reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Tina jakieś specjalne macie? my niby mamy wadę stóp ale ortopeda sądzi że i tak nic mu już nie pomoże :baffled: więc kazał kupić jakiekolwiek buty
mamy gucie ale młody średnio lubi w nich chodzić

reklama
Kurcze cos mi pokazuje jakis blad i wyrzuca mnie. . .
Pisze jeszcze raz alr już zbiorczo zanim znow mnie wyrzuci.
Co di katarku, nam kiedys w szpitalu lekarz powiedzial zeby nie odciagac zbyt czesto bo sie zacznie coraz więcej produkowac. Wiec ja głównie przed snem oczyszcam nosek a w trakcie dnia jak widze że trze nos i jej przeszkadza.

Co do kapci. Wczoraj czytalam na fb jakis post i w komentarzach mamy wypisywaly jakie kapcie kupują jakie powinny byc i jakie to wazne zeby dZiecko pierwsze kroki stawialo w odpowiednim obuwiu ( nie boso). Czy dobrze rozumiem ? Potrzebuje 3 pary: do domu, zlobka, i na dwor. Kazdy kupujr bartusie , emelki itd. Cena za wszystkie ok 500 zl ( a starcza pewnie ledwo do lata). Nie chce wyjsc na chytra matke ale to sporo na taki krotki okres czasu. Jak to jest u was?.

A ja od ortopedy slyszalam,ze najlepiej na boso, bo wtedy nozka naljepiej cwiczy...ale fakt,ze duzo o obuwiu firmowym mowia wszedzie... I badz tu madry we wszystki....

Tylko o obowiu napisze bo nie mam sil na wzzystko odpiwiadac.. mi tez mowiono ze na boso.. i nanlepiej po roznych podlozach kamien piasek itd.. w domu mozna rozsypac ryz :) klocki..
Nawef gkmnastyka korekcyjna stop na boso. Jesli buty to mjekkie zeby stopa movla prCoeac... ja nie wyobrazam sobie zakladac dziecmu but e ktorym choxzi jak w gipsie.. noga sztywna.
Zanim wynalezli buty ludzie chodzili na boso - natura ;)
Do zlobka polecam kapcie antipas czy jak one sie zwa.. jutro sprawdze :)
Sa jak skarpetki i maja gumowa podeszwe.. lekkie. Emil nosi w domku bo mamy panele. Choc coraz czesciej pozwalam chodzic na boso...

Jagus czyli na starcie poobijałaś sie troche;-)

Vinga czytalas na oknie o tych szczepieniach?

Filip ciapków mie uznaje...chodzi w skarpetach ,ale trzeba pilnowac bo i skarpety sciąga.

O masz! I bądź tu znów człowieku mądry z tymi kapciami;p Wiktoria ma kapcie z atestem zdrowa stopa firmy na K nie pamiętam jutro sprawdzę, ogólnie oni maja unas w galerii handlowej sklep tam są same dziecięce z atestem zdrowa stopa, dawałam za nie coś około 25 zł a butki mają coś w cenie 120 zł... Kapcie skórzane w środku. Nie nosi ich cały czas dużo chodzi na boso, ale jak chłodniej jest w domu np to.jej zakładam albo jak u kogoś jesteśmy... Nie wiem wydaje mi się ze po coś te atesty są i jakby to szkodzilo dziecięcej stopce to bie było by atestu zdrowa stopa... Takie trochę bez sensu, mi lekarka kiedyś mówiła ze później to się nawet zakłada dziecku butki lewy na prawy i na odwrót jak będę na wizycie to zapytam.... A te skarpetki miękkie z podeszwa tez ma ale jakoś mam wrażenie ze zjeżdżają u nóżka się wygina w nich...

Hej!

My mamy panele, mały w samych skarpetkach się ślizgał, więc po domu chodzi w takich kapciuchach ze smyka sztywniejszych. Teraz jak ich nie założę, to sam mi przynosi i pokazuje, że chce je mieć na nóżkach. Na boso, ok ale nie zimą, chyba, że ktoś ma orzewanie podłogowe. A, dziś kupiliśmy pierwsze butki na dwór, akurat jednej z wymienionych wyżej firm :)

Czytałam troszkę wcześniejsze wpisy i w szoku jestem, ile Wasze dzieci mówią. Maciek świadomie mówi am i brrrr (na samochody i w ogóle wszystko, co się rusza). No i jeszcze tata, dodatkowo w odmianach "da", "ada", "ata". Robi muuu na krówkę (na sowę tak samo :), hau hau na pieska, pokazuje noskiem na świnkę i kwiatki (udaje, że wącha). W książeczkach pokazuje wszystko, o co go zapytać, zabawki rozpoznaje bezbłędnie - ale nic więcej nie mówi. Żadnego mama, baba, dada... Zazdroszczę Wam szczególnie tego mama, bo mnie woła eeeeee :/

Aha, i nadal nie mamy ŻADNEGO ZĘBA. Czy ktoś jeszcze tak ma?

Przepraszam, że tylko o sobie, ale właśnie udało mi się doczytać i już strasznie zmęczona jestem więc piszę posta na szybko. Kurde, przez tą pracę nie mam w ogóle czasu udzielać się tu na forum. Jeszcze gdybym w robocie neta miała, a tak po powrocie do domu to same wiecie, jest milion spraw do zrobienia, a potem trzeba szybko iść spać, bo wstaje się o 6... I tak, nie wiedzieć kiedy, mija miesiąc...

Dzień dobry :)))

Ja dziś wstałam z mega bólem głowy... Wzięłam paracetamol i licze ,że zaraz zacznie działać :)

Miłej niedzieli :)

I ja się witam niedzielnie z trasy na Bieg Niezlomnych, w którym biegniemy razem z mężem :)
Blanka, oby ból minął szybko.
Miłego dnia, odezwę się po południu ;)

reklama
Hej:)

My zaraz do kosciola idziemy,a pozniej w odwiedziny do kolezanki ktora ma synka w wieku Arka-zobaczymy czy beda sie grzecznie bawic:)

Malinka- nie macie zebow?! O kurcze-to faktycznie pozno. A pytaliscie o to pediatre?

Do góry