nawet nie marudzi troszkę czasem go brzuszek pobolewa ale to rzadko właśnie ja też podaję troszkę plantexu i zazwyczaj przechodzi, tą herbetkę z hippa też pije ale jakoś tak nie zawsze chce,w nocy budzi się zazwyczaj z 3 razy także na razie nie jest źle.Jedyny problem to piersi jeśli chodzi o jedzenie i ciągnięcie nie ma problemu ale chodzi o wygląd są po prostu tak pogryzione że każde dostawianie go to dla mnie ogromny ból ale jakoś muszę to znieść bo szkoda pokarmu, smarowałam je bepantenem i wietrzyłam i nic,robiłam okłady też nic, moja siostra mówiła że takie są początki 2-3 tyg trzeba pocierpieć i przejdzie ale mnie nie przechodzi a wręcz jest jeszcze gorzej, właściwie to karmię tylko z jednej bo w drugiej to pustka świeci, pijam herbatki na laktację, popijam piwo karmi też podobno dobre, wszystko ok ale brodawki wyglądają okropnie, jest cały naskórek zdarty aż prawie do krwi, poradźcie dziewczyny co zrobić, nie chcę go odstawiać bo szkoda pokarmu tym bardziej że pierwszy też byl na butli od urodzenia ale to była wina skróconego wędzidełka, drugi syn podobno też ma ale aż nie takie przykrótkie jak to pediatra stwierdził może je sobie sam wyciągnąć zobaczymy, ale może on przez to wędzidełko źle łapie tego cyca?ja już nie wiem ale wiem że jestem strasznie pogryziona i obolała, strach pomyśleć co by było gdyby miał zęby