reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

My juz dzisiaj na nogach od 2 i dopiero teraz mi zasnął- zrobił kupke (pierwsza od 3 dni) ulżyło mu i śpi moje słonko, a ja pije kawusie, oglądam dzień dobry tvn i sie relaksuje, pewnie zaraz tez sie bachne.
Kiedy my tez prześpimy całą nocke:( ???

reklama
nie zapeszajac chyba znalazlam spob na mojego szkraba- troche malo wygodny no ale. Maly spi wlasnie mi na piersiach w nosidelku a ja moglam zaczac robic obiad i napic sie kawy, jest to troche nie wygodne ale maly czuje sie spokojnie i zasnol odrazu bez marudzenia wiec w dzien bede uzywac tego :-) oczywiscie nie caly czas bo to dla jego i mojego kregoslupa nie wygodne ale chociaz troszke.

Agnieszka, piękny Twój synuś!! :-D
my zaraz ruszamy na spacerek, póki jest w miarę pogoda... my już mamy standardowo kupki raz na trzy dni, za to pojawił sie nowy problem-uszka!! do tej pory myłam małej małżowinkę tylo gazikiem zwilżonym i było ok, a teraz ona ma jakby łupież w uszkach, nie dużo, ale nie miała tego do tej pory, nie wiem czy to znaczy że za mało jej myję :zawstydzona/y: czy może to coś poważniejszego??!!

helo mamusie i dzidziusie!!

W koncu dotarlam do kapa. Jestesmy juz po chrzcinach (zeszla niedziela). Uff ciesze sie ze juz po wszystkim, bo bylo z tym troche korowodu i zalatwian. Maly byl grzeczny, w oficjalnej czesci nie plakal, zdjecia wkrotce.
Znowu zaliczylismy kilka wizyt u lekarzy. Neuropediatra zadowolony, wyslal nas na 10 seansow kinezoterapi, na napiecie miesniowe jakie maly ma w gornych konczynach. Mielismy problem kupkowy. Maly robil kupke raz na 2 dni, ale taka ze trzebabylo od razu wrzucac go do kapieli, wszystko ufajdane. A pozniej 4 dni nic, pomoglismy czopkiem glicerynowym. POmoglo i znowu kapiel - co thomas uwielbia. Lekarka powiedziala ze po szczepieniach mozemy isc z nim na basen. Hura:-)
Nadal budzimy sie w nocy co 3, 4 godz na jedzonko. Zaczynam miec stany pomiedzy przyzwyczajeniem a warjactwem. Strasznie mi sie to dluzy. Marze zeby przespal cala noc, a juz przynajmniej 6 godzin:tak:

dziekuje,
a natluszczasz jej oliwka troszke ??? bo tez trzeba tylko nie w srodku, to moze byc ciemieniuszka, pojawia sie na glowce, brwiach i uszkach czasem. my tez zmywamy sie na spacer puki fajnie jest. a my kupki mamy codzoennie czasem jedna czasem 2 :-) ale zadkie sa.

reklama
agnie, ale Ci sie zrymowało...!!
my też po spacerku, wiaterku zero, więc byla okazja zeby dłużej pochodzić, przy okazji weszłam do 5-10-15 i kupilam małej pajaca welurowego-za 8,90 :szok: a na metce było 14,90, więc tym bardziej niespodzianka... a obok 5-10-15 jest Smyk, tam to ceny niektore z kosmosu, ale takie cudeńka że się ciężko powstrzymać..

Do góry