reklama

Styczeń 2015

Co do lapka, ja zalałam sobie klawiaturę kakao (zostało mi na dnie troszkę i trąciłam;/) i mi nie działają dwie litery. Ale kupiłam sobie klawiaturę zewnętrzną (zawsze używałam) porządną i ekspresowo się pisze (mechaniczną).

Co do kremów na rozstępy - mam taką ulubioną blogerkę która sprawdza skłądy kosmetyków i pisze które są syfne a któe warto używać. Analizuje też Dzidziusia, o którym ktoś pisał ze dwie strony temu (w komentarzach): Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy - tu cały wątek o rozstępach.

Moja mama nie miała rozstępów w ciąży, ponoc głównie są genetycznie uwarunkowane. Mnie na razie skóra nie schnie to nie smaruję. Ale zamówiłam sobie balsam z Sylveco (tez taka "eko" firma) i będę testować.

Coś chciałam jeszcze Wam napisać... Wrócę jak sobie przypomnę.

reklama
Agulqa a z tym kompem to nie jakiś wirus, że się te stronki otwierają?

tez tak myslalam, ale po formacie nic sie nie zmienilo ;/

Na 17 ide do gina zeby zerknal. Od paru dni biore juz tylko luteine. Mam tego dosc. Pare dni palamie potem przerwa i znowu. To juz trzecia seria. Mam nadzieje ze z dzidzia ok.

trzymamy kciuki, ale mysle ze jest ok. podpytaj gina, moze warto nospe brac? ja jak w szpitalu lezalam dostawalam duphaston i ciagle plamilam, dopiero jak nospe mi zaczeli dawac to przestalam. ojjj dlugo ja bralam. jest rozkurczowa, a przy plamieniu skurcze sa bebe. no i mi kategorycznie zabronili dotykac wtedy brzucha. kazdt dotyk to skurcz, nawet jesli my go nie czujemy.

alecta cieszymy sie razemz Toba :)

Sylwi- bo trzeba z umiarem :)

Ja przebarwien dostalam bez opalania, ale pomógł mi ten krem Dax mama.
Za to jak bylam nad morzem to ani jednej plamki :)

Co do tego co piszesz wyżej to zgadzam się w 100%.

Nasz lapek ma 4 lata i na szczęście jeszcze się trzyma, tylko bateria już nie taka jak na poczatku.
My teraz na pewno nic nie kupimy z elektroniki bo przymierzamy się do zakupu, na raty, kosiarki na rocznicę ślubu chcemy sobie prezent szybciej zrobić. Wiem malo romantyczne ale mamy 17 arów sadu plus 7 arów podwórka i bez kosiarki ni hu hu.

Przebarwienia są ponoć od hormonów i po ciąży znikają - niby ;-) Jak tam się szczególnie przed słońcem nie chowam. Musiałabym wychodzić w nocy albo w długim rękawku a w upał się nie da, więc czasem coś opali :-D

U nas w lapku bajery muszą być - tzn karta graficzna głównie. Lubimy sobie pograć, szczególnie mąż, ja jak gram to w jedną gierkę, do której aż takich cudów nie potrzeba :-) Mąż już wirtualne składa PC ale póki nie zmienimy mieszkania (no nie ma go gdzie ustawić), a najlepiej póki nie zmieni pracy to składa tylko wirtualnie biedaczek :-D

Agulqa a wczoraj smarowalam sie oliwka i jechalam caly brzuchol! Nospe biore 2xdziennie i 3xdziennie magnez. Dodatkowo do tej luteiny. Stresa mam, zobaczymy co powie.

Sencha cos w tym jest. Moja mama po 3 ciazach zadnego rozstepu. Ja tylko po jednej ale tez zero:)

Alecta super ze wychodzisz;)

Ja przebarwien nie dostaje. Ale wysypuje mnie w niektorych miejscach od slonca w ciazy przez hormony.

Ostatnia edycja:
Miłego dnia :-)
Tak was cały czas czytam ,ale nie mam natchnienia na pisanie
Ja rozstępów mam tyle,że ta ciąża raczej tego stanu widocznie nie pogorszy,ale smaruje :-D

kasiek ja za kazdym razem jak plamilam to nie smarowalam brzucha i podczas kapieli strumien wody nie lecial bezposrednio na brzuch. nie mylam tez wtedy gabka itp tylko delikatnie reka. tak mi mowil gin, ze kazdy dotyk to macica sie napina, skurcze itp i zeby unikac

Kasiekz ja biorę nospe 3x2, magnez 3x2 duphaston 3x1 i ciasta jeszcze na kolke i mimo że plamienia nie mam to skurcze cały czas już na tyle ze cały czas leżę bo jak nawet idę na krótki spacer to potem do wieczora męczy mnie :/
Kasiekz jeszcze tylko do stycznia, damy rade

Sencha co do rozstępów święta racja ze geny plus to jaką ma się skórę ja np chudzielcem nie jestem gruba tez nie ale taka nabita zawsze byłam i mam skórę bardzo grubą i żadne żyłki nie przeswituja i cellulitu nie ma nic i z Olka w ciąży smarowalam się może raz w miesiącu jak mi się przypomniało i to zwykłym balsamem i nic rozstępów (tylko jeden mam przy kolczyku w pepku na cienkiej skórce pod którą wbity jest kolczyk. A moja sis chudxinka, skórka cieniutka każdą żyłkę na nodze widać, cellulit ma (pomimo smarowania, ćwiczenia, masowania) a drobinka straszna i juz teraz ma rozstępy na pośladkach i udach takie delikatne i cienkie ale ma a ha nic a nic

Też macie problem z syfami? Ja twarz gładka jak pupcia niemowlęcia ale dekolt.... Zgroza, jakbym ospę miała w wszystko czerwone, bolące, swedzace :( a efekt wizualny dramat :(

Doggi dekolt, plecy, twarz, masakra... Co znikną to następne wyskakują...

Co do rozstępów... Po 2 ciążach na brzuchu w miarę ok, ale uda... Na szczęście są bladziutkie, więc się w oczy nie rzucają. Nie pamiętam nawet o nich, chyba że się przyjrzę :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry