• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Styczeń 2015

Ja biorę tylko rozmiar większe na zimę ( przynajmniej tak mi się wydaje hehe), bo skarpetka i wkładka ortopedyczna. Dziecko w tym i tak tylko jakieś 4 miesiące chodzi. Ja mojej mierzyłam z poprzedniej zimy i mówi że nic ją nie uwierają. Więc mam problem z głowy;) Jak zacznie narzekać to pojadę kupię następne.

Szczepiłam tylko szczepionkami podstawowymi. Moja lekarka jest bardzo przeciwna wszystkim dodatkowym. Taki lekarz starszej daty. Mam nadzieję że nie robię źle. Ostatnio była u nas kuzynka męża - doktor nauk medycznych i powiedziała że nie szczepiła małego na nic, nawet na podstawowe, że dopiero teraz ma zamiar. A ma on 19 miesięcy. Nic nie łapał mimo że siostra chodziła do przedszkola. Córka jej zaszczepiona tylko na podstawowe ale też dosyć późno. Temat rzeka. Ja się ogólnie nie znam to się nie wypowiadam bo sama nie wiem czy dobrze czy nie dobrze robię.

Doggy, Nulini a mój co by nie dostał na talerzu to zawsze mówi że pyszne, ewentualnie dobre;) mimo że ja mistrz kuchni nie jestem i raczej gotuję tradycyjnie jak moja matka bez jakichś super nowych dań, zaskoczeń. Także nawet kluski z serem są pyszne, pasuje mi to;)

Postanowiłam sama kupić farbę bo mi się zamarzył jeden kolor, jakiś brązik. Co polecacie? Nie mam za bardzo dostępu do profesjonalnych, chyba że jakaś z netu. Więc bardziej drogeryjną jakaś.

reklama
Megami rozmawialam z tesciowa, tu jest tak ze oryginal zostaje u rodzinnego a Ty mozesz ksero zrobic sobie. Pierwszy raz sie z tym spotkalam.

Czy ktoras z was miala robione w ciazy badanie ob?
Ten rodzinny powiedzial tesciowej ze koniecznie powinnam zrobic...

Megami moj tez nie pyta i dobrze, bo mialabym mu powiedzkec ze nie biore jego polecanej pregny tylko inne?:-P po co mi to :-P z reszta wyniki mam ok z tego co patrzylam

Sprite ja tez mam komputerowo zrobione ale czesc jest ucieta i widac ze pieczatka i podpis kserowana :-P

Alecta rozumiem ze bierzesz Tymka ze soba i puszczasz go przed tlum?:-P

Doggi ja tez bym liczyla ze noga az tak nie urosnie, chociaz to tez zalezy czy konieczna gruba skarpetka :-P

Wracajac z ina wjechalismy do mieszkania. Gabinet Ł i pokoj Roberta sa juz jeden raz na kolor pomalowane. Wygladaja super. Po prpstu juz jedna noga razem z Ł tam jestesmy :-)

Agulqa nie robilam ob w zadnej ciazy. Super! Jakie kolorki?

Tasia obrysuj luzno nozke na kartce i zmierz oraz dodaj 1cm. Ja tak mierze metrowką zwijaną bo jest gietka i latwo mi w sklepie do buta wsadzic:) A sąsiadka po odrysowaniu+1cm odmierza sobie patyczek-wykalaczke do saszlykow i w sklepie wklada do srodka. Obie nasze metody praktykujemy z kazdymi butami:p

Hej witam czwartkowo. Ja już uszykowana do wojnyw lidlu. W torebce mam juz 2 patyki obu dziewczynek i bede z mlods przymierzac. Akurat dzis mi sie kreci w glowie jak na zlosv. Moze 5 minutlsy spacer do lidla mi pomoze. Bo jak nie go lipa z zakupow.

sprite, śniegowców już raczej nie będzie, w zeszłym roku były raz... Kombinezony były osobno i bez butów, też raz ;-) Wiem, bo i tu i tu walczyłam :-D

alecta, weź i 29 i 30 i w domu na spokojnie przymierz ;-)

Nie śpię od 5 bo mi się wojna w Lidlu śniła :wściekła/y:
Co do butów, to większość dziecięcych ma wyjmowaną wkładkę i ja ją zawsze wyjmuję i porównuję z wkładką, którą akurat mam w domu z butów, w których Młoda chodzi ;-)

Nulini biorę dzieciaki to im przymierze w sklepie.
Ja do Lidla mam 20 km więc nie chce mi się później znowu jechać i oddawać.
Ej w ogóle dopiero się obudziłam :-P
Przecież jak ja do Lidla dojadę to tam już nic nie będzie.
I jak na złość dzieciaki jeszcze śpią, a tak to przed 7 już wyspani latają.

Znowu jakieś głupie sny miałam.

Kasiek no wlasnie dziwi mnie to ! Skad jego pomysl. Ale to rodzinny i juz raz mi pokazal ze nie wie o co kaman z ciaza.
Co do kolorow to u Ł w gabinecie kawa z mlekiem, tzn nazywa sie inaczej ale nie pamietam. A u mlodego slonce hellady czy jakos takmz duluxa :-)

Haha a mi sie snilo ze poszlismy na swoje i jedlismy na podlodze bo mebli i wszystkiego brak. No i lodowki tez wiec na kazde danie byl chleb z pasztetem drobiowym :-P

Dziewczynki, powodzenia w dzisiejszych lidlowskich walkach :) Owocnych zakupów :-)

A ja się wczoraj dowiedziałam, że moja kumpelka jest w 9 tc z drugim dzieckiem :D Skubana ukrywała ten fakt przez miesiac :) Ale ja się domyślałam bo alko przestała pić, a w naszym towarzystwie alko pije się na każdym spotkaniu :P

reklama
alecta, ja właśnie musiałam Młodą przed wojną odwieźć do przedszkola, bo by mi ją staranowali w sklepie :-(

WYGRAŁAM WOJNĘ!!! :-D
Pod Lidlem byłam o 7.40 i już było ze 20 osób, ustawiłam się jak najbliżej drzwi i w sumie wpadłam do środka jako jedna z pierwszych, złapałam 2 pary butów, dwupak bluzeczek za 15zł i w nogi, o 8.10 już byłam z powrotem w domu :-D
Teraz tylko muszę jechać oddać jedne buty i święty spokój :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry