reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Cammi, mamjakty - gratulacje i fajnie, że dołączyłyście do nas, Tych Które Już Wiedzą [tm] :-D
Mamjakty - jak widać, potwierdzamy statystykę: córcie się rozlewają na brzuchu i psują mamusiom cerę :-) Chociaż u mnie, mimo że pryszcze mnie wkurzają ciągle, to ludzie mówią, że ślicznie wyglądam, a mój mąż to nawet dojrzał u mnie jakąś poświatę szczęśliwego macierzyństwa, bo stwierdził, że cała promienieję ;-)

mój gin uważa, że trzy razy USG w ciągu całej ciąży w zupełności wystarczy a o zdjęciu mogę zapomnieć, zastanawiam się czy ta jędza która robi zawsze USG powie mi jaka jest płeć na połówkowym. Zdjęcie mam tylko jedno jak byłam na genetycznych badaniach
Elka, Twój gin prezentuje całkiem popularną opinię. Mój też powiedział, że trzy USG są obowiązkowe: ok. 12, 20 i 32 tydzień. A dodatkowo można zrobić 7-10 tydzień, żeby potwierdzić wczesną ciążę i ustalić, czy nie są bliźniaki oraz 38 tydzień, żeby przed samym porodem sprawdzić, czy na pewno dzidziuś jest główką do dołu (ułożenie pośladkowe w dzisiejszych czasach prawie automatycznie oznacza cesarkę).
A ja i tak pójdę jeszcze na dodatkowe 3D do kogoś innego, dla własnego spokoju i pamiątkowego zdjęcia :)

reklama
Cammi i Mamjakty gratuluje ! i zadoszcze ja własnie wracam z usg3d.Ale niestety ginekolog nie jest pewien co do płci, minimalnie skłania sie ku dziewczynce.Dzidzia taka rozbyrkana ze aż sie dziwie ze nie czuje ruchów. Wszytkie pomiar super :tak:

Madzila, najwazniejsze, ze wszystko w porzadku :tak: A predzej czy pozniej sie dowiesz jaka plec, najpozniej przy porodzie ;-):laugh2: A tak serio to mam nadzieje, ze nastepnym razem Ci lekarz powie :-)

Zresztą, czasem się można zdziwić - mojej koleżanki córka do siódmego miesiąca na wszystkich USG była chłopcem... :-)

Oj, ja to bym sie chciala zdziwic, ale widzialam juz na wlasne oczy i to dwa razy, wiec raczej juz siusiak i jajeczka nie znikna :-D

Celinko no poród boli. Najbardziej bolą skurcze ja jeszcze miałam te krzyżowe że mąż nawet nie mógł mi masować pleców bo było jeszcze gorzej. A potem samo parcie dla mnie było wielką ulgą. Na poród trzeba nastawić się pozytywnie i tyle. Jak będzie rodzić z mężem czy partnerem czy inna osobą towarzyszącą to naprawdę bardzo dużo daje. Nawet samo trzymanie za rękę dużo daje. I naprawdę o bólu szybko się zapomina jak Ci położą okruszka mokrego ciepłego na piersiach. :-D

reklama
aż tak źle nie będzie. Pomyśl sobie tak to będzie wspaniałe doświadczenie dla Was obojga. Coś pięknego i niezapomnianego. I to będzie Wasz Cud!!!!!

Do góry