reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2009

hej
mi intuicja podpowiada,że bedzie chłopak, wczoraj bylismy na usg przesiewowym, super widać maluszka!!!
Troszkę się spóżniliśmy z wyznacznikiem przesiewowym karku, maluch za duży urósł :),myślałam ze jestem w póżniejszej ciąży a to juz 14 tydzień zakończony!!!! ale wszytko jest ok, prawidłowy rozwój
zdjęcie i filmik z Usg bede chyba codziennie po pare razy oglądac :)
acha, i wiecie co, fajnie było widac narządy płciowe, wyglądały jak małe jajeczka, ale lekarka powiedziała ze za wczesnie by stwierdzic na 100%, bo z uwagi na podniesiony poziom hormonów matki dziecko ma powiekszone, wiec to może być i dziewczynka :) super sprawa!!!!

reklama
Marylion, a miałaś USG dopochwowe??? Bo ja mam wizytę 11 lipca i lekarz nic nie mówił o badaniu USG, ale ja myślę, że mi właśnie zrobi to przezierności karku, bo u mnie to mniej więcej będzie 14 tydzień (z USG wychodzi, że dzidzia jest o 3 dni młodsza) i zastanawiam się, czy będzie dopochwowe :eek::dry:.
Dziewczyny, powiedzcie, macie już widoczne brzuszki??? Moja koleżanka jest obecnie w 20 tygodniu, ale widziałam jej fotki z 13 tygodnia i brzusio jak się patrzy :-D:tak:, a u mnie nie widać, bym była w ciąży, no obie już mamy 1 dziecko, więc myślałam, że brzuszek się już pojawi, a tu nic :-:)zawstydzona/y:. I trochę się martwię. No i szczególne pytanko do styczniówek, co już mają dziecko - czy Wam już widać brzuszki??? A może jakieś foto??? Kurcze, strasznie się martwię :szok::-(, że chyba pójdę do innego gina, żeby mi zrobił USG.

Pysia25, miałam usg przez powłoki brzuszne. Byłam u innego lekarza w Centrum diagnostyki prenatalnej, u babki która zajmuje sie własnie tym tylko. Najpierw wszytko mierzyła w 2D, a potem nam pokazywała niunka w 3D. Ale frajda mówię Wam!!!!
Ale ważne, by zrobic je przed końcem 14 tygodnia, bo później dzidzius za duży jest;)
A skąd jesteś pysia25? jak z Warszawy to polecam Dr. Renatę Jaczyńską

my idziemy we wtorek do gina i bedzie wlasnie mierzyl maluszka (przeziernosc karkowa) podejrzewam ze zrobi usg dopochwowe bo z Oliwia tez w tym okresie w ten sposob ogladalismy maluszka.

my usg 3d mamy w ramach wizyty wiec jak bedzie polowa ciaza upomne sie o to gina. Bo teraz nie ma sensu. A na plec jeszcze za wczesnie.

U mnie brzuszek juz widac chodze juz w spodenkach ciazowych bo moje ciuszki juz sa za male. W galerii brzuszkow wstawie z 8 i 10 tc a swieze beda potem robic.

witam przyszłe mamusie :-)
ja jestem w 13 tyg 5 dn, we wtorek byłam na usg genetycznym, miałam robione sondą brzuszną, wszystko wyszło w porządku, maleństwo fikało, prawie, że skakało i niemalże fikołki robiło :)) strasznie się cieszę, że jest dobrze, bo praktycznie przez cały czas martwiłam się, niestety jestem po jednym poronieniu :( ale jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej :)
co do płci maleństwa, nie mam pojęcia czemu wydaje mi się, że będzie dziewczynka, chociaż moja rodzinka oczekuje synka :) zobaczymy, najważniejsze żeby przyszło na świat zdrowe :))

witam przyszłe mamusie :-)
Witaj wśród nas mamjakty:-)

Co do USG, to dzisiaj miałam (12tc) i lekarz robił dopochwowo, ale że maluch nie chciał się ruszyć, a był ułożony przodem i nie było widać fałdu karkowego, to na koniec lekarz wziął też sondę brzuszną i przezierność zbadał przez brzuch. Więc w sumie zaliczyłam obie wersje badania.

A co do brzuszka to mam na razie lekko powiększony, ale że nigdy nie miałam płaskiego, to wyglądam bardziej jak po bardzo obfitym obiedzie niż jak w ciąży :-)

U mnizuszek ciazowy mocno. wszyscy sie pytaja ktory to miesiac.
we worek odbieram aparat z naprawy to strzele fotke...
a moze by tak nowy temat....brzusiow styczniowych mam

U mnie brzuszek ciazowy mocno. wszyscy sie pytaja ktory to miesiac.
we worek odbieram aparat z naprawy to strzele fotke...
a moze by tak nowy temat....brzusiow styczniowych mam
teraz poprawnie(wczesniej litery wcielo)

Melulu, nic mi nie dał. Biorę standardowo folik a teraz witaminy.
Odpoczywam dużo - narazie jest w miarę ok.

A co do płci to nie wiem dlaczego, ale od początku ciąży razem z mężem do fasolki mówimy per ON - jak się urodzi dziewczynka to będzie nam głupio hihi
Poza tym jem ciągle ogórki a na słodkie mnie mdli strasznie - więc może się potwierdzi i będzie chłopak :D

dziewczyny a macie już wybrane imię??
Ja dla dziewczynki - gdyby jednak się okazało, że to ONA :) mam już wybrane dwa: Karolinka albo Zuzia
nad chłopcem jeszcze się zastanawiamy tzn prowadzimy walkę na poduchy bo mój wspaniały mąż chce żeby był..................uwaga:

HENIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czujecie bluesa????? Po tatusiu Henio
trochę niepoważny hihihihihihihi ten mój mąż :D

reklama
dziewczyny a macie już wybrane imię??
Ja dla dziewczynki - gdyby jednak się okazało, że to ONA :) mam już wybrane dwa: Karolinka albo Zuzia
nad chłopcem jeszcze się zastanawiamy tzn prowadzimy walkę na poduchy bo mój wspaniały mąż chce żeby był..................uwaga:
HENIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czujecie bluesa????? Po tatusiu Henio
trochę niepoważny hihihihihihihi ten mój mąż :D
Anik, o imionach jest już cały osobny wątek: https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2009-f240/propozycje-imion-dla-malenstw-17686/ :-)

Do góry