• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

reklama
Gabrys dziecko bedzie mialo obywatelstwo polskie chyba ze ty masz niemieckie papiery to bedzie niemieckie, i jezeli ty nie jestes ubezpieczona to bedziesz musiala sama zaplacic za porod i nie dostaniesz becikowego bo tez nie ma podstaw. ja np jestem ubezpieczona i dostane kase ale ja tez pracowalam przez pare lat i moj T ma niemieckie papiery. nie wiem jak jest teraz jak polacy moga normalnie leganie byc w niemczech. aha zameldowanie nie ma nic do obywatelstwa :-) no i przez pierwszy rok dostaje sie kase ale to zalezy od zarobkow jakie mialas a pozniej sie dostaje kase na dziecko miesiecznie 180 e do czasu kiedy dziecko nie ukonczy szkoly.

Ostatnia edycja:
Kurcze dużo osób pisze o gorących kapelach właśnie i seksie, przysiadach, albo lekkim masażu górnej części brzucha pod prysznicem. U mnie seks nie działa niestety :( ale dziś spróbuje gorącej kąpieli :D

tylko o mezu pozniej nie zapomnij bo i tak jeszcze bedzie 6 tyg czekac:P

Moja kolezanka wywolywala przez ostra kuchnie... mowi ze tez posludkowalo bo po godz dostala skurczy - ale jakos mnie to nie przekonywalo:P

hm...w zeszłym roku moja koleżanka chodziła do szkoły rodzenia i położna mówiła jej że nie wolno brać gorących kąpieli,że może to zaszkodzić dziecku. woda powinna być ciepła,ale nie gorąca.

O imporcie czytałam ale to teoria, ciekawa jestem opinii farmaceuty :-)

swoja droga wczoraj pytalam o cene w aptekach u mnie na osiedlu to ceny 800-1000 zł

hm...w zeszłym roku moja koleżanka chodziła do szkoły rodzenia i położna mówiła jej że nie wolno brać gorących kąpieli,że może to zaszkodzić dziecku. woda powinna być ciepła,ale nie gorąca.

wszystko zalezy co dla kogo jest goraca kapiela;)

Mi mama zawsze mówi, że mam nie kąpać się w gorącej wodzie.. bo to zaszkodzi.

Anielka ja w sylwestra zapomniałam języka polskiego całkowicie, jak mi ludzie pod ratuszem życzenia składali to się tylko tępo wpatrywałam w nich i nic.. za to P. był na stanowisku i odpowiadał za mnie :)
A ostatnio w trakcie rozmowy o wolnych dniach wyskoczyłam ze stwierdzeniem " to w sześciu królów będziesz miał wolne" gdzie P. się spojrzał i wybuchnął śmiechem - ja dopiero po chwili skapnęłam się co powiedziałam ;)

anielka ja w sylwestra zapomniałam języka polskiego całkowicie, jak mi ludzie pod ratuszem życzenia składali to się tylko tępo wpatrywałam w nich i nic.. Za to p. Był na stanowisku i odpowiadał za mnie :)
a ostatnio w trakcie rozmowy o wolnych dniach wyskoczyłam ze stwierdzeniem " to w sześciu królów będziesz miał wolne" gdzie p. Się spojrzał i wybuchnął śmiechem - ja dopiero po chwili skapnęłam się co powiedziałam ;)

:-d:-d:-d:-d

reklama
Citronka- ja też to zauważyłam i ostatnio większość leków właśnie tam kupuję.Zamawiam przez net i odbieram w najbliższej aptece, a daleko nie mam bo kilka przystanków autobusem, więc nie problem.Porównałam ostatnio maść Bepanthen-tu ok.17zl a w innych nawet 21zl.A jak są zniżki dla mamy i maleństwa to też się opłaca na doz.pl.

A skoro już o wkładkach wspomniałyście, to czy wkładka będzie właśnie Waszym zabezpieczeniem??Bo ja raczej prędko w drugą ciążę zajść nie zamierzam.Zresztą póki co z A. nie myślimy o drugim bobo. A tabletek się troszkę już boje, bo ten nasz cudowny szkrab właśnie taki tabletkowy:-D.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry