Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Witam
Mam pewien problem - strasznie swędzi mnie skóra na rękach i nogach. jest to BARDZO uciążliwe :-( Gdy się drapię to wyskakują mi krostki tak jakbym miała uczulenie.. Zazwyczaj pojawia się to swędzenie po długich kąpielach. Byłam dzisiaj w aptece spytać się co mogę na to brać ale powiedziano mi że nie powinnam nic brać tylko iść jutro do lekarza żeby to zobaczył bo mogę mieć ....(nie usłyszałam co)... i żebym badania porobiła :-( trochę mnie to przeraża.... nie miałyście może podobnych objawów??
przyszłamama jak wygląda sytuacja??
Długo się nie odzywasz :-( a my nadal z nadzieją że wszystko dobrze, daj znać co u Ciebie!!
Buziak
Próbuje wkleić ale nie wiem za bardzo jak dopiero wdrażam się i mam dużo zaległości.
![]()

pada! w stolicy pada! pada! deszcz! prawdziwy deszcz!

no właśnie mam to samo... myślałam że to potówki, ale one chyba nie swędzą... no i raczej chyba w zagłębieniach się robią a nie na rękach i nogach...
mąż jest właśnie w aptece i pyta o wapno, może przywiezie. jak nie to jutro sie przejde do lekarza i napisze co wymyslil
znalazłam coś takiego:
Potówki - nie przegrzewaj organizmu
Wyglądają jak czerwone krostki, nie większe niż główka od szpilki, niekiedy wypełnione płynem. Najczęściej mają je niemowlęta, cierpiące na tzw. pieluszkowe zapalenia skóry. Potówki zdarzają się jednak u osób w każdym wieku, zwłaszcza tych z nadwagą.
Gdzie się pojawiają zmiany.
Najczęściej występują tam, gdzie skóra najmocniej się poci: w pachwinach, pod pachami, na karku czy na szyi. Kobiety o obfitej tuszy dość często mają potówki pod biustem i na wewnętrznych stronach ud, które ocierają się o siebie podczas chodzenia.
Jak sobie z nimi poradzić.
Potówki należy przecierać kilka razy dziennie watką lub gazą zwilżoną roztworem sody oczyszczonej (łyżeczka sody na ćwierć szklanki wody). Można również kąpać się w wodzie z dodatkiem krochmalu albo nadmanganianu potasu (woda powinna być wtedy lekko różowa). Najważniejsze, aby nie przegrzewać organizmu i pozwolić oddychać skórze. Dlatego warto zrezygnować z obcisłej odzieży i nosić wyłącznie bawełniane lub lniane, przewiewne ubrania. Powstawaniu potówek zapobiega też posypywanie talkiem miejsc, w których zazwyczaj powstają.