reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Donia, na zaspie jesy epidemia paciorkowca, wiec Kliniczna(niezbyt mila obsluga) ale jest tam moj doc. Wydra albo Wojewodzki. Zaspa ma kiepska opinie( przez te cholerne paciorkowce) wsrod lekarzy a tych sporo w mojej rodzinie i wsrod przyjaciol!

reklama
Pumi masz dobre ubezpieczenie, mieszkalam w Stanach wiec wiem jakie sa jaja z ubezpieczeniem. Moja siostra rodzila w LA i jej ubezpieczalnia zadzwonila tydzien przed dueday aby mogla isc na inducing labor bo inaczej bedzie musiala placic ze swojej kieszeni, porod i jeden dzien w szpitalu kosztowal 17K i musiala jeszcze 2K placic bo nie urodzila w termine obliczonym przez mila ubezpieczalnie:no:
Dodam ze rodzila w prywatnym jednym z najlepszym szpitalu , gdzie duzo "gwiazdek" z hollywood rodzi:cool:

witam. ja dzisiaj sobie w pracy na wszelki wypadek teścik powtórzyłam :) 20 czerwca idę do lekarza. ja narazie czuję się zupełnie odwrotnie niż jak chodziłam w ciąży z Wiktorem. narazie zero mdlości (wtedy do 5 miesiąca umierałam), bolą mnie piersi i generalnie to wszystko. narazie tylko zastanawiam się czy rzeczywiście termin miałabym na styczeń, a jeśli tak to czemu wcześniej jak robiłam testy (43 dc) to mi nie wychodziły. jeśli chodzi o poród to ja narazie wolę o nim zupełnie nie myśleć. jestem nim przerażona.

no i sie zaczelo-sciskalam toalete i tym razem skutecznie. fatalnie ze akurat dzis sie to zaczelo.ale dla fasolci -przetrzymam wszystko.

ja na razie nie dostalam jeszcze ubezpecznia bo nie mam zalozonej karty ciazy-dopiero we wtorek. mi przychodzily rachunki ze szpitala na kilka tysiecy dolarow za poronienie i inne badania ale zawsze jechalam z tym do ich biura i redukowali oplaty, wiec nie place astronomicznych kwot.;-)

Mi powoli przechodzą mdłości :-) Nie ściskałam kibla już chyba z tydzień ;-) No i znikło to ciągłe potworne uczucie głodu. Jak mi zaburczało w brzuchu, to zaraz ściskałam kibelek. Ale powoli się normuje chyba :tak:

Anja ja z gdyni jestem tutaj mam do wyboru tylko redłowo 1 dziecko rodziłam w miejskim i tam było wszysko ok. Ale teraz to nie wiem kazdy mowi inaczej jedni polecaja wejherowo inni Puck a ostatnio kolezanka mówiła ze zaspa jest dobra a ty z kolei mówisz ze nie

witam. ja dzisiaj sobie w pracy na wszelki wypadek teścik powtórzyłam :) 20 czerwca idę do lekarza. ja narazie czuję się zupełnie odwrotnie niż jak chodziłam w ciąży z Wiktorem. narazie zero mdlości (wtedy do 5 miesiąca umierałam), bolą mnie piersi i generalnie to wszystko. narazie tylko zastanawiam się czy rzeczywiście termin miałabym na styczeń, a jeśli tak to czemu wcześniej jak robiłam testy (43 dc) to mi nie wychodziły. jeśli chodzi o poród to ja narazie wolę o nim zupełnie nie myśleć. jestem nim przerażona.
Kropeczka testy czasami sie mylą jak pojdziesz do lekarza to na pewno powie ci wszysko co i jak , a porodu to ja sie boje jak diabli ale lepiej jeszcze sie nie stresowac

no ja wiem że wcześniej pewnie było za małe stężenie HCG ale i tak mnie zastanawia dlaczego w 43 dc było za małe.

reklama
Puck jest podobno super ale jechac do Pucka z Gdanska jak mnie chyca skurcze?
Niekoniecznie dobry pomysl zwlaszcza,ze moj facet nie ma prawa jazdy:wściekła/y: ja jestem szoferem.

w sumie obie troszke blizej ale czy ja wiem czy sie oplaca. W sumie stawiam na wojewodzki ale to jeszcze 7 msc!!!!!!!

Do góry