reklama

Styczeń 2012

Oceanica - obiektywnie patrząc - zgadzam się z Tobą. Jednak patrząc okiem przyszłej mamy, chcącej nieba przychylić swojemu dziecku... Po prostu wolałabym tego nie widzieć. :)

Mami - ale to ile przytyjesz nie ma do końca wpływu na wagę dziecka - moja koleżanka przytyła 7,5 kilo, a mały warzył 4. Z kolei znajoma około 15 a dziecko tylko 3 miało.

Ewelina - sensowniejsze argumenty - ja przytyłam tylko pięć kilo od początku ciąży, a kręgosłup i tak mi daje popalić...

reklama
dziewczyny:) co do filmiku to powiem Wam, że żadna nie chce, żeby traktować tak jej dziecko, ale trzeba myśleć "trzeźwo":):) pielęgniarka/lekarka musi to zrobić:) jasne, że my mamy będziemy z namaszczeniem traktować nasze maleństwa, ale szpital to szpital:) trzeba szybko zadanie wykonać i tyle;) dzięki takim sprawnym rękom maluszek szybciej do Was trafi w ramiona:) więc głowa do góry:):)

Mami...dziwne..mamom z niedowaga przed ciążą zaleca się przytyć ok. 16 kg...przynajmniej tak czytałam...a mniej tym co miały nadwagę już wcześniej...ja na ostatniej wizycie byłam 6 kg do przodu, ale ostatnio sporo urosłam i zaczęłam puchnąć, więc może i do 10 dojdę:):) ale ogólnie planuje przytyć max. 13 kg:) ale ja startowałam z DUUUUŻO wyższej wagi niż Ty:):)

Strzyga:) to Ty podobnie jak ja:) a kręgosłup, a w szczególności krzyż daje mi we znaki:P

powiedzcie mi dziewczyny czy Wy macie rozstępy?? albo kiedy się one Wam pojawiły w poprzednich ciążach, bo ja smaruję brzuchol zacięcie i póki co ani jednego rozstępu..!! trochę się pojawiło na biuście, ale to dlatego, że nie dbałam o niego i teraz mam (głupia ja:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)

Będzie dobrze ;) wynagrodzimy maluszkom te 3 minutowe rozstanie na pomiary ;)
Ja jeszcze bezrozstępowa. Zaczęłam od mustelli ale spuściłam z tonu i używam sexy mamy bielendy ktora bardzej opakowaniem przypomina lubrykant niz krem. Na razie ok ale pls zeby ich nie bylo...Mam na cyckach i kuperku z lat mlodosci i brzuszek byl mą najlepsza czescia- sliczna gładka. Niech tak zostanie ....

Witajcie,

Ja niestety nie nadrobię, ale postaram się bywać już częściej.
Miałam trochę zawirowań, bo mi źle wyszły wyniki i no i córeczka była chora, teraz już wróciła do żłobka, a wyniki się poprawiły, więc jest git :-) Udało mi się też wrócić do spacerków, zakupów i gotowania, także i psychicznie czuję się o wiele lepiej ;-)

Pozdrawiam :tak:

Anastazja: co do rozstepow... ja dbalam i nic to nie dalo... Wojtaszek pozostawil po sobie slady...teraz pojawily sie 3 kolejne. ale juz mi to nie przeszkadza... po wojtaszku mialam straszne kompleksy z tego powodu...:(

Dobranoc dziewczyny:* ja padam na pyszczek z znow mala jakos zle sie ulozyla i uciska nerw a do tego migrena...

Zerknęłam jeszcze na filmik i muszę powiedzieć, że nie widzę w nim nic złego... jeśli to jest złe to co będziecie mówić przy pobieraniu krwi i szczepieniach czy badaniu neurologicznym (moja córka takie miała). Trzeba to zrobić i już.
Każda z Was będzie chciała znać wagę i wymiary urodzeniowe i gwarantuje Wam, że nikt lepiej tego nie zrobi niż kobiety dla których to codzienność.
W szpitalu dziewczyny się oburzały na kąpanie..... bo pielęgniarki brały dzieci na jedną rękę, drugą namydlały i wsadzały pod kran... a ja tak kąpałam swoją córkę w domu, bo to było szybkie, pewne i dla niej zupełnie bezinwazyjne w przeciwieństwie do prób kąpania jej w wanience z kikutem pępowiny i ramieniem po szczepieniu, którego nie można zamoczyć.
Swoją drogą polecam piękny dokument: 7 kobiet - Ciąża - tvn player

witam ;)
Tez nie moge spac
Anastazja-rozstepy mam po poprzedniej ciazy- bylam baardzo szczuplutka i nagle w 5m-cu dostalam brzuchol i wyszly. A teraz nie mam bo bylam tlusta na brzuchu ;) no i brzuch rosnie rownomiernie od poczatku ciazy + smarowanie kremami.Ale mi nie przeszkadzaja te moje rozstepy.
Milego dnia

ja na razie rozstepow brak. Chilowo uzywam oliwki w zelu J&J ale po niej mnie brzuch swedzi. Teraz przerzucam sie na elancyl.

swoja droga dzien dobry.

spalam malo. Bol na@ lekkie mam. Ja to osiwieje albo jestem juz tak przewrażliwona :no:chce juz wtorek.

reklama
U mnie rozstępów brak,tzn. nowych.Bo takie sprzed wielu lat,jak rosłam i tyłam i chudłam na zmianę, pozostały. Używam kosmetyki Babydream z rossmanna dla mam:)-oliwka i balsam.Raz to,raz to.Nie zawsze dwa razy dziennie jak zalecają-troszkę leniuszek jestem w kwestii balsamowania ogólnie:-).Zobaczymy jednak co będzie później.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry