reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2009

hej

ja od wczoraj wymiotuje i mam mega mdlosci. Jutro lece na wyniki a we wtorek do gina. Brzuszek czasami poboli ale bardziej czuje jajniki. Czy u was juz tez sie brzuszek pokazal?? bo u mnie tak. czytam ze w 2 ciazy szybciej ale nie sadzilam ze tak szybko.

pozdrawiam

reklama
Ja tez niestety wymiotuje. Po drugiej bramce Niemców polecialam do kibelka, chyba z wrazenia ;-D Jutro ide do gina. Brzuszek mi sie juz pokazuje. Nie dosc, ze mialam go przed ciążą, to teraz jeszcze rosnie :-D Brzuszek mnie od wczoraj dosyc mocno boli, ale bardzo krótko, wiec chyba wszystko jest ok. Dzisiaj kupilam pierwsza rzecz ciązową- czerwoną bluzeczkę. CHyba mi cos na oczy padlo, bo nigdy czerwonego nie lubilam. To jest moja pierwsza czerwona rzecz w szafie :-)

No u mnie też już się brzuszek pokazał i też niestety cały czas wymiotuje. Celinka na pocieszenie powiem ci ze te bramki to polak strzelił :-) JAk już ktoś ma być królem strzelców to niech już bedzie Polak nawet z niemieckiej reprezentacji.

Wróciłam do wirtualnej rzeczywistosci - internet działa. Zaraz lecę robić porządki z listą.

U mnie brzuch wielki - no ale 2 ciąża, otoczka tłuszczykowa spora i jednak puste jajeczko też zajmuje miejsce. Maskuję troche, bo mi troche smtno jak ludzie dowiadując się ze termin na przełom roku pytają czy to bliźniaki :-(.

Mdłości przez dwa dni w miarę spokojne, ale jem teraz więcej owoców.

Znikam na trzy dni :-p Jadę na biwak - mam nadzieję, że pogoda i uczniowie dopiszą oraz nie będą mi bardzo dokuczać. A w czwartek do lekarza !! Boże jak ten miesiąc mi się dłużył!!!
Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego samopoczucia i jak najmniej dolegliwości. No i może troszkę deszczyku dla oczyszczenia atmosfery?
PAPA:-D

hej

Ja wlasnie wrocilam z "wampirowni" babeczka tak szybko i bezbolesnie pobrala krew ze sie nawet nie skapnelam. Rano wstalam z mega mdlosciami. Ja sie wzruszam na reklamach z dziecmi. A mam odruch wymiotny jak leci jedzenie. Nie moge jesc miesa ani wedlin.

celinka ponoc w ciazy wszystko sie zmienia. Powodzenia u gina. Jak przyjdziesz zdawaj relacje

spooky milego biwakowania.

Witajcie
ja na szczescie nie mam zadnych mdlosci. Dopadla mnie za to alergia na maksa po pikniku w przedszkolu. Zapuchlam, kicham prycham itd. Ale coz tam, dam rade.

Ja wygladam szczerze powiem jak w szostym miesiacu. Po pierwszej ciazy troche mi zostalo a teraz dodatkowo doroslo i wywalilo do przodu. W sobote ide na wesel wiec chyba bede siedziec na wdechu bo troche ciasnawo a juz teraz kupowac to srednio sie oplaca.
Ja juz kilka ciuchow ciazowych kupilam bo wygladam na zaawansowana a teraz chociaz nie trzeba ludziom mowic ze to po pierwszym, hehe!
Wiec same plusy!

Kluliczku-nie maskuj się!:):-)
lepiej że widać niż jak to często bywa-nic nie ma -a to przecież znaczy że dzidzia rośnie:rofl2:
u mnie jeszcze się nic nie pokazało,ani nic nie tyję-a apetycik rośnie i rośnie-przestawiłam się już tylko na polskie jedzenie bo tylko na to mam ochotę-i jest super
z zatwardzeniami probsów żadnych za to z biegunką wciąż, i znowu wytrzymałam tylko 15 min w Kościele-na pewno już się wszyscy domyślili:-D, a jak dobiegłam do domu bo miałam czarne plamki przed oczyma po tym Kościółku to dostałam nagłej biegunki
jak tak Was sobie czytam to myślę że jestem jakiś dziwoląg-bo u mnie wszystko inaczej-zero wymiotów, bóle raz na 3 dni-trwające kilka sekund, senność tak ale i tak chodzę spać 22.30, pobudka 7.00-8.00, więc taki normalny tryb życia:rofl2:chyba dobrze;-)
a z tym wczorajszym meczem to zgadzam się że przynajmniej te bramki Niemców to przez Polaka strzelone-hihi-dobrze im tak:laugh2::laugh2:
Melody6 fajnie że masz podobne daty, mam nadzieję że będziemy tu razem do końca:blink:

Jestem juz po wizycie u gina. Wszystko w jak najlepszym porządku :-D Tak sie cieszylam, jak wyszlam z gabinetu, ze az sie poplakalam :-) Zrobilam sie jakas wrazliwa w tej ciąży :-D Mam skierowanie na badania i chyba sie jutro na nie wybiore, o ile bede sie rano w miare dobrze czuła. 10 lipca mam miec USG genetyczne.

Daga wlasnie zauwazylam,ze wiele dziewczyn nie moze teraz jesc miesa. Moze za duzo w nim chemii i organizm nie przyjmuje ?
Spooky zycze milego wyjazdu. Odpoczywaj :-)
Rondzia doskonale Cie rozumie i mam nadzieje, ze alergia szybko minie.
Iwi ciesz sie,ze nie masz objawow. W sumie nie sa one strasznie uciazliwe, ale sa takie chwile, ze naprawde dają popalic i to zazwyczaj w nieodpowiednim momencie.

reklama
celinka super ze z dzidzia wszystko ok. A co do tego miesa to chyba masz racje. ja teraz jem tylko nabial nic innego mi nie wchodzi. O i jeszcze drozdzowki moglabym jesc.

Cieszcie sie dziewczyny ze nie meczycie sie z mdlosciami. One sa najgorsze. Jestes glodna zjesc cos a jak juz cos zjesc to znowu jest nie dobrze i tak w kolko.

Moja zaba padla po spacerku. Ale przyszla taka czarna ze zaraz ja pod prysznic wkladalam, ale za to jaka szczesliwa byla.

Do góry