reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Mój na początku pił zwykłego Nana ale położna doradziła zmianę na Aktiva właśnie ze względu na witaminy i specjalne kwasy tłuszczowe.No i mały pije bez żadnych problemów.

jasne, ze tak!
niektore dzieci nie maja tyle szczescia aby rodzice wogole sie zastanawiali jakie mleczko najlepsze:-(
moja siostra jest wyhodowana na krowim, tlustym mleku PROSTO OD KROWY:-D:-Dteraz to niedopuszczalne ale 39lat temu... teraz ma zal do mamy, a mama chciala jak najlepiej i zdrowiej, a ze robila padania na glebach i jezdzila na wioche, wiec mleko miala swiezutko wydojone i przywozila w eleganckiej, metalowej kanecce, tlusciutkie, cieple mleczko od Krasuli:-D:-D:-D:rofl2::-D

Prawda jest taka, ze Bebilon i Bebiko to jedna firma. Bebiko jest najmniej alergicznym mlekiem dostepnym bez recepty a Bebilon posiada priobiotyk, ktory chroni flore bakteryją w jelitkach.

Ja o NAN słyszałam negatywne opinie ale o Bebiko dobre.
My tam jedziemy na Nutramigenie jak na razie......może na Bebilon przejdziemy za jakiś czas.......ale to od alergologa zależy.Przynajmniej jest tani.........puszka 9, 50:-D:-Dale tylko na receptę i po upustach
Albi a alergolog mi mówiła ,że ma wyjść nowy Nutramigen.....lepszy w smaku:tak:
Dawiś cudny......:-)

Słoiczki Hippa kupuję......ale jak ugotowałam małemu brokuł z ziemniaczkiem to zjadł z apetytem...........będę mu na zmianę gotować i kupować

reklama
Kurcze Ania, ja do 2,5 roku doiłam moją mame ale codzi mi o to świerze mlezko od krówki. Ja jeszcze pamietam jak miałam lat 12-13 i jeździłam z babcią do Białejgory to zawsze od gospodarza obok kupowało sie swierze mleczko i ja je zaraz piłam, bez gotowania bez pasteryzacji i co super fajnie. Teraz co sie sie dzieje, nie wolno pic takiego mleka bo mozna sie zarazic zapaleniem opon mozgowych tak jak w przypadku ukąszenia kleszcza...............a szkoda gadac co sie porobiło.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry