reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

WoW!!! Ledwo sie Sylka pojawila i juz 4 strony nadrukowane hihihi!
Moja mala zachowuje sie dokladnie jak pociecha Jobo! jakbym czytala o swoim dziecku.
Co do kupek to czuc je przez spiochy ale nie jest to zapach taki jak u doroslego tylko specyficzny.
JA KARMIE TYLKO CYCEM- wlaczylam o laktacje caly tydzien po porodzie jak mala byla w szpitalu i mam zamiar jak najdluzej karmic piersia. Mala sie najada i dobrze ssie. Laktatora urzywam elektrycznego raz na okolo 3 dni gdy mi cycki pekaja w szwach a mala niema ochoty sie budzic na karmienie. pokarm opisuje data i zamrazam. Butelke podaje tylko jak jestesmy w miejscach publicznych.
U ans wczoraj bylo 19 stopni na plusie- spacer byl wysmienity. Dzis 4 stopnie i wiatr ale pomimo to idzeimy potem spacerowac.
Codziennie mi ubywakilogram z wagi- rewelacja!!! oby tak jeszcze z 10 kilo zeszlo i bede wazyc 55- tyle mi wystarczy zeby zmiescic sie w ulubione ciuchy sprzed ciazy

reklama
Ja też karmię tylko piersią - ale słuchajcie, on na domowej wadze waży już 6kg w 5 tyg:szok:
Mleko ściągam tylko ręcznie, jak to robiłam laktatorem - tzn taką ściągaczką z pompką (gdy mały był w szpitalu) - to mnie sutek bolał niebotycznie.
Słyszałam że woda morska jest dozwolona dopiero od 3 mis życia:confused:

Kama- zlikwidowalas napis z brokatem i problemy z moim forum jak reka odjal zniknely. Widocznie w tych napisach brokatowych jakis blad jest ze mi zamyka strony

pozwole sobie zamiescic fotki z dzis ze spacerku. Bylysmy tylko 15 minut bo zimno i wiatr. Ledwo pochwalilam ze cos nam na forum drgnelo pisanie i cisza hihii

Załączniki

• Picture 999.jpg
    Picture 999.jpg
    101,8 KB · Wyświetleń: 53
  • Picture 1000.jpg
    Picture 1000.jpg
    73,3 KB · Wyświetleń: 44
  • Picture 997.jpg
    Picture 997.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 41
  • Picture 1002.jpg
    Picture 1002.jpg
    68,8 KB · Wyświetleń: 46
Mi położna już w szpitalu poradziła kupić wodę, bo mały miał suchy nosek.A w domu jak przychodziła położna to też nam pozwoliła.A w aptece pani się pytała w jakim wieku dziecko i dobrała mi odpowiednia dla malucha odę morską.
Pumi ale u Was było ciepło!Prawdziwa wiosna!Ale skoki temperatury są niezłe z 19 na 4..........:szok:

Dla mnie to bardzo ważne, wiec jakbyscie mogły odp na moje pytania.
1 Czy waszym dzieciom smierdzą kupy i bąki
2. Jezeli sie stosuje tylko laktator to zanika laktacja

Jezeli bym karmiła młodego z cyca to nie musiałabym dokarmiac, mysle, ze wowczas lepiej by mleko mi leciało.

1. Kupka nam nie smierdzi ma raczej taki specyficzny zapach, nieco slodkawy. Maly puszcza baki jak stary tzn; slychac je jak u stargo, ale ich nie czuc.
2. Stosowalam 5 tygodni tylko laktator i dzieki temu moge karmic piersia. U mnie dzialalo. I ciagle karmie tylko piersia. Nawet w pracy.

Dzuba ja mam czasami to samo. Jak sie maly naje to tez otwiera szeroko buzie i jakby szukal sutka, tyle ze sutek w buzi:dry:. niekiedy tez robi sobie przerwy w jedzeniu na darcie sie. Podobno to przez prace jelitek, co niekiedy moze byc bolesne i niezalezne od naszej diety.

jejku Pumi a ja się codziennie biję z myślami, czy barć małego na spacer:-(, bo pogoda jest różna.
a za 2 tygodnie idziemy na sczepienie i martwię się , żeby sie nie przeziębił przed szczepieniem
ale codziennie wietrzę mieszkanie, pewnie to za mało ale ja się boje:baffled:

a mnie pediatra powiedziała, ze dziecko, jak coś go boli, to nawet wtedy nie przerywa ssania, bo podczas ssania uwalnia się w organizmie dziecka jakaś substancja przeciwbólowa:nerd:

u nas zawsze takie skoki temperatur- bardzo zdradliwe. Wczoraj juz ludzie w krotkich spodenkach i koszulkach z krotkim rekawem biegali a dzis leb chce urwac -tak zimno. Potem sie dziwic ze sie choroby lapie przy takiej pogodzie.
Sylka- ja tez sie balam wyjsc i pytalam kilku odpowiedzialnych osob (lekarki, poloznej...). Ale podobno niewolno dzieci trzymac pod kloszem tylko trzeba je hartowac. Ja wczoraj bylam 1,5 godziny na spacerku a dzis tylko 15 minut - ale zawsze cos.
Ja sie nie wypowiadam co do twoich wyjsc bo macie inny klimat wiec nie wiem kochana.

reklama
Ja na razie odpuscilam tylko jeden spacer.Pogoda byla straszna a ja sie bardzo zle czulam i to bardziej przeze mnie niz ze wzgledu na mala...Wystawilam ja wtedy tylko na balkon w wozku.:tak:Jak byla ladna pogoda to spedzilysmy cala niedziele na dworze!Od 11:00 do 19:00.Wrocilismy na kapiel :-) Lepiej dla dziecka jak zmarznie niz jak sie przegrzeje!Bardzo tego pilnuje i malenka nie ma ani katarku ani nic...Hihi! I dzisiaj tez juz po spacerku jestesmy!Mamy w planach jeszcze jeden popoludniu.Dluzszy.Wyglada fatalnie za oknem ale jest cieplutko :tak:

Do góry