• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Styczeń 2015

Witam sie i ja z rana.

Ledwo oczy otworzylam.
U nas dzis bardzo zimno.
Ł znow na caly dzien w pracy.
No i nie wiem jak to z mieszkaniem wyjdzie.
Tzn pokoj mlodego i gabinet Ł sa gotowe.
Ale zostaly najwieksze powierzchnie czyli sypialnia, salon i korytarz.
No i to trzeba dwa razy w kolorze machnac.
Moze sie okazac ze rano beda musieli jeszcze raz malowac.
Na szczescie w bloku juz grzeja.
Wiec wejdziemy z Ł rano, odkrecimy grzejniki no i otworzymy okna by sie wietrzylo.
Jesli rano beda musieli jeszcze malowac to wtedy bedziemy pewnie spac dopiero w nd lub pon.
Mam nadzieje ze maks pon bo wtedy wracaja dziadkowie Ł a nie chce juz z nimi siedziec tu na kupie.
A w sobote planujemy wysprzatac cala kuchnie no i wiadomo pomyc lazienke itp.
Zobaczymy jak nam to wyjdzie.

Elutka, madlen i megpl maja razem na 2 stycznia ;-)
Ja planuje w terminie, zle wsio zalezy od Roberta, jak mu u mnie dobrze to pewnie troche posiedzi ;-)

reklama
Ja planuję nawet przed terminem, jakoś na początku stycznia :-P

Myślałam, że dziś trochę pośpie, a tu d.upa.
Dzieciaki już dawno się pobudziły i nawet spokojnie poleżeć nie dadzą.
Nikola od rana wali w cymbałki, a Tymek jęczy nie wiadomo o co.
Eh trzeba wstać i trochę mieszkanie ogarnąć, a tak mi się nie chceee...

NULINI - ooo gratuluje wygranej walki z zusem :-D :-) a jak ty się tam logujesz i to widzisz i w ogóle tam to gdzie ? :-D :-D

Na górze po prawej klikam "Świadczeniobiorca" i później z listy po lewej wybieram "Zasiłki" :-D

LayDeeK,
takich dołów nienawidzę, mam nadzieję, że dziś już lepiej!

agulqa, my jak malowaliśmy pokoje w wakacje, to spaliśmy normalnie i Młoda z nami... Okna na oścież i dało się radę ;-)

Ale mam zakwasy w udach po wczorajszych przysiadach :-D
Muszę dziś pomyć podłogi i odkurzyć, a na 15 dentysta i już mnie telepie na myśl o tym, ile znowu wybulę :wściekła/y:
I nerwa mam na moje laski - za tydzień zlot, a tu jedna po drugiej już odpada i się wykręca, nienawidzę tego :wściekła/y:

miłego dnia :happy: pochmurno okropnie ,pewnie będzie padać
Nulini my tu z dolnego śląska się umówiłyśmy,ale jak przyszło co do czego to żadna nie może ,albo mogą na 5 minut,więc do skutku nie doszło a Ty mówisz o dużym zlocie,więc jeszcze gorzej
karpanna ja tam planuje rodzić w grudniu :-D,ale tez mama skłonność do przenoszenia,tylko teraz planowane cc

Nie wiedziałam że łóżeczka drewniane dla niemowląt są takie drogie. Szokujace są ceny materacy też. Czy ktoś użytkował materac piankowy?
Ikei w bydoszczy brak niestety a wysylkowo wychodzi drogo. I co tu począć.

Ostatnia edycja:
hej!

ja też muszę chatę ogarnąć, ale to dopiero jak wrócę z pracy, bo idę oddać zwolnienie i przekazać do końca obowiązki. dziiiiwnieeeee ;-)

Nulini, powodzenia u dentysty :tak:

karpanna, a my z femme mamy termin na ostatni dzień stycznia :rofl2:

Nulini ja tez tak chce tyle ze teraz juz w nocy straszna wilgoc w powietrzu i zimni. wiec jedynie moge miec uchylone okno bo na osciez by nas wywialo.

Tez nie lubie wykrecania sie.
Ja mam nadzieje ze po porodach jak8s czas dojdzie do skutku zlot.
Szcxerze mowiac nie moge sie juz docxekac ;-)

Karpanna ja piankowego na pewno nie kupie.
Raczej kokos gryka

Hej wam.

Karpanna od kiedy mam Ole to nie ważne czy weekend czy nie, nawet wakacje to nie wakacje. Praca na 200% etatu ;)
Ja Ole Przenosiłam 6 dni ale po oględzinach lekarz powiedział ze była przenoszona dużo więcej niż tydzień :( i boję się powtórki z rozrywki ze znów przenoszę :/

Agulqa_b teraz te farby są takie że schną raz dwa, jak malowalismy nasz pokój rano to wieczorem juz było sucho i nie smierdzialo farbą :)

Alecta marzę o tym żeby urodzić na początku stycznia

Nulini powodzenia u dentysty!!!!!!!

Karpanna drogie drogie, choć najlepsza jesrvmoja koleżanka która rodzi w lutym "ty wiedziałam że wózki takie takie drogie? Ja myślałam że około 300 zł" Padłam :P co do materacyka ja miałam gryka, kokos kosztował około 90 zł i byl na zamówienie robiony bo mamy niewymiarowe łóżeczko, wiec to nie taka zła cena

Ci do zlotu, to po urodzeniu nawet trudniej czas zmajstrowac nuż przed :/

Ostatnia edycja:
Karpanna piankowe to jedno wielkie G.
Zwłaszcza, że taki nowy rodek powinien być kładziony na sztywnej powierzchni.
No i nie wspomne już o tym, że w pianke wszystko wsiąka.

Ok kurze starte, zostało jeszcze odkurzyć i podłogę umyć, ale to poczekam aż dzieciaki śniadanie zjedzą żeby później tego drugi raz nie robić :P
Nikola w gazetce Pepco wylookała misiową bluzę i żyć mi nie daje więc powiedziałam Ł że jak będzie wracał z pracy to żeby wstąpił i jej kupił tą bluze, bo przecież młoda napaliła się jak szczerbaty na suchary:rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry