reklama

Styczeń 2012

reklama
aga- łoooo matkoooo:szok:, to trochę daleko mieszkacie, ale pewnie pięknie tam u Was musi być ... Sama nazwa LAzurowe Wybrzerze brzmi pięknie :)

mysza - no i pada ;(

a co tu taka cisza na tym wątku ?! :baffled: hop hop !!!
Jest tu kto ???:-p

Ostatnia edycja:
no ja będe miała założoną kartę dopiero w 10 tyg. ciąży, do tego czasu mam zrobić badania na wszelkie nosicielstwa
szkoda, że tak późno ale moja ginka jest na urlopie
a standardowo powinni zakładać jak usłyszą serduszko
a dziewczyny, chciałam przypomnieć, że kartę ciązy trzeba mieć założoną przed 12 tyg. ciązy, żeby dostać becikowe (o ile nic się nie zmieniło)
ja się zastanwiam czy nie rodzić w Belgii u męża...

o kurcze...dobrze, że mówisz, bo ja mam wizytę na 13 tydzień i do tego czasu nikt mi karty nie założył. więc pójdę sie dowiedzieć, co i jak :) jednak fajnie, że mamy 21 wiek i fora internetowa i można sobie wirtualnie pomagać:-)

Ja z kolei słyszałam, że do 10 tyg. trzeba mieć kartę założoną żeby becikowe dostać. U swojej gin byłam na przełomie 6/7 tyg i ona chciała mi kartę zakładać dopiero na wizycie kolejnej czyli już w 13 tyg to na niej wymusiłam, że chcę od razu przez to becikowe właśnie:)

właśnie chyba teraz się coś zmieniło i trzeba przed 10 tc do becikowego, ale to nie jest tak, ze karta jedno a i tak po porodzie trzeba będzie iść do lekarza, żeby wypisał zaświadczenie, że przed 10 tc było się na 1 wizycie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry