reklama

Styczeń 2012

Dzięki Iga, mój jeszcze za mały, niestety logiczne argumenty do niego nie trafią:-)

A co do glukozy, jak dostałyście ten zły wynik, to kazano Wam powtórzyć badanie czy na podstawie tego jednego stwierdzono cukrzycę?

reklama
Myszka - Też mieliśmy taki problem - zrobiliśmy z tego ważne wydarzenie: komisyjnie wybraliśmy w sklepie nowe szczoteczki dla całej naszej trójki i wieczorkiem mama i tata szorowali zęby, robiąc niezłe przedstawienie - trochę pomogło

A co do glukozy, jak dostałyście ten zły wynik, to kazano Wam powtórzyć badanie czy na podstawie tego jednego stwierdzono cukrzycę?
Ja miałam jedno badanie - obciążenie 75g, najpierw na czczo, po 1h i po 2h, na czczo i po 1h miałam wyniki w normie, natomiast po 2h miałam 158, gdzie norma jest do 140, teraz przez 2 tyg. mam mierzyć cukier 4x dziennie - na czczo, 1h po śniadaniu, obiedzie i kolacji i zapisywać wszystko co jem, a raz mam zbadać na czczo, 1h i 2h po głównych posiłkach, następnie o północy i o 3.00 w nocy.

Witam,
Ja miałam tylko jedno badanie po 75 g glukozy - wyniki to 63 na czczo, po godz 156, po dwóch 146. Podobnie jak iga mam mierzyć cukier 4 razy dziennie.

hej

ja tym razem mam na 50g zrobić...
w 1 ciazy miałam 70 na czczo a po 2h cos ponad 140 i nie kazali mierzyc cukru..ciut ponad norme moze byc
za to po porodzie kazali mi zrobic cukier bo Nikos sie duzy urodzil

reklama
ja dziś miałam jedno pobranie na czczo a kolejne po 1h od wypicia. wyniki za tydzień na wizycie-się okaże:) ale zastanawia mnie jedno,dlaczego niektóre z was miały roztwór 75g (do wypicia),a ja dziś 50g? jak zaniosłam 75 to kazały mi gonić po 50.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry