• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2014 :)

Dziewczyny czy wy stosowałyście lek na gardło Laryng up w ciąży? kurcze ja na poczatku zazywalam,lekarka mi przepisala a w sumie to pisze na ulotce że nie mozna.Mam nadziejeże nie bedzie z tego konsekwencji dla malucha złych.Dostalam te mentolowe i tak je ssalam niechetnie w sumie nawet mniej niz mialam.Mam nadzieje,że nic zlego sie nie stanie....tak jak mowie to bylo jakby na początku ciąży
płakać mi się chce bo jak zaszkodziłam tym maluchowi....:( niegdy sobie tego nie wyaczę,ale kurde zaufalam lekarzowi rodzinnemu.

reklama
Co do usg 4d to jak bylam w polsce robilam w rybniku I kosztowalo 200 z plytka wiec chyba ok.

Anbas, a pamiętasz gdzie dokładnie robiłaś? W Lift Medzie może? Ja właśnie tam chodzę do gina i ostatnio na chwilkę przełączył na 3d, dał nam zdjęcie buźki i następnym razem chyba poprosimy o nagranie płytki z 4d, w sumie jak jeszcze przy okazji stwierdzi jaka płeć to będziemy mieć fajny prezent na pierwszą rocznicę ślubu;-)

Justyna, Elama - ale macie romantycznych facetów... Mój jakoś nie lubi się w takie rzeczy bawić, chociaż ogólnie zastrzeżeń do niego nie mam;-) Przynajmniej mogę mu to od czasu do czasu wypomnieć, mimo że i tak się tym nie przejmuje bo wie że też zbyt poważnie nie mówię:-D

Nisiao, ale porównanie, tylko facet może coś takiego wymyślić:laugh2: Mój m na drugim usg stwierdził że mam w brzuchu jakiegoś predatora:-D

A jeśli chodzi o te lekarstwa to kiedyś dziewczyny pisały, że firmy farmaceutyczne na ulotkach to tak asekuracyjnie piszą że należy skonsultować się z lekarzem albo stosować tylko jeżeli zagrożenie dla matki przewyższa zagrożenie dla dziecka czy coś takiego i myślę że miały dużo racji i nie masz się o co martwić, maleństwo nie powinno na tym ucierpieć:)

Ostatnia edycja:
jaguś dziekuje,tk sie zeshizowałam naprawde,bo wiem że miałam zapisane te tabletki i teraz czytam że nie można,no to ja naprawdę wystraszona na maxa,czy nie zaszkodziłam maluchowi,co prawda wtedy mialam wyrażny stan zapalny gardla i jak by mi sie pogorszylo to mialam zakupic antybiotyki,czego juz nie zrobilam,leczylam sie naturalnymimetodami.zreszta gin tz powiedzial,że teraz na poczatku cazy lepiej wstrzymać się od antybiotykow.Teraz wiadomo już jestem dalej w ciazy,ale teraz to się zmartwilam czy nie bedzie uszczerbku na zdrowiu maluszka.

Natomiast ginekolog sie śmieje,że maluchy w tym usg zwylym to wygladaja jak piraci z karaibów,wszyscy faceci po jednych pieniądzach :)

jagus -tak robilam w lift medzie u dr grudnia. Super facet!!! To on wlasnie dawal nam gwarancje na to ze to bedzie dziewczynka :) Nawet sie smial ze moze certyfikat wypisac :) Teraz zaluje ze nie wzielam hihihihiih :)
nisiao- spokojnie...z tymi lekami tak juz jest ze na ulotce w 90% pisze nie stosowac w ciazy albo skonsultowac z lekarzem... Nie wiem czy bedziesz pamietac ale ja tez wczesniej pisalam ze mi gin pozwolil Sudafed w sprayu do nosa bo mam non stop obrzek sluzowki I nie umie oddychac...I poytem przeczytalam a tam pisze nie stosowac! I tak sie wystrachalam jak nie wiem co...bo to w koncu krople sterydowe sa. Ale poszlam do innego lekarza wlasnie we wspomnianym lift medzie I zapytalam o to samo I on mi dokladnie wytlumaczyl jak dziala ten lek I ze wszystko w porzadku I mozna spokojnie stosowac... Wiec jesli twoj lekarz mowi ze lek jest ok (no I oczywiscie wie ze jestes w ciazy) to z pewnoscia ma racje :) Mysle ze mozesz byc spokojna :)

oo dziewczyny zazdroszcze moj facet ma chyba bardziej meski mozg taki wiecie niedomyslny ;OO jak sie spytalam moze do kina bysmy poszli a on po co? a ja: no jak po co ostatnio bylismy jak luska byla w brzuchu w dodatku na samym poczatku :O

anbas, no właśnie zastanawiałam się czy wybrać dr Grudnia czy Skrobarczyka i jednak zdecydowałam się na tego drugiego, ale jest naprawdę ok i mam nadzieję że trafię na jego dyżur jak już bobas będzie pchał się na świat;-)
Nisiao nie martw się, jak na początku męczyły mnie mdłości to gin polecił lokomotiv, powiedział że jest bezpieczny a na opakowaniu i tak pisało że należy skonsultować z lekarzem (ogólnie coś w tym stylu że lepiej nie używać), ale stwierdziłam że lekarz wie co mówi:tak:

nisia, ja w 9 tygodniu brałam silny zastrzyk przeciwbólowy i gin powiedział, że oni piszą tak na opakowaniach bo tak naprawdę nie wiadomo, czy to w ogóle ma jakiś wpływ na dzidzię bo przecież nie robią badań na ciężarnych więc się tak asekurują, żeby potem w razie co nie było na nich... jeśli lekarz nie widział przeciwskazań, to ja bym się tego trzymała (tak zresztą zrobiłam bo inaczej bym wpadła w paranoję po tym moim leku, że zaszkodziłam dzidzi)

poza tym na samiuśkim początku ciąży to dzidzia jest bardziej chroniona i tak naprawdę nie wiadomo, co tam do niej dociera a co nie... w końcu łożysko się wykształca tak do końca jakoś w okolicach 12 tygodnia, dobrze mówię?

czesc dziwczyny

nisiao dziewczyny maja racę śpij spokojnie, dziecku na pewno nie zaszkodził lek

jezu nie wiedzialam ze w tej irlandii tak niebezpiecznie

randka z mężem, a co to takiego:)

reklama
moj lekarz twierdzi ze lozysko ksztaltuje sie do konca 16 tyg nawet... :)

donka- bodo tej pory nie bylo :( ...sama jestem w szoku :(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry