reklama

Styczeń 2012

Bakalia gratuluję Synusia

anisia nie przejmuj się i kupuj wyprawkę dla dzieciaczka, nie ma co czekać na ostatnią chwilę

Strzyga w Łodzi na jakiej ulicy będziesz mieszkać??

a ja dziś czuję się taka zmęczona i głowa mnie boli ale w taka pogodę to nic dziwnego

reklama
Dziewczyny, już nie wiem, w którym wątku toczyła się dyskusja na temat biustów, a raczej tego w co je ubrać, gdy są większe i większe i większe ... :)
Więc melduję, że ja dziś kupiłam 2 staniki w rozmiarze 80F w Hanna Style więc jakby co polecam :) i cena przyzwoita - 53zł za jeden

Ewelina - w Łodzi byliśmy u kolegi na urodzinach - na Strykowskiej. Mieszkamy ( i nie zapowiada się na zmiany) w Rawie Mazowieckiej :)

Bakalia - witam w gronie chłopczykowych mam :)

dziewczyny - może któraś z Was zna się na sprawach macierzyńskiego i ZUSu?
Dostałam wykaz składek, które odprowadził pracodawca - składki nalezne na ubezp. społeczne i ubezpieczenie zdrowotne i teraz mam takie pytanie, macierzyński będzie mi wypłacony ze składek na ubezp. społeczne czy zdrowotne i ile z tej sumy, którą mi podali to będzie netto?
wiem, że macierzyński to 100% wynagrodzenia, ale ja zarabiam w każdym miesiącu naczej a poza tym to jest 100% wynagrodzenia minus...no właśnie, minus co? te standardowe pochodne (ZUS, podatek itp)?

cześć dziewczyny:D

muszę zabrać się za czytanie co żeście nagryzomiły, ale to dopiero jutro, bo zaraz mam gości:) przychodzi koleżanka z chłopakiem i mają mi przywieźć jakieś rzeczy dla maluszka:D ja zrobiłam dziś włoską kuchnię:) i będą dwa rodzaje makaronów (spaghetti z oliwą z oliwek-oryginalna portugalska...pyyyycha..wszystkie w polskich sklepach się nie umywają, pietruszką zieloną, świeżymi pieczarkami, kabanosem doprawione cytryną i czosnkiem, oraz penne ze szpinakiem i niebieskim lazurem dla nich, bo ja mam wersję bez sera), a do tego na deser banoffee cake:P a wszystko będziemy popijać soft drinkami:P tzn ja będę:) bo dla nich przygotowałam drinki z czarną wódką:)

wow Anastazja nawet nie wiem co oznaczaja niektore nazwy w Twoim menu :PP chyba jestem troszke zacofana ;P

Bakalia z calego serca gratuluje Syneczka :) buziaczek w brzuchaczek :)

Widze, ze dzis dzien zakupow :) my z M. tez niedawno wrocilismy :) i ejstem przeszczesliwa :) Kupilismy naszemu Synkowi: 1 zestaw ubranek (body, spiochy, dwa kaftaniki, czapeczka i butki-skarpetusie), 3x body, spiochy z kaftanikiem, czapeczke na dwor, pieluszki tetrowe, rozek, reczniczek z kapturkiem, nozyczki do paznokci, szczoteczke do wloskow, 2x skarpetusie cieplutkie i aspirator do noska :) wszystko mam juz pokuladane w szafie :) jejku juz czuc, że Malenstwo w drodze :)) jak tak trzymalam rozeczek w rekach to az mnie w brzuchu sciskalo ze wzruszenia :)) Moje to takie kochane :*:*

tam_gdzie_nie_ma_dzieci_brakuje.jpg

czesc

ale kupujecie. Fajnie. Ja dalej nie mam nic poza kombinezonikiem i jednym komplecikiem :) za 3 dni prenatalne wkoncu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dajcie mi energi jeszcze na dzis plis...moje dziecko mnie wykańcza :P

Donia:) to prawda:) uwielbiam gotować, ale nie dla siebie:P:P wolę gotować dla kogoś:) widzieć, że mu smakuje itd:P:P

Sarat:) widzę, że spore zakupy:) ja postanowiłam poczekać do babyshower z zakupami:) a będzie ono za miesiąc;) bo co prawda nie lubię zachodnich trendów to taki babyshower jest kolejnym pretekstem do spotkania się z koleżankami + może dostanę coś fajnego dla malucha:D swoją drogą widzę, że masz termin dokładnie 4 tygodnie przede mną:P:P

reklama
Sarat, ale zakupy, poszaleliście! Zazdroszczę... :)

W końcu jakieś dobre wiadomości dla mnie, bo w ostatnich dniach tylko dóóóóół jak Rów Mariański: mam już wyniki z posiewu z szyjki z soboty - czyściutko, czyli bakteriuchy z układu moczowego tam nie dotarły. Antybiotyk dalej grzecznie biorę, ale już jestem trochę spokojniejsza i jutro mam wizytę na 17.20 i zakładanie pessara :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry