reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Black, super!!:-) Z racji kasiorki i socjalu na pewno lepiej niż w Polsce
. Oby Wam się udało.
. Oby Wam się udało.BlackWizard
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny, ja już nie mogę doczekać się wyjazdu :-):-):-)
Black gratuluję decyzji - dacie sobie radęŻycie tam co prawda jest dość drogie, ale wyliczając po 5 latach siedzenia tam będzie nas stać żeby w Polsce kupić własne mieszkanie i uwolnić się od mojej mamy![]()

trzymam kciukasy za wasja własnie podpisałam umowę przedwstępną i staramy sie o kredyt na mieszkanie - przez 30 lat będziemy zadłużeni po uszy hihihihihihihihihi
Więc choćby z tego względu - macie racje - 5 lat szybko minie a nasze 30 uuuuuuu będa się ciągnąć i ciągnąć, ale też kiedyś miną

BlackWizard
Fanka BB :)
No i przed chwilą sie jeszcze dowiedziałam, że na życzenie do porodu mogę mieć tłumacza. Po porodzie nie jestem w szpitalu tylko w hotelu obok kliniki. Ja za darmo, a mąż za drobne pieniądze. Póki co wszystko wygląda tak bajecznie, że aż się wierzyć nie chce 

pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Black, no super:-). Fajowo z tym tłumaczem, bo chyba w pół roku języka bys nie dała rady załapać.
A ciekawe, co u naszej drugiej ciężarówki, Adilei?? Ostatnio była dostępna w czerwcu...

A ciekawe, co u naszej drugiej ciężarówki, Adilei?? Ostatnio była dostępna w czerwcu...

No i przed chwilą sie jeszcze dowiedziałam, że na życzenie do porodu mogę mieć tłumacza. Po porodzie nie jestem w szpitalu tylko w hotelu obok kliniki. Ja za darmo, a mąż za drobne pieniądze. Póki co wszystko wygląda tak bajecznie, że aż się wierzyć nie chce![]()
Ty już tak nie pisz lepiej.....uwierz kochaniutka i nie kracz bo wykraczesz

A Adi rzeczywiście zamilkła.....nie wiem co sie z nią dzieje...może jakies wakacje?Oby nic poważnego sie nie działo....
reklama
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
Black, Norwegia jest jednym z najbogatszych krajów w EU o wysokim pakiecie socjalnym. Kilka lat temu rząd Norwegi zastanawial się co zrobić z nadwyżką budżetową, która w przeliczeniu na 1 mieszkańca wyniosła 30 tys euro. Mieszkańcy na referendum zdecydowali iż pieniądze nalezy odłożyc dla następnych pokoleń, bo co będzie za 400 lat - coś niesamowitego co jest niemożliwe w Polsce.
Ja nie nawidzę naszego rządu, systemu zarządzania Państwem i braku kompetentnych ludzi na wysokich stanowiskach. Nienawidzę polskiej "niby" zyczliwości, narzekania, i chęci pogrążenia bliżniego. Zresztą dużo można byłoby pisać...
Zazdroszczę Ci zmian, to najlepszy moment, w którym zapewnisz sobie a przede wszystkim swoim dzieciom lepszy start w życie w innym środowisku...
Ja nie nawidzę naszego rządu, systemu zarządzania Państwem i braku kompetentnych ludzi na wysokich stanowiskach. Nienawidzę polskiej "niby" zyczliwości, narzekania, i chęci pogrążenia bliżniego. Zresztą dużo można byłoby pisać...
Zazdroszczę Ci zmian, to najlepszy moment, w którym zapewnisz sobie a przede wszystkim swoim dzieciom lepszy start w życie w innym środowisku...