reklama

Styczeń 2012

Ja widać, każda ciąża jest inna, i lekarz każdy inny, ale myślę że to dobrze - jest wybór.
Ja do 13 tyg. mam wizyty co 2 tygodnie, pozniej raczej co 4 tyg., kartę ciąży mam odkąd bije serduszko i wszystko wygląda ok, jestem tez od poczatku do konca na zwolnieniu lekarskim.

Miłego dnia.

reklama
witam
ja karte mialam w I ciazy juz zalozona w 5t5d :) z początku chodziłam co 3 tyg potem co 2...na koncu juz co tydzien ;-)

dzis mam nadzieje zobaczyc 1 raz moja fasolinke :)))))

Ja z dziewczynkami karty mialam zalozone na 2 wizycie.Ale od tego czasu wiele sie zmienilo teraz tez powiedziala mi moja ginekolog ze zalozymy na 2 wizycie ktora mam jutro.Na pierwszej wizycie wszystko bylo ok fasolka sie zadomowila serduszko bilo 151 razy na minute jutro maszeruje z wynikami zobaczymy jak bedzie.U nas tez na poczatku wizyty co 2 tyg a od II trym. co miesiac.

Ostatnia edycja:
Hej przyszłe mamy:-) Ja po intensywnym weekendzie... byłam na grillu u teścia... moje samopoczucie ok:-) Mi lekarz założył kartę ciąży na pierzej wizycie i to był 7tc no ale zmieniłam lekarza i on narazie mi nie założył... zobaczymy może na natępnej wizycie...:-)

Nie moge doczekac sie kolejnej wizyty ( 16.06) zeby zobaczyc serduszko i uslyszez ze wszystko ok. Z objawow wciaz nie wiele a moze poprostu spodziewalam sie ze bede miala wymioty ( wszystkie moje kuzynki mialy..wiec uznalam to za norme) a mnie tylko od czasu do czasu wieczorem troche mdli. czuje wszystkie mozliwe zapachy i czasami sie kreci mi w glowie. Piersi juz nie bola, nie robia sie zadne brazowe otoczki....spokojna ta moja ciaza. termin po pierwszej wizycie na 20 stycznia ale z moich wyliczen na 14. Teraz jestem w Polsce wiec robie wszystkie mozliwe badania i na wizyte bede miala komplet. Super pogoda na urlop - steskniona slonca nie narzekam na 29 stopni o 9 rano :)

u mnie ginka zakłada kartę po usłyszeniu serduszka.
ja teraz mam wizytę dopiero 25 czerwca. strasznie długo ale ja mogę tylko w soboty do niej chodzi. bo w tygodniu nie przyjmuje po południu a ja muszę z kimś przecież zostawić starszaka.
a 25 juz bedzie 13 tc i mi powiedziala ze jesli dobrze dzidzia sie ulozy to bedzie mozna juz odczytac plec dziecka.
trochę mnie tym zaskoczyła i sie jej dopytywałam jak to. ale ona jest specjalistka w czytaniu obrazu USG i mówi ze sie wyspecjalizowała w tej kwestii.
Z Marcelkiem sie dowiedziałam ze jest chłopczykiem w 16tc.

och ale mam stresa do tego USG. oby z dzidzia było wszystko w porządku tak sie modle o to.
a ja w niedziele od razu po wizycie chcę jechać z mężem do fr. mam nadzieje wierze w to ze wszystko będzie ok.

;-) cześć ciężaróweczki :)
nie odzywałąm się , bo mam problemy jelitowo- żołądkowe - cierpię na Zespół Jelita Drażlwiego i w ciąży wcale nie jest lepiej :( biorę no-spę ) ale mało co pomaga ....

co do karty ciążowej, to jeszcze tez nie mam założonej, myśle , że będę miałą w środę , bo wtedy idę na echo serduszka :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry