reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczen 2011

Cześć Kobietki!
Pora wstawać i odmeldować się na forum BB:-D
Mój dostał parę dni urlopu i zaraz wyjezdzamy. Na trochę do mojej mamy potem do babci no i nad nasz Bałtyk sobie skoczymy bo to parę kilometrów i aż wstyd że nie pamiętam kiedy nogi w morzu moczyłam:szok:. Bo za morzem za bardzo nie przepadam, woda i piach więc wg mnie żadna atrakcja:-(, oj gdyby tak mieszkać blisko gór....szczęśliwi ludzie którzy w takich miejscach mieszkają:tak:
Już teraz życzę Wam Ciężaróweczki do końca miłego tygodnia i udanego weekendu:-D

reklama
dziewczyny widzę, że wszystkie sie remontujecie...

My tez właśnie się zastanawiamy, czy nie zrobić remontu. Właściwie w naszym przypadku są dwie możliwości. Albo zrobić remont w naszej małej kawalerce, a jak dzidzia trochę podrośnie, to poszukać czegoś większego. Albo już teraz ją wynająć jakiejś studentce, dorzucić trochę kasy i wynająć coś większego, no a z czasem pomyśleć o zakupie. Sama nie wiem co lepsze. Póki będę na macierzyńskim, to nie powinno być większego problemu, ale już teraz przeraża mnie wizja wychowawczego bez żadnych świadczeń:szok::szok::szok:

Witajcie:)
Weronika nie martw się aż tak bardzo na zapas, przodujące łożysko nie oznacza, że nie donosisz ciąży, mam koleżankę, która niedawno urodziła śliczną córeczkę, a też u niej stwierdzono przodujące łożysko, musiała jedynie w ostatnim miesiącu leżeć w szpitalu, żeby w razie skurczy mogli od razu zrobić cesarkę, ale wszystko było ok i wierzę, że i u Ciebie tak będzie, odpoczywaj tylko dużo tak jak dziewczyny piszą i uważaj na siebie, a my będziemy trzymać kciuki żeby było ok:)
my też planujemy powoli zacząć remont, mam nadzieję, że do końca września się z tym uporamy, bo miał być już w sierpniu ale się poprzesuwało;) no ale my tylko malowanie żeby odświerzyć przed pojawieniem się maluszka w domu, więc dużo roboty nie będzie:)
idę się ogarnąć, zjeść śniadanko, na spacerek z pieskiem (dobrze, że z niego śpioch straszny i śpi dłużej niż my to nie trzeba się rano śpieszyć), potem odebrać wyniki badań i do lekarza na 14.45, oby wszystko było dobrze...

melduje sie, witam juz wstalam, zaraz sniadanko;)

weronika- spokojnie - wczoraj rano czyatlam o lozyskach w gazecie i m.in. bylo przodujące- wiec to raczej norma, choc moze rzadsza!!!! przedewszystkim oszczedzaj sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie dzwigaj, nie rob gwaltownych ruchow, bo tak tam jest napisane;) a bedzie dobrze!
P.S. same chlopaki!!!!!!!!!!

Witam wszystkich!
Widze że z tymi remontami to naprawde szaleństwo! My też planujemy we wrześniu, ale tylko malowanie, wiec myśle że szybko sie uporamy. Bo tak na dobra sprawe to mieszkamy tu dopiero 2 lata i robiliśmy wszystko nowe wiec wsumie remont nie jest konieczny, ale postanowiliśmy pomalować żeby troche odświeżyć przed pojawieniem sie maluszka.
A przede mną dziś wyzwanie, bo postanowiłam ze bede robić knedle-po raz pierwszy i zastanawiam sie czy mi wyida, bo mam straszna ochote...

weronika bedzie dobrze, moja kuzynka miala tez przodujace lozysko ale pozniej sie jej przesunelo i dodnosila ciaze. wiec mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i poprostu musisz sie teraz oszczedzac.

a pozatym widze, ze remontowo u was dziewczyny :)

Mam nadzieję, że mi uda się wyrwać z tej grupy styczniowych chłopaków i będzie córeczka:-p No, ale to jeszcze do poniedziałku muszę się wstrzymać;-)

Czesc dziewczyny!
i ja juz wstalam i jestem po sniadaniu ale zaraz zabieram sie do pracy- sprzatania poremontowego :)
Jak tak wszystkie piszecie o tych remontach to az mi razniej ze nie tylko ja sie z tym mecze chociaz u nas bylo troche wiecej pracy niz tylko malowanie. Ale juz blizej niz dalej :)
Dzisiaj mam ochote na kalafiora i moze zupke zrobie kalafiorowa? Zobaczymy jak tam mi pojdzie z ta praca.
Weronika, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Juz tak daleko zaszlas ze musi sie jakos ulozyc. Pamietaj tylko o odpoczynku i jeszcze raz odpoczynku!
pozdowionka

Witam kobietki!
No wiec co do remontow to my tez w trakcie. w sobote mezus pomalowal 2 sciany w naszej przyszlej sypialni ,dzis czekam na kuriera ktory przywiezie nam tapety na kolejne dwie sciany i w sobote bede tapetowac :). w poniedzialek ambitnie sprzatalam po tym malowaniu ... mylam panele ,okno,drzwi ,kontakty i takie tam, a wczoraj naszlo mnie na generalny porzadki w lazience ...plytki pod sam sufit ,okno ,fieranka ...i takie tam .jutro generalny przadek w kuchni ...szafki ,lodowka ,okno ... jakos mam wene do porzadkow w tym tygodniu.

Kobietki gratuluje syneczkow :)
Witam rowniez nowe stycznioweczki na naszym forum .
weronika bedzie dobrze trzymam kciuki bardzo mocno.

reklama
Mam nadzieję, że mi uda się wyrwać z tej grupy styczniowych chłopaków i będzie córeczka:-p
Też na to liczę :-p

Weronika - będzie dobrze, przodujące łożysko to nie tragedia - tylko trzeba uważać na siebie no i prawdopodobnie w ostatnich miesiącach zamieszkać w szpitalu... żeby od razu mogli Cię pokroić, zanim się odklei... bo to jest tylko niebezpieczne przy samym porodzie. Trzymam kciuki :-)

Do góry