reklama

Styczeń 2015

Doggi, wygrzej dziś gnaty :-D

AZA, w Tarnowskich jest aquapark taki z prawdziwego zdarzenia :tak:

agulqa, no kiedyś na pewno spłacimy, doczekać się tego nie mogę ;-)

alecta, nam nikt nie da kredytu konsolidacyjnego, a przydałoby się połączyć kartę i samochód :-(

femme, ja kiedyś w banku PKO BP dostałam limit i tak się cieszyłam jak głupia, do momentu, kiedy nie chciałam zamknąć konta i trzeba było wybulić 300zł na nic :confused2: Na szczęście w SYNCu nie mam limitu i wydaję tylko tyle, ile mam :-D Właśnie karta kredytowa pożera ogromne odsetki, my tak, jak alecta - spłacamy, spłacamy i końca nie widać...

bada m., w Tarnowskich to ja już byłam kilka razy, nawet raz z Młodą, chcieliśmy po prostu zobaczyć coś nowego, ale nie warto :-p A z bratową doskonale rozumiem, o co Ci chodzi!!!

reklama
Nulini, ale z konsolidacyjnym raczej nie powinno być problemu, bo tam są trochę inne zasady.
Pytaliscie w banku?
Moja mama miała kartę i 2 kredyty w tym jeden spory i dostała konsolidacyjny + dodatkową gotówkę.
Facet w banku sam jej powiedział, że normalnie by takiego kredytu nie dostała, a że konsolidacyjny to bez problemu.

Femme dlatego mi jak chca dac takie rzeczy to nawet nie biore ;-) teraz wlasnie druga hipoteke zalatwiamy... tez ciagle kredyty ;-)

Bada co do kredytow to my poki co bierzemy tylko hipoteke, samochod wolelismy starszy ale za gotowke kupic. Ale na pewno wezmiemy cos na remont. Ł nie lubi tez na raty kupowac, twierdzi ze albo go stac na cos albo nie. Tym bardziej ze same telefony, internety itp to ponad 200zl miesiecznie. A co dopiero jakby tu rata na to, tu na tamto. No niewspomne o naszym kredycie jednym i drugim w drodze. A co so bratowej wiem o co chodzi. Mam dwie znajome co maja dzieci w zasadzie miesiac w miesiac, ich mezowie sa kuzynami. I jedna z nich, mlodsza, zawsze gada ze jej gabi to juz siedzi, a teraz to chodzi, a teraz mowi a janek nic. A janek chlopak i niecaly miesiac starszy. No ale coz. Niektore tak maja :-/

Nulini mi tez wydaje sie ze z konsolidacyjnym nie powinno byc problemu

Ostatnia edycja:
Ja mam w milenium i jak place minimalna co miesiąc to w ogóle nie mam odsetek teraz miałam 30zł chyba za to ze przekroczyłam limit ;-) wiec mi karta dużo lepiej niż kredyt wychodzi

agulqa rozumiem Cię doskonale jak i was wszystkie,też mamy kredyty za dom i 10 000 na budowe ganku i tarasu i pomału spłacamy,na szczęście czas szybko płynie,ale z drugiej strony gdyby nie te kredyty to byśmy nic nie mieli bo kogo z naszymi zarobkami,domem,dziećmi stać na odłożenie pieniędzy
Famme niestety co do bratowej na ogół jest źle ,rzadko dobrze,a poza tym synka urodziła z 2 miesięczną różnicą ze swoją siostrą i już wtedy się nasłuchałam na jej siostrę,to na mnie i moje dziecko tym bardziej będzie nadawać, a i jeszcze bratowa męża rodzi za 2 miesiące-klęska urodzaju :-D

Bada dlatego my mimo wszystko zdecydowalismy sie na kredyty na mieszkania bo wiedzielismy ze lepiej placic kredyt nizmkomus do kieszeni. A tak za 30lat bedzie moje ;-) bez kredytow nie mielibysmy tak na prawde nic...

alecta, pytać nie pytałam o kredyt konsolidacyjny, ale czasem wypełnialiśmy wnioski na różnych stronach i później oddzwaniali z banków z SUPER MEGA HIPER ofertą, a jak co do czego to nie ma szans, bo śmieciówki...

bada m., no właśnie ja dlatego lubię kupowanie na raty, zwłaszcza na Allegro, bo się z miejsca dostaje. Nie byłoby mnie stać na wywalenie 1200zł na rowery, ale na raty dało radę i już spłacone. To samo z kompem, zepsuł się lapek i co, ciężko żyć bez, gotówki nie natrzepię, a raty raz dwa mijają. Na szczęście te "drobne" raty kończą nam się w grudniu/styczniu, więc będzie więcej kasy dla Bobasa :-D

Mnie wczoraj strasznie podbrzusze bolało, ale to pewnie przez nadmiar wrażeń, i basen, i później w kuchni przy garach, i goście i "impreza" do północy, dziś już na szczęście cisza i spokój :-D

reklama
Nulini to dzis Ty i dzidzius odpoczniecie ;-) co do rat to ja tez zawsze uwazalam ze czasem warto wziac wlasnie na takie rzeczy jak mowisz. Poza tym sama po mamie np widze zw mlodemu meble na raty do pokoju wziela. Ma super mebelki, uniwersalne, 10mcy szybko minelo a mama nie odlozylaby takiej kasy bo zawsze cos wyskakuje, a tak- raty trzeba bylo placic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry