reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Esti nie martw się, ja też byłam straaaasznym niejadkiem, doslownie nic na mnie nie działało, w ogóle nie przybierałam na wadze, więc jak miałam 6tygodni mojej mamie pediatra powiedziala żeby spróbowała mi dać zupkę, no i jak dotad nigdy nie przekroczyłam 20ml mleka, tak jak mama zrobiła zupkę taką warzywną przepuszczała przez sitko żeby sam wywar był to prawie 120ml wypiłam, mama się bala że mi żolądek rozsadzi!! ale od razu zaczęłam przybierać na wadze...
Oliś ma już ponad 2miesiące, pogadaj może ze swoją pediatrą czy możesz spróbować mu dać też...

reklama
Tka myślę sobie,że może mu mleko nie smakuje.Nutramigen jest ohydny..śmierdzi jak kocie żarcie a smakuje jakby był zepsuty.....gorzki, ohydztwo.Dzisiaj idziemy do alergologa prywatnie..............zobaczymy może coś nam doradzi......Oliemu coś wyskoczyło na rączkach...takie szorstkie plamy czerwone.podobno to są zmiany alergiczne....tak pediatra wczoraj powiedziała.

Kurde Esti wspolczuje kobitko ,nabiegasz po lekarzach, wczraj ja tez swoje dostalam, myslala,ze skonam tak nadia wyla u tego lekarza,w ostatnim tyg przez ten stres schudlam 2kg:baffled:nie wiem co mam juz jesc:wściekła/y:
ale za to sie wyspalysmy i Nadi zazela tak slicznie sie usmiechaci dzis juz nie placze zbolu,mozete kropelki cos daly. tylko nie wiem czy kupa prawidlowa, nie mam sie zkim skonsultowac,moja mam w Stanac, tesciowka pracuje, wiec jestemskazana na swoja wiedze a raczej jej brak
wczoraj spalysmy od 18-22potem 2 godz aktywne i poszlysmy spac po 12 noc pieknie przespana, wiec przynajmniej odpoczelam;-)teraz ala kia przy wlaczonej suszarce a ja idecos zjesc,umalowac sie i na spacer.
3maj sie Esti!

Basiu trzymaj sie .bede trzymac kciuki zeby wszystko bylo ok ,a napeno bedzie zobaczysz .niemartw sie .
Esti moze sprobuj zmienic mleko.spytaj tego alergologa,moze ci doradzi

Esti, biedactwo!! zaptaj pediatry o inne mleczko i zupki, na pewno jest jakiś sposób!!

dziewczyny jak często chodzicie do pediatry ze swoimi Maluszkami?? u mojej córci strasznie łuszczy się skóra na twarzyczce, normalnie taka popękana że możnaby płatami zdzierać, i na główce też ma... pomyślalam że to ciemieniuszka i smaruję główkę oliwką a twarz co chwilę kremuję, ale to przez godzinę jest dobrze a potem znowu problem, bo krem się wchłonie i dupa, od nowa...

cholera:no::no::no::no::no::no:
biedny malutki a tbie znowu mega dawka stresu!niech to szlag co z tym mleczkiem!bierz taxi i nie czekaj do 18, olis jest zbyt malutki a jak sie bardziej odwodni do 18 to moga byc koplikacje, jedz teeraz bo do 18 zwariujesz!!!!

Esti kochana nie nawodnisz Olisia odpowiednio nie karmiac własnym mleczkiem i zgadzam sie z Anią nie ma co czekac do 18 stej.
Dziuba do alergologa bo to wyglada na atopowe zapalenie skory. Płatami nie powinna schodzić skora z nikąd.

esti, może dziewczyny mają rację, jedź szybciutko, lepiej szybciej działać a nie czekać i stresować się cały dzien:baffled:
dziuba, mój się łuszczył na rączkach i nóżkach i twarzy po naświetlaniu z powodu żółtaczki, ale kremik (nie oliwka!) pielęgnacyjny bambino pomógł. Ale skoro płatami:confused:

reklama
poczekam do jutra z lekarzem, poobserwuję, będę smarować non stop kremikiem i zobaczę jak to się rozwinie, jeśli się nie poprawi to pójdę z Małą do pediatry albo d alergologa... ale w sumie na ostatniej wizycie u pediatry na szczepieniach Martyna też miała na główce już takie zaczątki i całą buźkę w wysypce i ona powiedziała że to normalne i ze po prostu smarować... :baffled: jakoś nie ufam tej lekarce, chyba przepiszę córkę do innej pediatry

Do góry