reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Ewa 3maj sie!Nie masz lekko!ja sobie nie wyobrazam w ogole na razie 2 dzieci!A co dopiero chorych...
U nas szalala ospa wietrzna ostatnio w przedszkolach.Moja kolezanka popadla w lekka panike bo nie przechodzila.Ja zreszta tez nie.Teraz to juz chyba nic tylko sie bac...W tym wieku to goraczka,majaczenie i cale tygodnie w lozku...

reklama
dzięki szczypawka ...chciałam cosik napisać ale już mały płakusia...pa....

Załączniki

• Framed image.jpg
    Framed image.jpg
    66,6 KB · Wyświetleń: 37
dziewczyny czy Wy też macie takie problemy żeby Wasze dzieciaczki ululać??
moja córcia wyjątkowo nie chce spać, przeczytałam gdzieś że dziecko do 3.miesiąca życia powinno przesypiac ok.18-20godzin na dobę, a moja Martyna jak prześpi 12h to dobrze... martwię się bo w trakcie snu ma miejsce największy rowój... chciałabytm nauczyć Małą ze po kapieli idziemy sać, ale wieczorne usypianie zajmuje mi ok.2godzin... już nie wiem co robić... :hmm::hmm::sad::sad:

oo, nie doczytalam... Kasiu widze ze mamy ten sam problem z dziecmi... jak znajdziesz skuteczny sposob na uspanie dzidzi to napisz!! moja tez nie spi ani w dzien , jak juz to pospi godznke i sie budzi... jedynie na spacerku spi, ale przeciez nie zamieszkamy na dworzu! a wieczorem to prawdziwy koszmar, ja zasypiam szybciej od Malej!

Olisiek śpi w ciągu doby ok. 15 godzin albo i mniej..................Taki ciekawy świat jest.:tak::tak::tak:.Dzisiaj od 8 rano do teraz spal tylko 2 razy po 3 godziny. i raz 1 godzinkę...........ale wczoraj spal więcej.A dzisiaj rozmawiałam o tym z pediatrą.................mówiła że skoro nie marudzi to ok.Do spania nie zmuszę na siłę.

Ale ze spaniem w nocy(spi 6 godzin pod rzad) i usypianiem wieczorem nie ma problemu.Po kąpieli tata karmi, potem jest przytulanie całowanie i głaskanie przez rodziców.Kładziemy do łóżeczka i sam zasypia.Czasami nie zasypia od razu tylko leży i się rozgląda, śmieje ale w końcu zasypia i to sam.Rzadko się zdarza żeby trzeba było go lulać.

Dominika wczoraj piewszy raz od urodzienia poczula co to jest woda w kapieli. Tzn tylko jej piety poczuly bo wlaczyla taka syrene alarmowa ze sie wystraszylam - przetaralam ja reczniczkiem i tyle z naszej kapieli. zobaczymy co bedzie dzis?
ide ja karmic bo mi pospalysmy razem i mi cyce rozsadza. Moja jakna razie wiecej spi niz jest aktywna- ale to dopiero 2 dzien w domu. Nie moge sie doczekac spacerkow z wozkiem

Mój Kuba przesypia ok 18-20h na dobę. Ogólnie śpi bardzo dużo. Budzi się na jedzonko, potem się potulamy, porozgląda się i śpi dalej ze 4 godzinki i tak w kółko.
Szczerze mówiąc nie lulałam go na rękach ani razu. Kładę go , on sobie leży i usypia.
Ale znam Wasz ból, gdyż z Julką miałam ten problem, że nie chciała spać. Spała godzinkę i już się budziła. Miała koszmarne kolki, na które nic nie pomagało. :eek:
Chodziłam strasznie zmęczona, ona wciąż się darła:rofl2:.

reklama
z usypianiem to ja mam tez problem wlasnie jestem po 3 probie usypiania i co chwile Natka sie budzi a ja musze podchodzic i jej ciagle smoczek podawac bo jak nie to bedzie sie wiercic i jeczec dopoki nie podejde juz mam dosc.a co do odbijania to jej sie odbija zawsze. co za koszmarny dzien przespala chyba dzisiaj zaledwie 6 godzin:szok::no: przez caly dzien, juz nie wiem co robic a w nocy jak zmieniam jej pieluszke to ona sie rozbudza i musze ja lulac ze 2 godziny albo drugie wyjscie to wziasc ja do nas do lozka i momentalnie usypia a lozeczko ja kluje ale nie chce jej tak uczyc bo juz calkiem bede miala przerabane i wogole nie bedzie chciala spac w swoim lozeczku:no:

Do góry