Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Ja tez sie dolaczam do mamus z tylozgieciem. Co do swedzenia: w materialach o ciazy ktore dostalamod poloznej pisze ze jesli swedzenie jest silne to konieczne trzeba sie skontaktowac z lekarzem bo to moze byc obiaw czegos niebezpiecznego (choc nie musi oczywiscie), wiec nie lekcewazcie tego!
Co do samopoczucia to tez mam juz dosc- mdlosci jakos nie chca przejsc (tylko troche mniejsze), w nocy wstaje siusiu nawet 6 razy i jestem taka zmeczana caly czas
ojej dziewczynki, trochę mnie nie było a tu się tyle dzieje na forum,wspaniale:-) jutro nadrobię zaległości, bo dzisiaj już nie mam siły, mąż sprawił mi niespodziankę i pojechaliśmy na tydzień nad morze, więc dzisiaj padam po podróży. Dobrej nocki wam życzę
dziewczyny nie chcę straszyć bo swędzenie może nie być objawem niczego ale może to być alergia albo gorzej problemy z wątrobą tzw cholestaza ciężarnych. Lepiej szybko do lekarza i sprawdzić.
Objawy cholestazy ciężarnych
Objawy cholestazy ciężarnych nie są groźne, ale bardzo uciążliwe:
świąd skóry, rozpoczynający się od stóp i dłoni, i ogarniający tułów, a czasem nawet szyję i twarz (często jego nasilenie jest tak duże, że kobiety uskarżają się na bezsenność),
zmiany skórne (przeczosy), powstałe wskutek drapania swędzących miejsc,
żółtaczka (występuje u ok. 20% chorych w okresie 1-4 tyg. od ustąpienia świądu),
Nasilenie oznak zmniejsza się, im bliżej do rozwiązania. Pod koniec ciąży znacząco spada poziom estrogenów w organizmie, czego konsekwencją jest lżejszy przebieg choroby i całkowity jej zanik w kilka dni po porodzie.
Tylko nie martwmy sie na zapas bo podobno występuje ona głównie w zaawansowanej ciąży