Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

No to ja słyszałam gorzej - że się dzieci uczą zupełnie innej pracy nóg (odbijają się od podłogi, a nie unoszą ciężar ciała), że inaczej rozkłada się punkt ciężkości, więc inaczej pracuje układ równowagi itd., więc potem takim dzieciom trudniej jest nauczyć się prawidłowo chodzić. A jak nauczą się nieprawidłowo, to mogą sobie zaszkodzić w rozwoju układu kostnego i mięśniowego.co do chodzików, oglądałam wypowiedź jakiegoś lekarza, że chodziki wcale "źle" nie robią - w sensie zdrowotnym , a jedynie rozleniwiają dzieciaki, bo się same nie dźwigają, nie ćwiczą mięśni, równowagi itp
No to ja słyszałam gorzej - że się dzieci uczą zupełnie innej pracy nóg (odbijają się od podłogi, a nie unoszą ciężar ciała), że inaczej rozkłada się punkt ciężkości, więc inaczej pracuje układ równowagi itd., więc potem takim dzieciom trudniej jest nauczyć się prawidłowo chodzić. A jak nauczą się nieprawidłowo, to mogą sobie zaszkodzić w rozwoju układu kostnego i mięśniowego.
Ale oczywiście, co lekarz to inna opinia. Poza tym, gdyby chodziki naprawdę robiły aż taką szkodę dla organizmu, to byłby zakaz ich produkcji. Przecież rzeczy dla dzieci są bardzo mocno ograniczone różnymi normami i zakazami.