reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczen 2011

witam sie z Wami, bardzo malo spalam, bo od 2 do piatej mialam 5 skurczy macicy a potem synus sie wiercil.. mój smacznie chrapał a ja tylko masowałam brzusio.. rano wstałam zjadlam szybko sniadanie i pojechalam zamowic tort urodzinowy bo w niedziele wpadaja goscie no i szybko na zakupy bo z czegos ciasta trzeba zrobic! i tak lekka reka poszlo 180zl ;( w tym miesiacu sporo przeholowalam..
zaraz pojde po 2 ture zakupow do auta ale miusialam odpoczac bo dziwny jest ten brzusio!! przy okazji wyprowadze psa a potem pojde do kumpeli 3 pietra wyzej na pogaduchy...

reklama
witam sie z Wami, bardzo malo spalam, bo od 2 do piatej mialam 5 skurczy macicy a potem synus sie wiercil.. mój smacznie chrapał a ja tylko masowałam brzusio.. rano wstałam zjadlam szybko sniadanie i pojechalam zamowic tort urodzinowy bo w niedziele wpadaja goscie no i szybko na zakupy bo z czegos ciasta trzeba zrobic! i tak lekka reka poszlo 180zl ;( w tym miesiacu sporo przeholowalam..
zaraz pojde po 2 ture zakupow do auta ale miusialam odpoczac bo dziwny jest ten brzusio!! przy okazji wyprowadze psa a potem pojde do kumpeli 3 pietra wyzej na pogaduchy...

a ty kobietko zamiast latać i robić zakupki to odpocznij:-) 5 skurczy macicy to sporo. Powinnaś więcej odpoczywać, wziąć nospę albo scopolan (ja biorę jak mi się brzuch "stawia") i nie masować za dużo brzusia. Ja dostałam już opiernicz od położnej, że przesadzam z tym masowaniem. Brzuch też czasami mi sie stawiał i miałam jakieś skurcze. Myślałam, że to są skurcze przepowiadające, ale okazało się, ze to są skurcze wywołane ciągłym masowaniem brzucholka. :-)

no już się urodziłam. Przyszłam na świat 30 lat temu o 10.15 :-D
No to witaj na świecie ;)
100 LAT KOCHANA - NIECH SIĘ TEN ŚWIAT DOOKOŁA CIEBIE KRĘCI I SAME DOBRE RZECZY CI PRZYNOSI ŻYCIE.
NO I BY MALUCHY CI ROSŁY W SIŁĘ, ZDROWIE I POTĘGĘ NA SZCZĘŚCIE MAMUSI
BY NIGDY NIE DOSKWIERAŁA CI SAMOTNOŚĆ, CHOROBA NI SMUTEK NIE DOTYKAŁ
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :)

a ty Kludoos kiedy urodzinki? Zważywszy że tak trudną drogę przebyłaś do poczęcia - powinnaś teraz na siebie uważać, żadnego biegania po sklepach, noszenia zakupów. A z tymi skurczami to leć do lekarza, bo to nie tak ho,ho.... nie lekceważ ich i nie masuj brzucha. Mój lekarz mi zabronił w trzecim trymestrze miziać się z brzuchem bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu. I nie biegaj koło gości w niedzielę - masz odpoczywać, bo jak nie to przyjadę przez te polskę całą i do łóżka przywiążę. I do lekarza koniecznie zadzwoń. Wrrrr... bo jak ci się coś stanie....

Fogia Sto Lat i spełnienia marzen !!!
Klaudos jak sie brzuch stawia wogole nie mozna go masowac! głaskac!! przy Tomaszku lezałam na patologi na podtrzymanu ciazy własnie z powodów stawiania sie brzucha brałam nospe forte 3 razy dziennie ( ale to gin przepisuje ) i własnie lekarka strasznie mnie skrzyczała i powiedziała zebym wogole nie głaskała ani masowała brzucha bo sama pobudzam te skurcze i ze jak dalej bede tak robic to urodze przed czasem... troche sie wkurzyłam bo w szkole rodzenia nikt mi nic takiego nie mowil:/

fogia STO LAT :)

A ja gotuję obiadek :) Dzisiaj ogórkowa i gulasz z kaszą gryczaną :)

Na 16:30 jade z Wiki do Bawialandii bo została zaproszona do kolezanki na urodziny :)

Klaudoos ty tak nie szalej tylko połóz sie i odpoczywaj.

mam pytanie: któreś z Was ostatnio kupowały poduszki-rogale do spania, chodzi mi o coś takiego:
PODUSZKA dla kobiet w ciąży i do karmienia 3w1 s (1210230547) - Aukcje internetowe Allegro
miększa
PODUSZKA dla kobiet w ciąży i do karmienia 3w1 (1219875821) - Aukcje internetowe Allegro
twardsza
Poduszka rogal dla kobiet w ciąży i do karmienia (1214620294) - Aukcje internetowe Allegro
wiązana
czy któraś z Was już otrzymała przesyłki i może się wypowiedzieć?
oglądałam na żywo poduszki z motherhood ale powiem szczerze że za tą cenę nie jestem przekonana.
poradźcie proszę

Fogia-Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:-) spelnienia marzeń i dużo zdrówka:-D
Wczoraj taką miał,dziś już mniejsza,zobaczę jak bedzie wieczorem(narazie szaleje i rozrabia,więc chyba lepiej)Jak bedzie lepiej to nie pójdę jak bez zmian to się wybiorę pewnie.Kiedyś jak byliśmy u lekarza mial 40'C przelewał mi się przez rece i nikt nas nie chciał przepuścić w ośrodku,dzika awantura z tego wynikla,ale co do czego musiałam czekać 1,5h a miał półtora roku .złapał dodatkowo coś jeszcze przez to czekanie i ja też pamiętam wtedy.A teraz mam superową lekarkę -prywatnie za wizytę bierze 50zł.pracuje w szpitalu na dzieciecym i jest naprawdę dobra w tym co robi.Taki typowy lekarz z powołania.Wiem ze nawet w nocy mogę do niej zadzwonić i mi pomoże.
A do ośrodka chodzę tylko na szczepienia,bilansy i jak muszę.

Klaudoos
-uważaj na siebie i nie masuj brzusia,bo to pobudza skurcze.....
Ja z synkiem leżałam 6 tygodni na patologii ciąży na tokolizie i w nie wolno mi bylo dotykać brzusia....stąd też te rozstepy mam na pbrzuszku.a co to urodzinki??Twoje??

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam dzisiaj Beautiful day :) Pomyłam okna, moje ukochane kiecki powiewają na wietrze a w kuchni drze się U2 :) Teraz trochę odsapnę bo przemęczać się nie mam zamiaru i napiszę parę SMSów do przyjaciół i znajomych co by wiedzieli że żyję jeszcze, wypiję kawę i rzucam się na kwiaty bo nie pamiętam kiedy ostatnio podlewane były więc zaniosę do wanny i zrobię im dobrze. A może zabiorę statyw i wyskoczę na chwilę w plener by uwiecznić ten mój dzisiejszy stan ducha i ciała - bo tak długo byłam oklapła i zdechła że nawet nie pamiętam ile radości sprawia odrobinę pracy :) Teraz idę wrzucić DM - niech z kolei oni się podrą

Do góry