reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2013 :))

Kaja ja też miałam największego stresa z pierwszym dzieckiem, więc się nie dziwię . To zupełnie nowe doświadczenie dla Was będzie . Pewne jest jednak , że poradzisz sobie świetnie:tak:

reklama
Witaj Gosia

Ja też mam jutro wizyte.. wg @ to bedzie 5t4d, ale wg owulki chyba maleństwo bedzie miało mniej ...zobacze na USG
A wogole to jutro ide na prywatną wizyte bo potrzebuje pilnie zaswiadczenie i ciąży, a u mojego gin na NFZ mam wizyte dopiero na 26 czerwiec i to bedzie juz po 10tyg...

niebieska.. ja też czasem odczuwam ssanie w zołądku, jaby mi ktoś tam odkurzacz i ssanie włączył hahah :) ja mam zawsze kefir pod ręką, albo butle wody i tyle... rzymam się 6 posiłkow dziennie, średnio co 2h małe porcje...a wczorajsza zachcianka... mlask mlask pyszne ogórki kiszone:)

Hej. Dziewczyny mam pytanko. Można brać espumisan w ciąży? I to na moim etapie? Mam takie wzdęcia, brzuch jest nawet twarda i wyglądam na 3 miesiac :szok: Teraz to już ciężko przez te wzdęcia nie zauważyć ciąży... albo ludzie pomyślą,że tak się upasłam, albo, że to ciąża :p Chociaż wydaje mi się, że to po luteinie bardziej. Dzisiaj dopytam gina co i jak z ta lutką... Ile ją mam brać itp. Miałam nadzieje, że nie będę się musiała faszerować lekami a tu masz Ci los...

Jak u was z jedzeniem? Ja od dzisiaj powiedziałam sobie, że już nie jem nic śmieciowego, same owoce, warzywa, nabiał... a rzadko makaron i ryż (my z mężem nie lubimy ziemniaków) no i mięska różne oczywiście :)

Czasami tylko mam jakąś zachcianke na coś, ale tak to nie mam napadó jakiegoś wilczego głodu... ale to dobrze bo w tamtej ciąży jadłabym i jadła, do 10 tygodnia 4 kg przytyłam

Gosia witamy serdecznie :) . Ja czekam niecierpliwie - wizytę mam umówioną na 8 czerwca . Jeszcze trzy tygodnie .
Niebieska planowaliście płeć tym razem ??? Podobno im bliżej owulacji tym większe prawdopodobieństwo , ze będzie chłopiec. U mnie się sprawdziło.
Słuchajcie, nie dałam rady - na śniadanie zjadłam dużego loda !!!! :rofl2:

Co jeszcze jest dobre na wzdęcia??? Nie przeszkadza mi, że mi brzuch odstaje, tylko czuje się taka "napompowana" a to jest mało komfortowe uczucie

baska201, jej to miłe bardzo. :) Dziękuje!
Podziwiam za cierpliwość, ale to czekanie na wizytę na pewno wyjdzie Wam tylko na dobre! :)

Marzenixx, kochana, będzie dobrze! Proszę Cię, nawet nie myśl inaczej, bo Ty masz być moim wsparciem, mamy między dzieciaczkami niecałe 2 miesiące różnicy. Musimy się wspierać! :)

Ja po wczorajszej wizycie odzyłam i mogłabym góry przenosić :)

reklama
Kropka a patrzyłaś na ulotkę czy można w ciąży brać? Albo w necie poszukaj ulotki. Też mam trochę wzdęcia ale na razie nie jest źle.

Do góry