• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Ja nie wiem co z obiadem... Ale śniadanie mam takie: :-D

Załączniki

• 1414492612820.jpg
    1414492612820.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Nulini moja sąsiadka swojej córci robiła ostatnio właśnie taki rainbow, ale mi w smaku nie podszedł chociaż wyglądał fajnie.
Ja robię krem z serka mascarpone i bitej śmietany i jeden z czekoladą.
Biszkopt nasączam sokiem z cytryny, na to kładę trochę dżemu porzeczkowego, biały krem, biszkopt, dżem i czekoladowy krem.
Kupiłam też opłatek z Minnie.
Młoda chciała Barbie, ale nigdzie nie było.

Ja sobie jutro pośpię, bo Ł ma wolne i idzie z Niksonem do dermatologa, a my z Tymkiem będziemy gnić w łóżku :tak:

Cześć dziewczyny, w końcu się dzisiaj wyspałam.... Czekam już od godziny aż przyjdą dokańczać pokój i już się wqrwiam :wściekła/y: Piękna pogoda a ja nie mam co robić tylko cały dzień za łaskawymi Panami czekać :wściekła/y:

Na poniedziałek umowiłam wczoraj już kogoś do mycia okien i do prania dywanów a przyjaciółka ogarnie mi firany i zasłony.

Alecta piękne widoki ,zazdraszczam ;-) No i wszystkiego najlepszego dla solenizantki!

Nulini mają suwak ale z tyłu w sumie taki bardziej ozdobny, tak to są wiązane.

Doggi, jedź do tego lekarza, lepiej sprawdzić czy wszystko ok, bo my tu na zawał zjedziemy!

Aqulqa :-D Szczerze, bo tutaj nie ma się po co sprowadzać , wypizdziejewo takie ;-) Tylko solanki ładne.

Ja dzisiaj zrobić chce faszerowane papryki ale zapomniałam kupic cukini, pieczarek i pomidorów w puszcze a z domu z tyłkiem się nie bardzo ruszyć mogę :wściekła/y:

alecta, na smaku mi nie zależy, bo to tort dla dziecka, więc ma wyglądać przede wszystkim :-D No i ja zaś strasznie nie lubię tortów z dżemem, marmoladą, etc., normalnie nie przejdzie mi przez gardło...

Megami jak nie mam pomysłu na obiad to zawsze robie spaghetti bolognese :D tak hak np dziś

Bada a mąż sam nie usmaży placków? Mój na szczęście sam sobie robi chyba że o normalnej porze jest w domu, a tak musi sobie sam rodzic :P tylko ze on prawie że w nocy wraca i ja juz w łóżku jestem :P

Nulini szalona, na styczeń w planach takie torty ;) ja mam w planach niedługo porobić tylko gotowce typu kopytka, danie zamrozić, kapustę do słoików itp żeby w grudniu i styczniu nic nie gotować i nie robić tylko i wsjo... I nic nie piekę tylko chodzę i wywołuje poród :P a ty rainbow cake planujesz szalona :P

Alecta sto lat dla córy :)

Femme śniadanie prawidłowo :D u mnie bułka z pasztetem i ketvhupem omnomnom

Nulini ja ogólnie tortów nie lubię za bardzo.
Jeśli już to krem musi być z mascarpone i bitej śmietany, bo te maślane mi przez gardło nie przejdą.
a z dżemem pierwszy raz będę jadła więc jeszcze nie wiem czy mi zasmakuje :P

Megami zadzwoń tam i powiedz, że będziesz już po 32tc...jak będą miejsca to cię zarejestrują :) Mi się udało.

Dziewczyny tylko błagam nie dawajcie tych okropnych barwników do biszkopta w torcie...mi to strasznie nie smakowało, a jeszcze dzieciaki sie pochorowały po tym
Ja mam dzisiaj pomidorówkę z wczoraj a na drugie będą pampuchy z jogurtem, tak na luzie

Już po. Gęba jeszcze boli, dostałam w ząb antybiotyk ze sterydem, a portfel uszczuplił się o stówkę :baffled: jeszcze za tydzień.
Mam dylemat z tortem. Chciałam coś postawić z racji obronionego MGR, ale szkoda mi kolejnej stówki, a sama jeszcze żadnego nie piekłam

reklama
Elutka, te barwniki to będę angielskie kupować, bo polskie właśnie nie dość, że niedobre, to słabo barwią...

Doggi, Młoda ma urodziny 3 stycznia, a ja przyspieszam poród dopiero od 6 stycznia :-D

alecta, ja masę z masła lubię, ale MUSI być z masła, a nie z margaryny, niestety przeważnie w gotowych tortach jest margaryna, bleee... No i masa z bitej śmietany rozpuszcza masę lukrową, a ja Młodej zawsze robię jakieś torty "wymyślne"
(roczek -
396585_333716269981362_354569964_n.jpg

dwa latka -
603276_534375026582151_1620273256_n.jpg

trzy latka -
1098035_714605955225723_881918746_n.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry