reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Albi przeciez ja pislam-nie biore cerazette i nie zamierzam.Dopoki bede karmic zostajemy po prostu przy prezerwatywach.A jak skoncze karmic wtedy zaczne brac normalne tabletki.Nie biore cerazette przez te krwawienia.Niby nie kazdy po nich tak ma ale ja wole nie ryzykowac.2 miesiace okresu bez przerwy?WRRRR>>>To nie dla mnie rozrywka...:-)

reklama
Wczoraj cały dzień na spacerze, dziś czytałam Was na raty, bo młody jadł, odbijał itp i znów sie bałam że zanim doczytam to zapomnę co chciałam odpisać, więc zaczęłam zapisywać...;-)
i tak
Tobi też zaczął się ślinić i brać do buzi łapki, pieluszkę, co sie uda:happy:
WItaminę K zaczęłam dawać później więc chyba od otwarcia tego opakowania jeszcze nie minął miesiąc - zresztą już się kończy więc pewni je całe wykorzystam, tak mi kazali:tak:
Ja wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży już miesiąc temu ale brzuszek ciągle jest. Ćwiczę brzuszki wieczorem, ale takie pół, bo tak mnie uczyli na fitnesie, całe za bardzo obciążają kręgosłup a nie dają dużo więcej. Pracuję też już od końca lutego:sorry2:, mniej więcej 2 dni w tyg.
Wózek mamy taki spacerowy ale rozkładany i kryty pokrowcem od samego poczatku. Też oprócz windy (mimo I piętra) mamy do pokonania strome schody wejściowe ale już się nauczyłam radzić sobie sama.
Agnie, po raz kolejny zauważam że często mamy podobne poglądy, upodobania i nawet nasze pociechy jakoś podobnie się zachowują. Tobi też spał dziś - zreszta tak jak wczoraj - od 23 do 7, karmienie i dalej do 10:szok::-D. Czerwony to mój ulubiony kolor, mam takie szpilki ale trochę mniej wysokie na większe wyjścia, na codzień na płaskim.:laugh2:

Mili- kup herbatke hippa na przezienie. Jest srednia w smaku wiec ja dosładzalam glukoza zeby maly chcial ja pic.
Kup tez masc majerankowa i nacieraj mala na pleckach i piersiach. Poki co mozesz to stosowac, jesli nie przejdzie to musisz pojsc do lekarza.
Ja tez nie biore zadnych tabletek bo jeszcze nie bylam u gina:baffled::baffled:
a my jednak bylismy na spacerku- niecala godzinke. Skoro nie pada a Boryś czuje sie lepiej to stwierdzilam, że nie bede go kisic w domu

mili wszystkiego naj :-):-):-)
ja bralam cerazette 28 dni i zadnych krwawien teraz jestem po zastrzyku i do maja mam spokoj z @ a dalej nie wiem co mi gin zapisze
moje dziecie ma straszny katar tzn. zapchany nos juz 3 tyg stosowalam juz wszystko biedak budzi sie w nocy bo nie moze oddychac psikam woda morska i mu ulzy nie wiem juz co robic strasznie mi go zal teraz tez lezy i sapie az nie idie sluchac:-(

Mili, oczywiście wszystkiego naj - spełnienia zawodowego i osobistego (zwłaszcza jako mama;-):laugh2:
helena, a jak się czujesz po zastrzyku? bo mi tez gin zapisał ale jeszcze nie brałam nigdy i trochę się boję:baffled:

Hej!Co sie dzieje?Gdzie sa wszystkie?Czemu tak malo lektury? :-)

My juz po spacerach.Zdazylysmy przed deszczem!A polazilysmy sobie troche.Moja malizna juz w ogole nie chce spac w dzien!Taka zajeta poznawaniem swiata...Oczywiscie wybranie do przechadzki trawnika zamiast chodnika nadal wygrywa z powiekami :laugh2: ale widze,ze Zuzik stawia czynny opor i juz nie chce sie dawac uspic.Zasypia tylko mi na rekach a ja nie chce z nia siedziec tylko zrobic cos kiedy nie spi...

Mili wszystkiego naj,naj,naj....!!!!!!!!!!!!!
Ja za dwa tygodnie mam umowione spotkanie w tutejszym centrum planowania rodziny. Bedziemy myslec nad anty...
Ja chyba zdecyduje sie na implant,z tego co czytalam w Polsce jeszcze jest chyba nie dostepny . Najlepsze w tym kraju jest to ze wszystkie srodki anty sa za darmo,tak samo zzo w trakcie porodu dostalam za free.
U mnie ladna pogoda,bylismy na 3 godzinnym spacerku i chyba jeszcze sobie pojdziemy,trzeba korzystac bo z ta angielska pogoda nigdy nic nie wiadomo:crazy:
Aha 15 maja jedziemy do Polski,jjjuuupppiii!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
my jednak sie skusilismy i wybylismy na spacerek prawie 2 h;-)slonko swiecilo i male zachmurzenie:happy:tez ciagle mysle nad anty yh i sie wkurzam..........nie chce brac tabl. a jak z tym zastrzykiem Helena???Pandi masakra czasem jak nadrukujecie to faktycznie nic tylko czytac i zapisywac bo inaczej nie idzie tego all zapamietac:-D

Do góry