reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2009

Wczoraj odbyła się moja kolejna wizyta u Gina i mam jakieś mieszane uczucia co do Niego:baffled: Z jednej strony powiedział że wszystko jest oki i ciąża rozwija się pozytywnie a z drugiej strony mam wrażenie że ma całkowity olewający sposób traktowania swoich pacjentek. Myślałam że coś choć wspomni o usg a tu ani słowa! Przepisał mi tylko receptę i zapisał termin następnej wizyty....
jestem lekko rozczarowana....

reklama
Mój gin wspomniał o USG a ja chciałam choc powiedział, że normalnie robi się ok 11 tyg.. trzeba było sie zapytać...a ma u siebie usg czy trzeba gdzieś specjalnie chodzić? Ja tam wolałam zobaczyć na własne oczy fasolkę.. zresztą kto by nie wolał nie? CHoc jak byłam w pierszej ciązy to też w 7 tyg juz fasolke podglądalismy... :)

Miaa6 - do kogo chodzisz na wizytę? I gdzie będziesz robić USG (bo jak doczytałam, nie u swojego gina)?
Napisz mi jeszcze prosze, gdzie ten Pulsmed jest, i jak szybko znałaś wyniki, bo ja robiłam betę na Niemcewicza i płaciłam 30 zeta i wyniki były dopiero następnego dnia :/
Swojego lekarza mam w Zgierzu, więc chwile mi tam dojaz zajmuje. Pulsmed jest na POW - bardzo blisko wydziału ekonomiczno-socjologicznego, jak wpiszesz w wyszukiwarkę to znajdziesz szybciutko cały cennik :-) na wynik czeka się 2 dni. krew pobierają między 8 a 10 rano. a na usg ide do Salve bo w pulsmedzie nie mają dopochwowego :-(

Miaa6 - to daj znać po USG :)
A skoro w plusmedzie wyniki są po 2 dniach dopiero, to jednak nie będę zainteresowana. Ale wielokrotnie czytałam na forum, ze dziewczyny mają wyniki bety już po godzinie, dwóch...
A do Salve idziesz do kogo? Byłam tam kiedyś na USG u dr Lecha, w poprzedniej ciąży.

Miaa6 - to daj znać po USG :)
A skoro w plusmedzie wyniki są po 2 dniach dopiero, to jednak nie będę zainteresowana. Ale wielokrotnie czytałam na forum, ze dziewczyny mają wyniki bety już po godzinie, dwóch...
A do Salve idziesz do kogo? Byłam tam kiedyś na USG u dr Lecha, w poprzedniej ciąży.
no właśnie do dr Lecha ide - napisz mi coś na jego temat

Chciałam się tak troszkę nieśmiało z Wami przywitać. Termin porodu wypada mi na 11 stycznia ale okropnie się obawiam bo każdą moją prawidłową ciążę poprzedzał Aniołek:-:)-( I boję się żeby i tym razem tak nie było. Czuję się koszmarnie. Jak nie męczą mnie obrzydkiwe mdłości to mam zgagę albo boli mnie podbrzusze. No i do tego mam trzyletniego i pięciomiesięczniego synka:tak::tak::tak:, którzy często dają w kość. Ale nie narzekam bo sama taką decyzję podjęłam że chcę mieć trójkę :tak::tak::tak::tak: Do ginki troszkę się obawiam iść żeby na mnie nie nakrzyczała, że tak szybko po porodzie mam nowego lokatora w brzuszku. No ale wizyta jest nieunikniona:tak::tak::tak: więc w poniedziałek zadzwonie i się zarejestruję.

Miaa6 - niewiele mogę napisać, bo byłam u niego tylko raz na USG. Nie mam zastrzeżeń do samego przebiegu badania, dobrze pomierzył mi synka i o wszystkim mnie informował.

Miaa6 - niewiele mogę napisać, bo byłam u niego tylko raz na USG. Nie mam zastrzeżeń do samego przebiegu badania, dobrze pomierzył mi synka i o wszystkim mnie informował.
To ważne, bo lekarze są czasem gburami, a ja jestem raczej wrażliwa na takie typy. .. pozdrawiam i odezwę się po usg.

Weroniczka nic sie nie martw. Wszystko bedzie ok. Ogromne gratulacje!!!!!!

Miaa6 trzymam kciuki za wizytke. Potem daj znac.

A ja wlasnie umieram nalozyłam malej obiadek (ziemniaczki i rybke) jak mi ta ryba zasmierdziala o ludu.

reklama
A ja dzisiaj robiłam badania krwi. Wyniki odbiore sobie w środę przed wizytą. :-)

iwon3004 może zmień ginekologa, najważniejsze zebyś była go pewna, a nie denerwowała się, że cos jest nie tak.

Weroniczka mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. I jakie szybko, 13 miesięcy różnicy, ponad rok :-p.

daga23 znam to. I ta konieczność nie pokazania po sobie, bo dziecko się zniechęci... Mój natomiast zrobił błe, w wyniku czego kojec do czyszczenia i dzecko do prania. Bogu dzięki wyreczyła mnie rodzina, bo bym sama błe robiła.

Do góry