reklama

Styczeń 2012

Witam:)
U nas porządki ale takie po których nie widać efektów... tzn. np. w papierach, poza tym wyprałam nasz namiot i teraz się suszy.
A co do spania to chyba już czas się przyzwyczajać, że będzie coraz gorzej:-p przynajmniej tak miałam w ciąży z Szymonkiem. 7 i 8 mc -budziłam się co 2 godziny (jak potem na karmienie) a w 9 mc to już prawie wcale nie spałam. Podsumowując: przez 2 lata przespałam w całości 8 nocy i żyję:). Organizm kobiety to niewiarygodna maszyna.

reklama
My mieliśmy dziś Wojtaszek wygląda jak mały murzynek - przewrocił sie i górna warge ma 2 razy większa bo zpuchła:-P..
Ł. pojechał własnie na rozmowe o prace... jak ja bym chciała żeby sie udało... i nie były to smieszne pienieniądze...;/ bo ostatnio mu zaproponowano stanowisko programisty za najniższa krajowa ;/
Wojtaszek od rana marudzi że chce iść do przedszkola;/ już nie wiem jak mam mu tlumaczyć że dziś jest zamknięte:/...
Ogólnie czuję się dobrze Ł. stwierdził ze mała chciała dziś rano uciekać z brzucha bo go skopała jak sie do niego przytuliłam przez sen:-)

Maryś: nasze maleństwa muszą być najzdrowsze!!!

Ja sie teraz musze przestawić na wstawanie o 7 zeby mlodego odprowadzić do przedszkola...

Ona_ona: jezeli chodzi o mycie klatki to u nas tez sie myje na zmiane... ale jak zaczeło u mnie widać brzuszek to powiedziały że nie musze... ale moj Ł. teraz sprzata:)
Ankaska36: gratuluje syna:)
Ewelina: ja się zastanawiam nad tym... czy wracać do pracy... bo nie chce małej zostawiać z tesciową... i żeby siedziała u nas... a moja mama jest mloda babeczka (43l) wiec jeszcze pracuje... wiec też nie bardzo mogę na nią liczyć... tak wiec myślimy co zrobimy...

sarat: niestety nie wiem nic o grzwaniu mieszkania gazowo... moja babcia ma domek... ale nie wiem czy to jest jakas roznica... bo ona ma wszystko na gaz.

Fazerkamm: nie słyszałam zeby musiały być oddzielnie...

Megi: UWAZAJ!!! z ta praca!! mozna nam nosić max 5kg

my nie idziemy do szkoly rodzenia bo już swoje odsiedzielismy z Wojtaszkiem a rodzimy i tak razem i

Anastazja gratulacje zdrowego dziedziaczka...

Strzyga: relanim??? chyba nie mozemy? ty sie lepiej wybierz do lekarza tymi bólami brzucha...!!

Dorotka ja już praktycznie od miesiąca mam problem ze spaniem :( budzę się co 2-3h :/ jakaś porażka... a będzie coraz gorzej tak jak mówisz ... achh ja tak kocham spać!

Asteria programista komputerowy za najniższą krajową? oni sobie chyba jaja robią.. mój szwagier też jest programistą i tak się właśnie on zastanawia jakie pensje są w Polsce za to stanowisko.. :) bo jakby było tyle co tu albo więcej to szybciej by myślał o zjechaniu do kraju..
hihi Wojtaszek się uparł że chce do przedszkola.. rzadkość! zazwyczaj jest na odwrót :P

Asteria programista komputerowy za najniższą krajową? oni sobie chyba jaja robią.. mój szwagier też jest programistą i tak się właśnie on zastanawia jakie pensje są w Polsce za to stanowisko.. :) bo jakby było tyle co tu albo więcej to szybciej by myślał o zjechaniu do kraju..
hihi Wojtaszek się uparł że chce do przedszkola.. rzadkość! zazwyczaj jest na odwrót :P

On jak to usłyszał podziekował i wyszedł... on sie własnie zastanawia czy nie wyjechać i nie sciągnać nas poźniej... ale ja nie bardzo chce wyjezdzac... wiec narazie jakoś się przemęczymy i zobaczymy co bedzie...

mam pytanko odnośnie tego ciacha w przepisach styczniówek do tego raffaello to chodzi o takie krakersy słone?? i to na blachę wyłożyć o takich standardowych wymiarach? :-D bo chyba muszę je zrobić :-P
dokładnie,zwykłe słone krakersy dwie paczki. a wykładaj tak jak Ci pasuje. poukładaj sobie najpierw na pusto.zwykle zostaje trochę miejsce z boku.

Relanium zapisał mi lekarz-ginekolog. w czternastym tygodniu ciąży. Od tamtej pory wzięłam go dwie tabletki (jedną po przepisaniu, drugą wczoraj). Wizytę u lekarza mam w środę. I mam karteczkę ze skargami, pytaniami i zażaleniami...

Witam sie

ja od rana maurdziłam, ze dziś bedzie nuda. Pogoda piękna, Ł. musiał jechać do pracy bo mamy małą "awarie" pracownika. Jednak baba to zawsze znajdzie cos do roboty :)
posprzatałam clausieńką garderobę. Wyjęłam ciuszki ciązowe, znalazlam jeasny ciekawe czy się zmieszczę, tunik pełno. W sumie kupie dwa długie swetry i tyle :-)
Odrazu lepiej a ile wieszakó się zwolniło:-) musze powystawiac ciuchy na allegro...
a teraz sobie leze bo cos mnie brzusio kłuje. Z maseczka na buzi i paznokietki zrobiłam ale power...a dziecie mnie o 6 obudziło i ledwo na oczy widziałam

Strzyga relanium na wyciszenie jest. kurcze tez go dostałam w 1 trymestrze od internisty ale gin mi odradził bo przenika przez łożysko. Wiem ze moja klezanka brała i było z dzidzią OK. Czasem jak mus to mus.

Witam mamusie w sobotnie popoludnie!
Wiem, ze wiele z Was w ogole mnei nie kojarzy, ale obeicuje ze sie poprawie i bede czesciej sie udzielac, bo nie ukrywam, ze potrzebuje duzo wsparcia psychicznego.
Moja ciaza byla zaskoczeniem i z szoku przeszlam na depresje ciazowa...Od paru dni jest juz lepiej z moim samopoczuciem i podejsciem do dziecka wiec postaram sie to wykorzystac, zeby wymienic sie doswiadzczeniami z innymi mamusiami.:-)

reklama
Czikita dobrze, że już lepiej. Depresja to paskudztwo. Nosisz w sobie szczescie! Mnie było w to trudno uwierzyć w pierwszej ciązy do 5 miesiąca. Teraz to wrecz euforia :)
Bedzie dobrze

Strzyga mnie kiedyś kosmetyczka postawiła znaczki reiki. Bardzo mnie w ogóle korzonki bolały, coś pomajstrowała i przeszło. Byłam w szoku!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry