reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2012

Dziękuje dziewczyny za dobre słowa ! ;-)Wzięłam głęboki oddech i już mi lepiej;-)
Szymka położyłam po 19 do łóżeczka, wsadziłam mu butelkę do buzi i ze zmęczenia zasnął i śpi dalej. Nie daje mu smoczka, bo póki go trzymam, to on ssie, a tak to wypluwa.
Za dnia zasypiał, tylko na moich rękach, a jak go odkładałam do łóżeczka, to się budził i od nowa marudzenie było.

reklama
Citronka Wczoraj mój mąż tak pilnował swoje córy (ja byłam pod prysznicem) że JAK ON SPAŁ to starsza chciała młodszą nakarmić bigosem ;). I wieczorem dodatkowo ugryzła ją w palce.
A Tosia to ogólnie pieszczoch i jak zasypia to musi gładzić kogoś po gołej skórze- jak nie ma dostępu do mojej, to bierze rączkę od Zosi i ją głaszcze- wtedy to takie słodkie i miłe :).

no ale Czasami są jazdy na całego...

I zazdroszczę Twojej organizacji ze spacerami ;).

Ja napewno lepiej sobie radzę z karmieniem ;). Zosia waży teraz tyle, ile ważyła Tosia jak miała przeszło 2 miesiące... A waga urodzeniowa praktycznie ta sama...

Ostatnia edycja:
Witam :-)

Melisa a na maila? Może to z grupy z facebooka?

Tak- na maila :-) A to mamy jakas grupe na facebooku? Ja z facebooka nie korzystam i sie nie orientuje. Moze masz linka do tego?

Justys- jej- moze jutro bedzie mial Szymus lepszy dzien :-) U mnie Milenka lubi bardzo jak sie Ja nosi na siedzaco, bo wtedy sie rozglada i oglada swiat i przestaje plakac :-) Moze sprobuj :-)

Milenka tez ma czasem marudny dzien i duzo poplakuje i ja nie wiem czemu. Zmieniam pieluszke, nakarmie, ponosze, probuje wszystkiego i nic i zastanawiam sie, czy Wasze Dzieciaczki tez tak czasem maja? A na nastepny dzien jest spokojna i wesola i duzo spi. Czy Wasze Dzieciaczki duzo placza, ile spia? Jestem bardzo ciekawa :-) I czy juz reaguja na Was? Na zabawki?

A my niedawno przyjechalismy od Dziadkow, Milenka ukapana i slicznie spi sobie w lozeczku :-) I powiem Wam (pewnie uwazacie tak samo) - bycie Mama jest superasne :-) Jak patrze na moje Sloneczko, to buzia mi sie usmiecha :-) Jestem zakochana w Niej po uszy :-)

Milych snow :-)

Melisa Szymek zasypia jak chodzę z nim po pokoju i jak z komputera lecą kołysanki;-) ale nie zawsze to się udaje;-)
dzisiaj noc przespana, co 1,5 h karmienie, a teraz znowu maruda się obudziła w Szymku. Śpi na rękach;-)

witam się po kiepskiej nocy. Wojtuś wstawała chyba co 1,5h a do tego Wiktorkowi idą ząbki i tez się bardzo męczy więc jestem trochę niewyspana. Mam nadzieje że dzieciaki pozwolą w dzień zmrużyć oko.

Justys jak czytam o Szymku to jakbys pisala o moim Alku- mam wrazenie ze on non stop płacze, mimo ze nie ma powodu- próbowałam juz dosłownie wszystkiego-to jakis koszmar:no: czy noworodek moze byc nerwusem:confused:. czy to kiedys minie.......

Któras z dziewczyn ( Kasia?)pisała niedawno o białym nalocie malenstwa na jezyku i ze z mezem poszliscie do pediatry......u mnie jest to samo i ciekawam co lekarz powiedział- ten nalot ciezko sie usuwa nawet gazikiem- ale to przeciez nie plesniawki.

Anastazzja chciałam sie zaytać czy ten otulaczek działa u Ciebie? Mój Alek nielubi nawet tego ścisłego otulania i juz nie wiem co robić żeby nie płakał tyle, moze otulaczek by mi sie bardziej sprawdził, chwytam się wszystkiego, bo tracę siły, cierpliwość i chyba nawet instynkt macierzyński-zwariuję i odwiozą mnie do psychiatryka:crazy:

Ostatnia edycja:
z racji tego, zew moje dziecko też często niespokojneja już zaczynam schizować, ze to moze jakieś adhd albo ogólnie jakies problemy neurologiczne...nawet umówiłam się na usg przezciemiączkowe prywatnie i bede chciała żeby u mnie w przychodni dali skierowanie do neurloga dziecięcego

Justyś, Asiuk, Ewelina- a wg mnie macie po prostu dzieciaki wrażliwe albo poprzeczniaki. Jeśli chodzi o problemy neurologiczne to u takichmaluszków widać to bardziej po napięciu mięśni, wyginaniu niż po samym zachowaniu. NAsza Lidka np była typem zimnolubnym i u dziadków zachowywała się jak nie ona- płakałą, jęczała, budziła się co godzine... A karczek miała ok więc nie wpadliśmy na to że może jej być po prostu ciepło- dopiero po wywietrzeniu całęgo domu, rozebraniu jej do pieluchy i body z krótkim rękawem- w styczniu! zaczęła sie zachowywać normalnie
Lidka to typowy wrażliwiec i trochę czasu nam zajęło poznanie jej upodobań ale potem już było ok

reklama
Czy Wasze Dzieciaczki duzo placza, ile spia? Jestem bardzo ciekawa :-) I czy juz reaguja na Was? Na zabawki?

U naszej Julki ze snem różnie bywa. Jednego dnia śpi ładnie od karmienia do karmienia (teraz to około co 3-3,5h w dzień a w nocy co 4h), a drugiego nie śpi od 8 rano do 19. Siedzi na rączkach albo w nosidełku. Zasypia na 10-20 min a potem się budzi i ogląda. Czasem jest marudna.

Ile krwawiłysci/plamiłyście po porodzie? ja nadal mam lekkie plameinia taki brązowy slux, strasznie długo:wściekła/y:

Ja po cc 3 tygodnie

Do góry